در ماه مارس۲۰۲۰، وزارت امور خارجه ژاپن نظرسنجی را در مورد دیپلماسی و سیاست خارجی این کشور در سطح افکار عمومی به صورت تلفنی انجام داد و از ۴۷ بخشداری ژاپن پاسخ هایی از ۱۰۰۰ نفر در سن ۱۸ سال به بالا دریافت کرد که خلاصه این نظر سنجی به شرح زیر می باشد:
۱. هنگامی که از آنها سؤال شد که تلاش شینزو آبه نخست وزیر، کیشیدا فومیو وزیر امور خارجه اسبق، کونو تارو وزیر امور خارجه سابق و موتگی توشیمیتسو وزیر امور خارجه فعلی را برای بازدیدها و سفرهای مکرر به کشورهای دیگر چگونه ارزیابی می کنند، ۷۴.۸ درصد از پاسخ دهندگان در ارزیابی خود مثبت بودند و ۵/۱۸ درصد ارزیابی منفی خود را ثبت نموده اند.
۲. از آنها سؤال شد که آیا فکر می کنند محیط امنیتی پیرامون منطقه شرق آسیا در سال های اخیر به طور فزاینده ای شدت می یابد،۹ /۸۴ درصد از پاسخ دهندگان پاسخ دادند که فکر می کنند محیط به طور فزاینده ای شدت می گیرد.
۳. از تلاش های ژاپن در جهت تحقق "جامعه ای که زنان در آن درخشش می یابند" سؤال شد و از جمله برگزاری مجمع جهانی زنان، ۶/۵۲ درصد از پاسخ دهندگان اظهار نظر مثبت داشتند و از طرف دیگر، ۹/۳۳ درصد از پاسخ دهندگان هم اظهار داشتند که درباره این موضوع یعنی برگزاری مجمع جهانی زنان چیزی نشنیده اند و لذا نمی توانند آن را ارزیابی نمایند. (توضیح: به گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ژاپن در فهرست شکاف جنسیتی جهانی در سال ۲۰۱۸، با ندر نظر گرفتن این نکته که زنان ۵/۲۴ درصد کمتر از مردان در پست های مشابه در امد داشته اند، در رتبه ۱۱۰ قرار گرفته است.)
۴. سئوال دیگر این که ژاپن به مناسبت بازی های المپیک و پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰، باید چه ارزش ها یا جنبه هایی از جامعه را به نمایش بگذارد که 80.1 درصد معتقد بودند نمایش بازسازی فاجعه، 78.8 درصد خصوصیات ملی ژاپن مانند فرهنگ مهمان نوازی و ...، 77.1درصد ابتکارات پایدار مانند بازیافت و استفاده از انرژی های تجدید پذیر و 73.8 درصد مشارکت فعال افراد معلول در جامعه را اعلام نمودند.
۵. در مورد چالش های اساسی ژاپن در اولویت بندی اهداف توسعه پایدار هم 78 درصد آموزش، 77.8 درصد کاهش خطر فجایع و 75.5 درصد بهینه سازی محیط را معرفی نمودند.
۶. در مورد سیاست ها و ابتکار عمل دولت ژاپن برای ارتقاء تجارت آزاد نیز 76.1 درصد از پاسخ دهندگان ارزیابی مثبت را نشان دادند.
۷. در پاسخ به این سؤال که در تلاش های توسعه ای ژاپن به کدام مناطق باید اولویت ویژه داده شود هم حدود ۷۰ درصد آسیای جنوب شرقی مانند تایلند، اندونزی، و ...، پس از آن آفریقا 59.6 درصد و جنوب غربی آسیا همچون هند، پاکستان و ... 57.9 درصد بوده است.
۸. در خصوص حوزه های مورد نظر برای تقویت روابط ژاپن و آمریکا پس از سه سال از آغاز ریاست جمهوری ترامپ، امنیت (از جمله ضد تروریسم، خلع سلاح و منع گسترش سلاح های هسته ای) ۸/۷۸ درصد، مبادلات فرهنگی و هنری 76.8 درصد، اقتصاد، تجارت و امور مالی 74.7 درصد و انرژی و محیط زیست 71.6 درصد را شامل گردیده است.
۹. وقتی از آنان سؤال شد که چگونه آنها روابط امنیتی ژاپن و آمریکا را بر اساس پیمان امنیتی دو کشور پس از ۶۰ سال ارزیابی می کنند،68.9 درصد از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که ارزیابی مثبتی داشته اند.
۱۰. در مورد زمینه های مهم و اولویت های تقویت همکاری ژاپن و کشورهای جنوب شرقی آسیا هم اقتصاد (تجارت، سرمایه گذاری، امور مالی و ... 84.2 درصد، ارتقاء تفاهم متقابل از طریق بازدیدها و تبادل فرهنگی79 درصد، دفاع و امنیت 73.6 درصد و توسعه زیرساخت ها و منابع انسانی از طریق کمک های رسمی برای توسعه 73.5درصد را شامل گردیده است.
۱۱. در پاسخ به این سؤال که ژاپن با توجه به افزایش تنش در منطقه خاورمیانه چگونه باید خود را به لحاظ دیپلماتیک درگیر کند،70.8 درصد اظهار داشتند که آنها فکر می کنند که ژاپن باید خود را درگیر کند ( پاسخ انتخابی این بود که ژاپن باید تلاش های دیپلماتیک فعال را برای تسهیل امور انجام دهد و یا باید تا حدودی خود را در جهت کاهش تنش ها درگیر کند"
نظر شما