ژاپن با مسئله کمبود نیروی کار روبه‌روست و برای رفع این مشکل، دولت ژاپن سیستم جدیدی را برای صدور ویزا راه‌اندازی کرده‌است تا از این طریق، شکاف نیروی کار مورد نیاز خود را که اغلب شامل کارگران ساده می‌شود، کاهش دهد.

طبق گزارش ١٢ آوریل ٢٠١٩ میلادی وزارت امور داخلی و ارتباطات ژاپن، جمعیت فعال در محدوده سنّی ١٥ تا ٦٤ ساله این کشور در سال ٢٠١٨، برابر با ۷۵.۴۵ میلیون نفر بود که ٥١٢ هزار نفر کمتر از سال ٢٠١٧ میلادی است. در سال ٢٠١٨، تعداد نیروی کار خارجی ژاپن با افزایش ١٦٧ هزار نفری به ۲.۳ میلیون نفر رسید که در شش سال گذشته، روند افزایشی داشته‌است.

ژاپن با مسئله کمبود نیروی کار روبه‌روست و برای رفع این مشکل، دولت ژاپن سیستم جدیدی را برای صدور ویزا راه‌اندازی کرده‌است تا از این طریق، شکاف نیروی کار مورد نیاز خود را که اغلب شامل کارگران ساده می‌شود، کاهش دهد!

طبق مقررات جدید، دولت در نظر دارد از اول آوریل ٢٠١٩ میلادی، تعداد ٣٤٥ هزار نفر نیروی کار را به علاوه ٦٠ هزار نفر برای بخش پرستاری جذب نماید.

جمعیت با سنّ ٧٠ سال و بیشتر ژاپن حدود %۲۰.۷ از جمعیت این کشور را تشکیل می‌دهد که این رقم برای نخستین بار در سال ٢٠١٨ از مرز %٢٠ فراتر رفته‌است.

در میان کشورهای با جمعیت بالاتر از ٤٠ میلیون نفر، سهم جمعیت ٦٥ سال و بیشتر در ژاپن، بالاترین رقم و معادل %٢٨ است، در حالی که این نسبت برای جمعیت کمتر از ١٥ سال این کشور، فقط %۱۲.۲ است. جمعیت ژاپن از سال ٢٠٠٨ میلادی که حدود ١٢٨ میلیون نفر بود، در حال کاهش است و پیش‌بینی می‌شود که در سال ٢٠٥٣، این عدد به کمتر از ١٠٠ میلیون نفر برسد.

در همین زمینه، باید اضافه کرد این قوانین شامل نیروهای کار ایرانی نمی‌شود، چون دولت ژاپن اعلام کرده که ایران در خروج نیروی کار ایرانی مستقر در این کشور که غیرقانونی و بیش از موعد مقرر در ویزای صادره حضور دارند، همکاری نکرده‌است و ایران هم به استناد قوانین کشور مبنی بر آزادی انتخاب مکان زندگی برای افراد، نتوانسته‌است در این زمینه اقدامی کند.

در حال حاضر، دولت ژاپن کشورهایی همچون ویتنام، کامبوج و تایلند را در منطقه آسیا در اولویت انتخاب و پذیرش نیروی کار قرار داده‌است. البته باید گفت با عنایت به زمینه‌های بسیار مساعدی که این اقدام دولت ژاپن می‌توانست در ایجاد فضای کسب و کار و حضور نیروهای متخصص ایرانی برای بهبود شرایط کار در ایران فراهم نماید، فرصت مغتنمی بوده‌است و به نظر می‌رسد که برای ایجاد تعاملات مثبت در این زمینه باید رایزنی‌هایی انجام شود.

کد خبر 391

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 9 =