پانزدهمین اجلاس طراحی نقشه راه توسعه اقتصادی تایلند توسط وزارت صنایع این کشور برگزار و تلاش خواهد کرد تا با همسو کردن اقتصاد کشور با روش های جدید تجاری به توسعه اقتصاد کشور یاری نماید موضوع جالب اینکه صنعت حلال بعنوان یکی از راهکارهای اصلی برای توسعه اقتصادی مطرح و در این اجلاس مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.به دنبال افزایش تقاضای جهانی نسبت به محصولات غذایی خصوصا محصولات حلال و با توجه به اینکه تایلند یکی از برترین کشورهای تولید و صادرکننده محصولات حلال به کشورهای جهان میباشد در نظر دارد تا با توسعه این صنعت درآمد حاصل از این صنعت را به یکی از شاخصه های توسعه و ثبات اقتصادی خود تبدیل نماید.محصولات حلال صرفا به مواد غذایی محدود نبوده و شامل زمینه های دیگر ازقبیل فشن ، رسانه ،محصولات دارویی و توریسم نیز میباشد که ارزش این بازار بالغ بر 2 تریلیون دلار تخمین زده میشود.هم اکنون 20% صادرات محصولات غذایی تایلند به محصولات حلال اختصاص و از سال 2021 تا 2022 تایلند از صادرات محصولات حلال 6 میلیارد دلار درامد داشته است. دولت جدید نیز برای نیل به این هدف تمامی دستگاههای مربوطه را بسیج نموده تا از برگزاری دوره های آموزشی ، اعطای مجوز و گواهی های لازم ،تهیه تجهیزات لازم و استانداردسازی آنها مطابق بر معیار های حلال را تسریع و تسهیل نماید .
خانم پیمپاترا ویچاکول وزیر صنایع تایلند با اشاره به پیشرفت 7 درصدی که در تولید و صادرات محصول حلال این کشور نسبت به سال گذشته انجام شده گفت: محصولات حلال تایلند ظرفیت بسیار خوبی برای ورود به بازارهای بیشتر جهانی خصوصا کشورهای مسلمان و خاورمیانه را دارد.وی هم چنین افزود: با توجه به جمعیت موجود مسلمانان جهان و افزایش روز افزون این جمعیت بایستی توجه ویژه به این بازار داشته باشیم ، تایلند هم اکنون 15 هزار محصول متفاوت حلال تولید میکندو بالغ بر 3500 رستوران مجوز دار حلال در این کشور فعال میباشند.
در همین راستا ابشان اضافه کردند: با 8 راهکاری که در نظرگرفته ایم میتوانیم در سالهای اینده به بازارهای بیشتری دستیابی کنیم.
- توجه ویژه به غذاهای محلی جنوب کشور که مسلمان نشین میباشند و بالطبع غذاهای مردم این منطقه هم منطبق بر استانداردهای حلال بوده و هم سازگار با ذائقه مسلمانان میباشد
- استانداردهای هتل ها و امکانات و خدمات توریستی را با استانداردهای حلال تطبیق دهیم تا توریست های مسلمان هر چه بیشتری جذب کنیم.
- موانع و مشکلات و بروکراسی اداری دشوار دریافت استاندارد حلال برای کسب و کارها را تسهیل نماییم.
- با فعالانی که در زمینه مشترک درکشورهای دیگر فعالیت میکنند با امضای تفاهم نامه اقدام به اشتراک گذاری تجارب و اطلاعات خواهیم نمود.
- شهرک صنعتی حلال در یکی از بخش های کشور ترجیحا در جنوب کشور ایجاد و با دادن برخی امتیاز به تولید کننده ها آنها را تشویق به احداث کارخانجات تولید محصول حلال شود.
- تنوع محصولی خود را بر اساس ذائقه های مختلف و حتی گروههای سنی مختلف تنظیم خواهد شد.
- صنایع وابسته به تولید محصولات حلال از جمله ایجاد کشتارگاههای اسلامی ، تولید صنایع گوشتی و.... را توسعه پیدا خواهد کرد.
- شبکه ای از فعالان تولید و بازاریابی محصولات حلال در کشورهای آ.س.آن و خصوصا کشورهای خاورمیانه تشکیل خواهد شد.
منبع :
https://thailand.prd.go.th/en/content/category/detail/id/48/iid/305988
https://www.khaosodenglish.com/news/business/2024/07/16/thailand-unveils-4-year-plan-to-become-aseans-halal-hub-by-2027/
https://www.nationthailand.com/business/economy/40041263
نظر شما