به نام خدا
فرصت ها،تهدیدها و چالشهای کار فرهنگی در ونزوئلا
رابطه ایران و ونزوئلا با همکاریهای سیاسی و اقتصادی مشخص شده است و این امر منجر به تبادل فرهنگی بین دو کشور شده است. با این حال ، نظرات مردم ونزوئلا در مورد ایران اغلب توسط دیدگاههای سیاسی و رسانههایی که مصرف می کنند شکل میگیرد.
برخی از ونزوئلاییها ایران را مثبت می بینند و آن را کشوری می دانند که اهداف و ارزشهای سیاسی و اقتصادی مشابهی دارد. دیگران ایران را منفی می بینند، اغلب به دلیل تصویر منفی رسانهای از ایران در رسانههای غربی، و همچنین نگرانی در مورد برنامه هستهای ایران و سابقه حقوق بشر.
در مجموع نظر مردم ونزوئلا در مورد ایران پیچیده و چند وجهی است و تحت تاثیر عوامل مختلفی از جمله دیدگاههای سیاسی ، مصرف رسانهها و تجربیات شخصی است. لازم به ذکر است که ونزوئلا نیز مانند بسیاری از کشورها دارای جمعیت متنوعی با نظرات و دیدگاههای مختلف است و بنابراین تعمیم دیدگاههای کل جمعیت در مورد ایران دشوار است.
نخستین موضوعی که باید به صورت جدی در ونزوئلا دنبال شود، تولید محتوای مورد نیاز کشور ونزوئلا و متناسب با فرهنگ این کشور در حوزه فرهنگ و رسانه می باشد. مردم این کشور بدنبال محتوایی هستند که ضمن حفظ ارزشها و باورها،به آنها کمک کند تاهم عزت آنها حفظ شود و هم آنها را به سوی خود کفایی سوق دهد.
مسئله دیگر که باید به آن توجه داشت مردم نزوئلا نسبت به تنوع وتفاوت فرهنگی خود در کشورشان کاملا آگاه هستند و به این تنوع علاقمند هستند و خواهان حفظ آن هستند.به نظر آنها استعمار بدنبال این بوده که این تنوع را از بین ببرد ،لذا برای خود و کشورهای مرتبط با آنها ضروری می دانند که در مرحله نخست به این تفاوت فرهنگی احترام بگذارند و در مرحله بعد نمی خواهند هیچ کشوری بدنبال تغییر یا تحمیلی بر این هویت باشندبه نظر آنها احترام به این تفاوتها آینده بشریت را حفظ خواهد کرد.لذا این مهمترین الزامی است که ما باید به آن توجه داشته باشیم.
موضوع سوم آن است که مردم ونزوئلا با مشکلات امنیتی و جناحی بسیاری روبروهستند که باعث افزایش نگرانی و ترس در بین مردم شده است.مشکلاتی چون مبارزه با مواد مخدر،خشونتهای خانوادگی،قتلهای زیاد بصورت روزانه همه و همه سبب کاهش فعالیتهای فرهنگی و هنری در ونزوئلا می گردد.
ونزوئلا در زمینه فعالیتهای فرهنگی و رسانهای با چالشهای متعددی روبرو است که بسیاری از آنها مربوط به بحران سیاسی و اقتصادی در حال انجام این کشور است. برخی از چالشهای اصلی عبارتند از:
1. محدودیتهای اقتصادی: بحران اقتصادی ونزوئلا تاثیر عمدهای بر فعالیتهای فرهنگی و رسانهای در این کشور داشته است. بسیاری از موسسات فرهنگی و رسانهها به دلیل کمبود بودجه مجبور به بسته شدن شده اند و کسانی که فعال هستند اغلب برای به دست آوردن منابع مورد نیاز برای کار کردن تلاش می کنند.
2. سانسور: آزادی بیان در سالهای اخیر در ونزوئلا به شدت محدود شده است ، دولت با کنترل دقیق بر رسانهها و محدود کردن دسترسی به اطلاعات، فعالیت آزادانه رسانههای مستقل و شخصیتهای فرهنگی را دشوار کرده است که منجر به خود سانسوری و دسترسی محدود به فرهنگهای متنوع شده است.
3. نگرانیهای امنیتی: ونزوئلا در حال حاضر سطح بالایی از خشونت و ناامنی را تجربه می کند که می تواند برای رویدادهای فرهنگی و فعالیتهای رسانهای که به طور ایمن انجام می شود ، دشوار باشد. تهدید خشونت همچنین می تواند گردشگران و سرمایه گذاران را بازدارد و منابع موجود برای فعالیتهای فرهنگی و رسانهای را محدود کند.
4. فرار مغزها: بسیاری از هنرمندان با استعداد ، نوازندگان و دیگر چهرههای فرهنگی، ونزوئلا را برای فرصتهای بهتر و آزادی هنری بیشتر ،ترک کرده اند. این امر منجر به از دست دادن استعداد و تنوع فرهنگی در کشور شده است.
5. کمبود زیرساخت ها: زیرساختهای فرهنگی و رسانهای ونزوئلا منسوخ شده و در بسیاری از موارد ناکافی است که می تواند ترویج و تولید فعالیتهای فرهنگی را در سطح کیفیت مورد انتظار مخاطبان، دشوار کند.
به طور کلی، این چالشها موانع قابل توجهی را برای توسعه فعالیتهای فرهنگی و رسانهای در ونزوئلا ایجاد میکنند و باید به منظور ترویج آزادی هنری بیشتر، تنوع فرهنگی و رشد اقتصادی در کشور مورد توجه قرار گیرند.
چالشهای متعددی برای فعالیت فرهنگی و رسانهای ایران در ونزوئلا وجود دارد که از جمله آنها میتوان به چالشهای زیر اشاره کرد:
1. منابع محدود: دولت ایران منابع مالی محدودی برای حمایت از فعالیتهای فرهنگی و رسانهای در ونزوئلا دارد که می تواند سازماندهی رویدادها و ترویج فرهنگ ایرانی در این کشور را دشوار کند.
2. مانع زبان: زبان فارسی در ونزوئلا به طور گستردهای صحبت نمیشود که می تواند ترویج فعالیتهای فرهنگی و محتوای رسانهای ایران را به چالش بکشد. این ممکن است جذابیت رویدادهای فرهنگی و محتوای رسانهای ایران را برای مخاطبان ونزوئلا محدود کند.
3. دسترسی محدود به تکنولوژی: بحران اقتصادی ونزوئلا دسترسی بخشی از مردم این کشور از جمله اینترنت را دشوار کرده است. این می تواند دسترسی محتوای رسانهای، ایران و فعالیتهای فرهنگی در کشور را محدود کند.
4. تفاوتهای فرهنگی: ایران و ونزوئلا سنتهای فرهنگی متفاوتی دارند که می تواند ترویج فعالیتهای فرهنگی ایران در ونزوئلا را به چالش بکشد. این ممکن است نیاز به تلاش اضافی برای برطرف کردن تفاوتهای فرهنگی و دسترسی بیشتر به فعالیتهای فرهنگی ایران برای مخاطبان ونزوئلا داشته باشد.
به طور کلی این چالشها، میتواند فعالیتهای فرهنگی و رسانهای ایران را در ونزوئلا به چالش بکشد. با این حال، تعامل با جوامع محلی و تلاش برای غلبه بر این چالشها ، و همچنین به جهت هماهنگی دولت و مسئولین دولت ونزوئلا با دولت و مسئولین کشور ما (البته نه به میزان دوران حاکمیت رییس جمهور چاوز) امکان ترویج تبادل فرهنگی و درک بیشتر بین ایران و ونزوئلا وجود داشته باشد.
مطلب جدید در بررسی های آینده ←
نظر شما