واکاوی عدم درک متقابل مبلغان سنتی و نسل جدید مسلمان در آفریقا

مشکلی که اکثر مسلمانان بالاخص در افریقا امروز با آن مواجه هستند فاصله معنادار بین نسل جوان و مبلغان سنتی است که در تلاشند اعتقادات دینی را با اسلوبهای قدیمی به نسل جدید منتقل کنند .آقای منشد ابراهیم یکی از مبلغان جوان کنیائی این موضوع را در نشست صمیمانه با رایزن فرهنگی کشورمان در کنیا مورد تاکید قرار داد و راه حل مربوطه را نیز ارائه نمود

چرا نسل جدید مسلمانان در افریقا حرفهای مبلغان سنتی را جدی نمی گیرند 

روز پنجشنبه رایزن فرهنگی کشورمان در نایروبی با آقای شیخ منشد عثمان روحانی جوان و سخنور مذهبی کنیائی در محل رایزنی فرهنگی ملاقات نمود . آقای منشد علی مسئول دپارتمان دینی مدرسه وامی Wami در کنیا و روحانی و مبلغ در مسجد قبا است که تحصیلات امور دینی و دانشگاهی دارد و یکی از سخنرانان جوان در شبکه های اجتماعی است .

منشد عثمان در بین جوانان و دانشجویان مسلمان جایگاه محبوبی دارد و سخنرانیهای وی در دانشگاهها مورد اقبال دانشجویان مسلمان قرار می گیرد و با توجه به خصوصیات اخلاقی و روحیه وحدت بخش وی ، در اجتماعات مختلف دینی سخنرانی می کند و طیفهای مختلف دینی هم پای صحبتهای وی می نشینند .

وی معتقد است که  بین مبلغان دینی و امامان سنتی مساجد مسلمانان و قشر جوان و نسل جدید فاصله معناداری افتاده است و همدیگر را به خوبی درک نمی کنند و علمای قدیمی و سنتی مساجد به نیازهای امروزی جوانان وقوف کامل ندارند و لذا نشست آنها در یکجا و استفاده لازم از سخنرانیهای دینی به شکل سنتی کم کم رنگ می بازد . وی افزود : علمای دینی در دنیای معاصر باید با شناخت نیازهای جوانان امروز ، و با استفاده از فن آوریهای نوین و شبکه های اجتماعی و نیز با بهره گیری از علوم روز همچون روانشناسی و جامعه شناسی بتوانند مطالب و مسائل دینی را به نسل جدید منتقل کنند و در غیر اینصورت در جوامع کنونی که بستر برای گناه کاملا مهیا شده است و راههای غیر دینی هموار شده است ، جوانان به سمت آنها سرازیر خواهند شد .

این روحانی جوان کنیائی ، اختلافات عقیدتی در بین مسلمانان را کاملا عادی می داند و معتقد است به همه مذاهب و پیروان آنها باید احترام گذاشت و از تکفیر کردن همدیگر پرهیز نمود چرا که خلقت آفرینش در حوزه عقل و درک انسانها چنین اقتضائی دارد که ممکن است بین علما و اندیشمندان بالاخص در حوزه دینی این اختلاف و استنباطات دینی وجود داشته باشد و ما نباید همدیگر را به انزوا کشانده و نفی کنیم .وحدت در بین امت اسلامی باید از بین علمای دینی آغاز شود تا به مردم عادی برسد و در صورت تحقق این وحدت ، مسلمانان از عهده تمام مسائل براحتی برمی آیند .

گفتنی است آقای شیخ منشد عثمان عضو سازمان وامی ( مستقر در عربستان ) است و یکی از 5 نفر اعضای این سازمان از کنیا است .وامی دارای یک دبیرستان برای پسران و یک آکادمی برای دختران در نایروبی و یک دبیرستان پسرانه و یتیم خانه در ایسیولو می باشد . این سازمان همچنین دارای یک نمایندگی در شهر نایروبی است که ریاست آنرا دکتر رشاد عبدی ابراهیم بر عهده دارد ودر داخل مسجد سلام مستقر هستند و  در پروژه های مسجد سازی ، مراکز دینی ، قربانی ، افطاری در ماه مبارک رمضان ، چاه زنی در مناطق محروم و غیره فعال هستند و پروژه های خود را دنبال می کنند .

کد خبر 21941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =