موزه خانه جغد در آفریقای جنوبی

خانه جقد موزه ای در نیو-بتسدا، کیپ شرقی، آفریقای جنوبی است. هلن مارتینز، مالک این موزه، خانه خود و اطراف آن را به محیطی رویایی تبدیل کرد، که به طور مفصلی با شیشه های مات تزئین شده و حاوی بیش از ۳۰۰ مجسمه شامل جغدها، شترها، طاووس ها، اهرام و افراد است. او خانه را از پدر و مادرش به ارث برد و پس از مرگ آنها، شروع به تغییر شکل آن کرد.

خانه جقد[۱] موزه ای در نیو-بتسدا[۲] ، کیپ شرقی[۳] ، آفریقای جنوبی است. هلن مارتینز[۴] ، مالک این موزه، خانه خود و اطراف آن را به محیطی رویایی تبدیل کرد، که به طور مفصلی با شیشه های مات تزئین شده و حاوی بیش از ۳۰۰ مجسمه شامل جغدها، شترها، طاووس ها، اهرام و افراد است. او خانه را از پدر و مادرش به ارث برد و پس از مرگ آنها، شروع به تغییر شکل آن کرد.

هلن مارتینز

هلن مارتینز هنرمند گوشه گیری بود که چیزی شبیه به یک معما باقی مانده است. هلن در ۲۳ دسامبر ۱۸۹۷ در نیو بتسدا متولد شد. او کوچکترین فرزند از بین شش فرزند زنده مانده پیتر یاکوبوس مارتینز[۵] و هستر کاتارینا کورنلیا ون در مرو[۶] بود.

هلن در گراف رینت[۷] تحصیل کرده و دیپلم تدریس را در کالج معلمان این شهر (اکنون دانشکده آموزش پلیس) گرفت.

در سال ۱۹۱۹، هلن مارتینز به ترنسوال[۸] نقل مکان کرد و در آنجا شروع به تدریس کرد. در ۷ ژانویه ۱۹۲۰، او با همکاری به نام ویلم یوهانس پینار[۹] ازدواج کرد. این زوج به سراسر کشور سفر کرده و نمایش های تئاتری را در ترانسوال، کیپ تاون[۱۰] و بندر الیزابت[۱۱] اجرا کردند. ازدواج آنها پیوندی خوشایند نبود و هلن چندین بار شوهرش را ترک کرد. سرانجام، او در سال ۱۹۲۶ طلاق گرفت.

در حدود سال‌های ۱۹۲۷ یا ۱۹۲۸، هلن به نیو-بتسدا بازگشت و برای ۳۱ سال بعد در آنجا ماند و از والدین مسن خود مراقبت کرد. مادرش هستر که گفته می شود با او رابطه نزدیک داشت، در سال ۱۹۴۱ بر اثر سرطان سینه درگذشت. از پدرش به عنوان "عجیب و غریب و طلبکار" و تا حدی بددهن یاد شده است. او در یک اتاق، با اجاق گاز و یک تخت برای خوابیدن زندگی می کرد. پس از آنکه پدرش در سال ۱۹۴۵ بر اثر سرطان معده درگذشت، هلن پنجره ها را تیغه کشید، اتاقش را با رنگ سیاه رنگ کرد و تابلویی را بالای آن گذاشت که روی آن نوشته شده بود: «لانه شیر».

هنگامی که مارتینز حدود ۶۰ سال داشت، با آقای نیماند[۱۲] ، بازنشسته و بازسازی کننده مبلمان در روستا، ازدواج کرد. این ازدواج تنها سه ماه به طول انجامید.

قرار گرفتن طولانی مدت مارتین در معرض شیشه های خرد شده ای که برای تزئین دیوارها و سقف های خود استفاده می کرد، در نهایت باعث شد او بینایی خود را از دست بدهد. همین مسئله باعث شد تا وی در ۶ آگوست ۱۹۷۶ در سن ۷۸ سالگی با خوردن سود سوزآور اقدام به خودکشی کند. او را پیدا کردند و به بیمارستانی در گراف‌رینت منتقل کردند و در آنجا در ۸ آگوست ۱۹۷۶ درگذشت.

موزه

بنا به خواسته او، خانه جغد به عنوان یک موزه دست نخورده نگه داشته شده است. در سال ۱۹۹۱، دوستان خانه جغد ترتیب بازگشت کوس مالگاس[۱۳] به نیو بتسدا را دادند تا از سایت مراقبت کند. بنیاد خانه جغد، که در سال ۱۹۹۶ تشکیل شد، اکنون مدیریت سایت را بر عهده دارد. این خانه در سال ۱۹۸۹ به عنوان یک اثر ملی موقت اعلام و در سال ۱۹۹۲ به عنوان موزه افتتاح شد.

در سال ۱۹۸۵، آتول فوگارد[۱۴] نمایشی را براساس هلن مارتینز به نام جاده مکه[۱۵] منتشر کرد که بعداً فیلمی به همین نام ساخته شد.

در سال ۲۰۱۵، نمایشی به زبان مَراتی[۱۶] به نام Prawaas توسط گروه تئاتر Abbhivyaktee از پاناجی[۱۷] (گوا[۱۸] ) اجرا شد. این نمایش به نویسندگی و کارگردانی سایش دشپنده[۱۹] تحت تأثیر داستان مارتین و بازی آتول فوگارد قرار گرفت.

منبع:

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Owl_House_(museum)

 

[۱] The Owl House

[۲] Nieu-Bethesda

[۳] Eastern Cape

[۴] Helen Martins

[۵] Pieter Jakobus Martins

[۶] Hester Catharina Cornelia van der Merwe

[۷] Graaf-Reinet

[۸] Transvaal

[۹] Willem Johannes Pienaar

[۱۰] Cape Town

[۱۱] Port Elizabeth

[۱۲] J.J.M. Niemand

[۱۳] Koos Malgas

[۱۴] Athol Fugard

[۱۵] The Road to Mecca

[۱۶] Marathi

[۱۷] Panaji

[۱۸] Goa

[۱۹] Saish Deshpande

کد خبر 6357

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =