در سومین روز بازگشایی رسمی مسجد آتن یعنی روز پنجشنبه مورخ ۱۵/۸/۱۳۹۹ مهدی نیک خواه قمی رایزن فرهنگی سفارت ج.ا.ایران در یونان با حضور در آن مسجد از بخش های مختلف آن بازدید و با امام و برخی از اعضاء هیئت مدیره مسجد به گفتگو پرداخت. در بازدید از بخش های مختلف من جمله شبستان، وضوخانه، محل غسل میت، پارک و فضای سبز، تاسیسات و ... آقای عشیر حیدر نماینده شیعیان پاکستانی و عضو هیئت مدیره مسجد رایزن فرهنگی کشورمان را همراهی و توضیحات مفصلی در خصوص نحوه ساخت و فراز و فرود ها و چالش های پیش روی مسلمانان برای ساخت این مسجد ارائه کرد. همچنین بعد از اقامه نماز، نیک خواه قمی ضمن گفت و گوی کوتاهی با امام جماعت این مسجد محمد زکی که اصالتا مراکشی است و به زبان های عربی و فرانسه تسلط دارد، بازگشایی این مسجد را به تمامی مسلمانان آتن تبریک گفت.
طبق گفته عضو هیات مدیره مسجد آتن، در تاریخ هفتم جون ۲۰۱۹، پس از پایان مراحل ساخت، وزیر وقت آموزش، تحقیق و امور ادیان یونان آقای قاوروغلو به همراه دبیرکل ادیان این وزارت خانه آقای دکتر کالانجیس و شهردار آتن با همراهی اعضای پنج نفره هیات مدیره و اولین امام جماعت این مسجد آقای محمد زکی، به طور رسمی از مسجد آتن بازدید کردند. همچنین در این مراسم، شخصیت های شناخته شده و برجسته طیف های مختلف مسلمانان ساکن یونان حضور داشته و این دیدار تحت پوشش کامل رسانه های یونان قرار گرفت. در آن زمان مقرر شد در سپتامبر سال ۲۰۱۹ این مسجد به طور رسمی افتتاح گردد. اما پس از روی کار آمدن دولت راستگرای یونان بازگشایی این مسجد به تاخیر افتاد تا اینکه سرانجام در تاریخ دوشنبه دوم نوامبر ۲۰۲۰ این مسجد بطور رسمی افتتاح گردید که بازتاب خبری گسترده ای در رسانه های یونان داشت.
ساخت این بنا در حدود ۸۸۷.۰۰۰ یورو هزینه داشته و این هزینه از طریق خزانه داری یونان تامین شده است. فضای این مسجد محیطی به ابعاد ۱۷ هکتار می باشد که پیشتر محل تعمیرگاه ماشین های نیروی دریایی بوده و توسط نیروی دریایی این کشور به رایگان اهدا شده است. فضای داخلی مسجد ۱۰۰۰ متر مربع است که گنجایش ۳۵۰ نفر مرد و ۵۰ زن را دارد. این مسجد شامل دو فضای مجزای عبادت است اما بنا به ملاحظاتی هیچ مناره ایی برای این بنا ساخته نشده است. محراب مسجد توسط هنرمندی مصری ساخته شده و فرش های آن توسط جمهوری اسلامی ایران اهداء شده است. گفته می شود در حدود ۲ میلیون مسلمان (۲۰% جمعیت) در یونان زندگی می کنند که از این میزان تنها ۱.۳% اصالتا یونانی بوده و الباقی آن را مهاجرین از تابعیت های مختلف تشکیل می دهند.
در حال حاضر به دلیل محدودیت های اعمال شده به واسطه شیوع ویروس کرونا در این مسجد پنج نوبت نماز در روز (نیم ساعت قبل و بعد از هر نماز) اقامه شده و در هر نوبت ۹ مرد و ۴ زن اجازه حضور دارند. همچنین پروتکل های بهداشتی به طور کامل رعایت می شود.
نظر شما