۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۱۴
تاریخ  اسلام در ونزوئلا

اسلام در ونزوئلا به عنوان یک اقلیت دینی در میان جمعیتی عمدتاً مسیحی به ویژه کاتولیک است. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات پیو، تا سال ۲۰۱۰ تقریباً ۹۰۰۰۰ مسلمان در ونزوئلا زندگی می‌کردند علاوه بر این، ونزوئلا دومین کشور در آمریکای لاتین با بیشترین تعداد مسلمان پس از آرژانتین است. به همین ترتیب، ونزوئلا از نظر جغرافیایی با برخی از کشورهای دارای بیشترین نسبت جمعیت مسلمان در آمریکا مانند ترینیداد و توباگو، گویان و سورینام همسایه است.

اسلام در ونزوئلا به عنوان یک اقلیت دینی در میان جمعیتی عمدتاً مسیحی به ویژه کاتولیک است. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات پیو، تا سال ۲۰۱۰ تقریباً ۹۰۰۰۰ مسلمان در ونزوئلا زندگی می‌کردند علاوه بر این، ونزوئلا دومین کشور در آمریکای لاتین با بیشترین تعداد مسلمان پس از آرژانتین است. به همین ترتیب، ونزوئلا از نظر جغرافیایی با برخی از کشورهای دارای بیشترین نسبت جمعیت مسلمان در آمریکا مانند ترینیداد و توباگو، گویان و سورینام همسایه است.

به گفته آنجلینا پولاک، مردم شناس، احتمالاً در میان اولین مسلمانانی که به ونزوئلا رسیدند، برخی از آنها برده‌هایی بودند که از آفریقا آورده شده بودند. به گفته گابریل آندراد، احتمالاً در طول دوره استعمار پس از خروج اسپانیا یا ورود از شمال آفریقا به ویژه از مغرب عمدتاً در سواحل مرکزی ونزوئلا مستقر شدند.  با این حال، جمعیت‌های مختلف عمدتاً به دلیل محدودیت های مذهبی آن زمان نتوانستند اعتقادات خود را در ونزوئلا تثبیت کنند، بنابراین تداوم نسلی با جامعه اسلامی فعلی ونزوئلا وجود ندارد.

با  شروع جنگ جهانی اول، موج مهاجرتی مهمی از کشورهای مسلمان به ونزوئلا صورت گرفت.  برخی از این افراد به قصد اقامت موقت در ونزوئلا به این کشور مهاجرت کردند، اما اکثریت آن‌ها در ونزوئلا ماندند. بعدها، به دلیل جنگ‌ها و درگیری‌های در غرب آسیا ، موج دیگری تصمیم گرفتند به ونزوئلا مهاجرت کنند زیرا اقوام و خانواده‌ی آن‌ها در این کشور زندگی می‌کردند.

اکثر جمعیت مسلمان ونزوئلا لبنانی، سوری یا فلسطینی الاصل هستند.

اکثریت قریب به اتفاق مسلمانان در ونزوئلا از نظر قومی عرب هستند. سایر مهاجران مسلمان به میزان کمتری معمولاً از کشورهایی مانندمصر، الجزایر، مراکش، عراق، کویت، پاکستان، هند، اندونزی، گویان، ترینیداد و توباگو، سورینا ،  توگو، سومالی و سیرالئون از سوی دیگر، به گفته احمد عبده، تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۳۰۰۰ مسلمان ونزوئلایی مسلمان شده‌اند همچنین به گفته نادیا رامجان، مذاهب مختلفی از اسلام در ونزوئلا وجود دارد. به گفته رمجان، اکثریت اهل سنت ونزوئلا متعلق به مکاتب شافعی و حنبلی و تا حدودی حنفی و مالکی هستند، همچنین او به حضور شیعیان در کاراکاس و سن فلیکس و صوفیان  اشاره کرده است.

بناهای اسلامی در ونزوئلا:

در ونزوئلا ۳۰ مجموعه اسلامی در قالب مسجد، مرکز اسلامی، انجمن اسلامی و فرهنگی و ... در ایالت‎های مختلف ونزوئلا در حال فعالیت می باشند.  مهمترین آن ها عبارتند از:

مسجد شیخ ابراهیم آل ابراهیم در کاراکاس:

مسجد ابراهیم آل ابراهیم در سال ۱۹۸۹ تحت نظارت شیخ ابراهیم بن عبدالعزیز و در زمان تصدی رئیس‌جمهور ونزوئلا کارلوس آندرس پرز آغاز شد. زمین"مسجد شیخ ابراهیم آل ابراهیم در کاراکاس" توسط رئیس‌جمهور اسبق ونزوئلا کارلوس آندرس پرز به مساحت ۵۰۰۰ متر مربع برای ساخت مسجد در این کشور اهدا شد. این مسجد بزرگترین مسجد در ونزوئلا است که شامل یک نمازخانه اصلی برای مردان و یک نیم طبقه برای نماز زنان و همچنین یک اتاق چند فعالیتی به مساحت ۱۲۰۰ متر مربع برای مهمانی‌ها، کنفرانس‌ها و ... است. این پروژه شامل یک مدرسه برای ۳۰۰ دانش‌آموز، یک کتابخانه اسلامی و محلی برای شستشو و آماده‌سازی دفن اموات است.این مسجد گنجایش ۳۵۰۰ نفر را دارد.

ارتفاع مناره مسجد ۱۱۳ متر و در قسمت بالا دارای هلالی به قطر ۲.۱ متر است. ارتفاع داخلی گنبد ۲۳ متر و بیرونی ۲۸ متر با هلالی به قطر ۱.۲ متر است.

دومین مسجد بزرگ در آمریکای لاتین مسجد آل ابراهیم در کاراکاس است. این مسجد دارای گنبد، مناره و سردر است. این بنا با بودجه بنیاد ابراهیم بن عبدالعزیز آل ابراهیم به سرپرستی معمار اسکار براچو ساخته شده است.

مسجد پونتو فیخو:

مسجد پونتو فیخو در سال ۲۰۰۸ در شهر پونتو فیخو، ایالت فالکون ساخته شد، جایی که جامعه عرب به طور کلی به دلیل گسترش اقتصادی منطقه از سال ۱۹۹۸ به عنوان منطقه معاف از مالیات، رشد زیادی داشته است .

جزیره مارگاریتا دارای جمعیت عرب مسلمان بالاخص به عنوان کولونی لبنانیان از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

جمعیت مسلمانان:

بر اساس بررسی های صورت گرفته از جامعه مسلمانان و گزارش منتشره در مورد آزادی مذهبی بین‌المللی در ونزوئلا در سال ۲۰۲۲ جمعیت مسلمانان بین ۱۰۰۰۰۰ تا ۱۵۰۰۰۰ (بین ۰.۳ تا ۰.۵ درصد جمعیت) تخمین زده شده که عمدتاً لبنانی، سوری و فلسطینی تبار ساکن ایالت های نئوبا اسپارتا و منطقه شهری کاراکاس همچنین در والنسیا و ماراکایبو و ساکن هستند، در جزیره مارگاریتا و ایالت نئوبا اسپارتا، اکثریت سنی و جامعه شیعیان در اقلیت هستند.  در گزارشی دیگر که در سایت مرکز اخبار روزانه یهود در ۳۰ آوریل ۲۰۰۸ در ارتباط با مراکز اسلامی منتشر شده اشاره می کند ونزوئلا دروازه ورود به آمریکای لاتین است که ۲۵۰۰۰۰ مسلمان را در خود جای داده که ۴۰۰۰۰ نفر از آن‌ها در پایتخت کاراکاس با جمعیت چهار میلیون نفر زندگی می‌کنند.

معرفی مذاهب و فرق اسلامی:

مذاهب و فرق مختلفی از مسلمانان در ونزوئلا زندگی می کنند. آن ها برای خود مساجد و مراکز اسلامی راه اندازی نموده‌اند. مذاهب مختلفی همچون شیعه، سنی، علوی، فاطمی، دروزی، اسماعیلیه، وهابی و پیروان تصوف در ونزوئلا زندگی می‌کنند. اکثریت جامعه مسلمانان در ونزوئلا را اهل سنت متعلق به مکتب فقهی شافعی و حنبلی تشکیل داده‌اند، اقلیت دیگر، مکتب فقهی حنفی و همچنین مالکی است. شیعیان در ونزوئلا در اقلیت قرار دارند و برآوردهای صورت گرفته شیعیان بومی بین ۴۰ تا ۶۰ خانواده در حدود ۲۰۰ نفر در کاراکاس ساکن هستند و شیعیان مهاجر که اکثریت آن ها لبنانی می باشند در سن فلیکس، مارگاریتا و کاراکاس زندگی می‌کنند. 

 وضعیت اقتصادی و اجتماعی مسلمانان در ونزوئلا

مسلمانان مهاجر از لحاظ اقتصادی و اجتماعی در موقعیت خوبی قرار دارند. اکثریت قریب بالاتفاق مهاجرین لبنانی، سوری و فلسطینی در بازار و صنعت پوشاک، پارچه ، لوازم آرایشی و برقی مشغول به کار هستند و این بازار تقریبا در دست آن‌ها می باشد. به طور مثال کارخانه تولید پارچه در ونزوئلا در دست یک مسلمان فلسطینی است و مجموعه نساجی "ال کاستیو" متعلق به این فرد می‌باشد.

کد خبر 22494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =