شینزو آبه نخست وزیر ژاپن، روز چهارشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۸ با سپری کردن ۲۸۸۷ روز نخست وزیری، تارو کاتسورا را به عنوان نخست وزیر طولانی مدت کشور پشت سر گذاشت و رکورد تاریخی ژاپن را به نام خود ثبت کرد.

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن، روز چهارشنبه ۲۹ آبان ماه ۱۳۹۸ با سپری کردن ۲۸۸۷ روز نخست وزیری، تارو کاتسورا را به عنوان نخست وزیر طولانی مدت کشور پشت سر گذاشت و رکورد تاریخی ژاپن را به نام خود ثبت کرد.

نزدیک به هفت سال از زمان تصدی فعلی او که در سال ۲۰۱۲ آغاز شد و  در این روز  رکورد قدیمی قرن متعلق به کاتسورا را شکست هر چند که با چالش های فراوانی هم روبرو می باشد.

کاتسورا که تاکنون طولانی ترین دوره نخست وزیری را به خود اختصاص داده بود از سال ۱۹۰۱ تا ۱۹۱۳ به عنوان رهبر ژاپن فعالیت نموده و اتحاد با انگلیس و جنگ روس و ژاپن از جمله وقایع دوره تصدی او بوده است.

اگر تا تابستان آینده آبه در قدرت بماند در واقع  طولانی ترین دوره بی وقفه  نخست وزیری را هم تا ۲۴ اوت ۲۰۲۰ بر عهده دارد که پیش از این ایزاکوو ساتو با  ۲،۷۹۸ روز خدمت بی وقفه بر عهده داشته است.

پیش از پایان دوره نخست وزیری و ریاست وی بر حزب حاکم لیبرال دموکرات در سپتامبر ۲۰۲۱ ، انتظار می رود که آبه تلاش خود را برای دستیابی به موفقیتهای مهم بیشتر کند.

یوشیدید سوگا ، دبیر کابینه که به عنوان شخصیت دست راست آبه محسوب می گردد گفت: دولت بر احیای اقتصادی و بازسازی سیاست های خارجی و دفاعی کشور متمرکز شده است  و ما به طور جدی بسیاری از چالش را برطرف کرده ایم و هفت سال به سرعت گذشت  و این احساس صادقانه من است.

وزیر دفاع ، تارو کونو هم به طور جداگانه در این زمینه اعلام کرد:  یک دولت پایدار یک مزیت برای دیپلماسی و امنیت است و آبه روابط نزدیکی با دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده ایجاد کرده است.

کونو که تا همین اواخر به عنوان وزیر امور خارجه خدمت کرده بود ، به خبرنگاران گفت: نخست وزیر اکنون یک چهره  جدی در گردهمایی های بین المللی است.

نخست وزیر ۶۵ ساله ژاپن غالباً به عنوان یک چهره محافظه کار شناخته می شود که در دوران تصدی خود در این مسئولیت بیشتر به جنبه های عمل گرایانه توجه کرده است.

در سال ۲۰۱۴ ، او با تفسیر مجدد قانون اساسی تلاش نمود تا نقش بهتر و مناسب تری را به  نیروهای دفاع از خود بدهد و بتواند در صحنه های بین المللی حضور موثری داشته باشد هر چند که هدف او برای اصلاح قانون اساسی بسیار دور است هر ند که پیشرفت هایی نیز داشته است.

آبه تاکنون کمتر درگیر فسادها و رسوایی های ادار و مالی اطرافیانش بوده است هر چند که  در سال های ۲۰۰۶-۲۰۰۷ رسوائی هایی رخ داد که منجر به کناره‌گیری برخی از وزیران گردید.

وی در دسامبر ۲۰۱۲ با تعهد بر احیای اقتصاد به عنوان دغدغه اصلی مردم  به قدرت نشست و اکنون به دنبال تقویت امنیت اجتماعی است.

با این حال ، اکنون علیرغم پیگیری جئی سیاست اقتصادی، اقتصاد در زمین لرزان قرار دارد که مستلزم کاهش جسورانه پولی توسط بانک ژاپن است که قصد داشت به کشور کمک کند تا از کاهش ارزش تورم خلاص شود.

سومین اقتصاد بزرگ جهان از ژوئیه تا سپتامبر به سختی رشد کرد و در ماه اکتبر هم مالیات از ۸ به ۱۰ درصد افزایش یافت.

در عرصه دیپلماتیک و بین المللی، آبه اکنون چهره ای آشنا در مجامع بین المللی است و مقامات دولت ژاپن می گویند او می تواند صریح و قاطع با بسیاری از رهبران خارجی صحبت کند.

اما روابط ژاپن و کره جنوبی در سال های گذشته به دلیل جبران خسارت ناشی از کار اجباری در زمان جنگ، به پایین ترین سطح خود رسیده که روابط تجاری و امنیتی از جمله معاهده اشتراک گذاری اطلاعات که سئول از تمدید آن  امتناع می ورزد را نیز تحت تأثیر قرار داده است ،

موضوع اتباع ژاپنی ربوده شده توسط کره شمالی در دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ نیز همچنان حل نشده است و علی رغم اظهارات آبه، هنوز رهبری کره شمالی اقدامی در این زمینه نکرده است.

از سوی دیگر مذاکرات مربوط به امضای پیمان صلح پس از جنگ با مسکو نیز با مشکل روبرو شده و در نتیجه اختلافات ارضی در جزایر تحت کنترل روسیه در هوکایدو به وجود آمده است.

ملاحظات:

۱- پس از جنگ جهانی دوم و با تحمیل قانون اساسی از سوی آمریکا که کماکان اعتبار دارد، ژاپن اجازه در اختیار داشتن نیروی نظامی و ارتش را ندارد و با امضای پیمان امنیتی با آمریکا، مسئولیت امنیت کشور بر عهده ایالات متحده قرار گرفت تا با پرداخت هزینه های سالانه از سوی ژاپن، این اقدام صورت گیرد .لذا حزب لیبرال دمکرات به رهبری شینزو آبه و حتی قبل از او، شعار اصلاح قانون اساسی را همواره مطرح نموده است که با توجه به نحوه پیش بینی این اقدام که باید دو سوم هر دو مجلس ژاپن و سپس همه پرسی به آن رای بدهد، تقریبا دست نیافتنی است .

۲- در حال حاضر حضور نظامی ژاپن از جمله در خلیج فارس با چالش های جدی در داخل کشور به دلیل همین منع قانونی مواجه می باشد.

۳- نخست وزیر زاپن به دلیل سیاست های اقتصادی و تلاش برای حضور جدی تر بین المللی از محبوبیت مناسبی برخوردار می باشد.

۴- ئی در سفر به ایران بعد از ۴۰ سال و دیدار با مقام معظم رهبری(مدظله العالی) و ریاست محترم جمهور، فصل جدیدی را در روابط دو کشور ایجاد نموده است.

۵- نکته قابل توجه این که وی از ارتباط بسیار نزدیکی با ترامپ برخوردار می باشد و ملاقا های پی دی پی، بازی گلف و سفر های متقابل با تعداد بالا نشانه هایی از این روابط مثبت می باشد.

منبع: ژاپن تایمز

کد خبر 1537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =