چندی پیش، مقالهای با عنوان “دروغهایی که مانند طلا و نقره ارزشمند هستند” نوشتم. در این مقاله ذکر کردم که اگر افراد مطرح در جامعه، دورغ بگویند، دروغ آنها اهمیت بیشتری پیدا میکند. انگیزه اصلی من از نوشتن آن مقاله، ادعاهای دروغین هارالد لش درباره ایران بود.
هارالد لش یکی از مطرحترین مجریان برنامههای تلویزیونی آلمان است. او به عنوان استاد فیزیک و ستارهشناسی در دانشگاه مونیخ مشغول به کار است و در فلسفه طبیعی نیز تبحر دارد. لش همچنین از اعضای هیات روزنامهنگاران حوزه علمی در جرائد و تلویزیون رسمی آلمان است. بسیاری از کسانی که برنامههای لش را میبینند، معتقدند که او یکی از بهترین مجریان آلمان است. او موضوعات پیچیده علمی را برای عموم جامعه به نحوی بسیار ساده توضیح میدهد. صحبتهای او به عنوان پروفسور دانشگاه، اعتبار زیادی بری مخاطبانش دارد.
شاید بپرسید پس چرا من از چنین شخصی به تلویزیون دوم آلمان(زد.دی.اف) شکایت کردهام؟ واقعیت این است که او چندی پیش در برنامه ترا ایکس (در تلویزیون دوم آلمان)، ایران را متهم کرد که در زمان اوباما، توافق هستهای را نقض کرده است. در آن برنامه، لش درباره ساختن بمب اتم توسط ایران صحبت کرد. هر چند، بسیاری از رسانهها بارها چنین اتهاماتی را علیه ایران مطرح کردهاند، اما من انتظار داشتم که او به عنوان یک استاد دانشگاه، درباره ایران منصفانه صحبت کند. متاسفانه اینگونه نبود. در آن برنامه، لش مدعی شد که ایران توافق هستهای را در زمان اوباما شکسته است. او گفت که ایران در سال ۲۰۱۶، آزمایش موشکی داشته، در حالیکه این امر در توافق هستهای ایران و ۵+۱ ممنوع بوده است. به گفته این مجری تلویزیون، اوباما نقض برجام را پذیرفت و ترامپ حاضر نشد چنین امری را بپذیرد!
اگر توافق هستهای ایران و ۵+۱ را دنبال کرده باشید، میدانید که چنین ادعایی دروغ است. در متن توافق هستهای ایران و ۵+۱، هیچ اشارهای به ممنوعیت آزمایش موشکی نشده است. از نظر من، در شرایطی که آمریکا به دنبال بهانه برای حمله به ایران است، چنین سخنانی میتواند تنش را بیشتر کند. لش، ایران را به عنوان ناقض توافق هستهای معرفی کرده، در حالیکه دونالد ترامپ باعث نقض یکطرفه توافقنامه هستهای شده است.
هرالد لش به عنوان یک فیلسوف و پروفسور دانشگاه در جامعه آلمان اعتبار زیادی دارد. بنابراین وقتی او یک ادعای دروغین را مطرح میکند، میتواند باعث تشویش اذهان عمومی شود. از نظر من تخلف او از بسیاری از نویسندگان گمنام ضدایران بیشتر است. وقتی لش، در ابتدای برنامهاش این سوال را مطرح کرد که آیا ایران به بمب اتم دست یافته است؟ بسیاری از بینندگان برنامه که به او اعتماد زیادی دارند، این پیشفرض را پیدا کردند که ایران بمب اتم دارد. به همین دلیل، من از او به زد.دی.اف شکایت کردم و از مسئولان تلویزیون دوم آلمان خواستم که نسبت به طرح این ادعای دروغین واکنش نشان دهند.
براساس قانون، مسئولان شبکه زد.دی.اف یکماه فرصت داشتند به درخواست شکایت من پاسخ دهند. در این میان، پاسخ توماس بلوت، کارگردان تلویزیون دوم آلمان مرا شوکه کرد. پاسخ او باعث شد تا اعتبار زد.دی.اف بیشتر زیر سوال رود. او در پاسخ به من نوشت:« همه میدانیم که در توافقنامه هستهای میان ایران و کشورهای ۵+۱، ممنوعیتی برای آزمایشهای موشکی ایران وجود ندارد. لش نیز در برنامه خود به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت اشاره کرده است. در این قطعنامه، ایران از تولید و آزمایش موشکهای بالستیکی که برای حمل کلاهکهای هستهای طراحی شده باشند، منع شده است.»
جالب است که بدانید، این کارگردان نیز کاملا دروغ میگوید. لش در برنامه خود تنها درباره توافق هستهای ایران و ۵+۱ صحبت کرد و هیچ اشارهای به قطعنامه شورای امنیت نداشت. او به طور مشخص گفت:« ایران در سال ۲۰۱۶، آزمایش موشکی انجام داده و این کار براساس توافق هستهای ایران و کشورهای ۵+۱ ممنوع بوده است.»
در عین حال، این کارگردان نمیداند که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل الزامآور نیست. اگر این قطعنامه الزامآور بود، قطعا دولتمردان آمریکا و اروپا( که امام خامنهای نیز بارها گفتهاند؛ قابل اعتماد نیستند.) در همان زمان، شرایط سختتری را برای ایران ایجاد میکردند.
بنابراین در بهترین شرایط، به نظر میرسد که لش توسط مشاوران ناآگاهی مانند بلوت گمراه شده است و در بدترین حالت او، آگاهانه به مخاطبانش دروغ گفته است. البته به اعتقاد من مورد دوم درباره لش صدق نمیکند. متاسفانه ادعای دروغین او با هر نیتی که باشد، میتواند تاثیر بسیار زیادی بر افکار عمومی جهان بگذارد. بسیاری از رسانههای جهان میتوانند با استفاده از صحبتهای لش، جنگ نرم علیه ایران راه بیندازند و سیاستمداران جنگطلب برای ایجاد جنگ به حرفهای او متوسل شوند.
همه میدانیم که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در هشتم ژانویه سال ۲۰۲۰ با پرتاب شماری موشکهای بالستیک، پایگاه عینالاسد در استان الانبار عراق و پایگاهی در اربیل را که محل استقرار نیروهای آمریکایی بودند، هدف قرار داد. جمهوری اسلامی ایران این حمله موشکی را در پاسخ به حمله آمریکا به فرودگاه بغداد و ترور سردار قاسم سلیمانی و همراهانش انجام داد. ایران اولین کشوری است که از زمان جنگ جهانی دوم، یک پایگاه آمریکایی را هدف قرار داده است. در حقیقت، پرتاب موشکهای بالستیک درستترین واکنش به قرنها تجاوز آمریکاییها در خاورمیانه بود. بنابراین عجیب نیست که آمریکاییها سالها است که سعی دارند تا جلوی پیشرفت نظامی کشوری مثل ایران را بگیرند. آنها نمیخواهند کشوری در مقابل تجاوز و ظلم آنها ایستادگی کند. این در حالی است که برای بسیاری از رسانههای مطرح جهان مانند زد.دی.اف، تنها امنیت آمریکا و کشورهای متحد او مانند اسرائیل اهمیت دارد.
منبع: سایت اوفن کوندیگز
لینک گزارش:
https://offenkundiges.de/irans-raketen-ein-professor-und-seine-schwerwiegende-luge/
نظر شما