لبنان بیش از یکسال است که با انفجار بندر بیروت گرفتار بحران اقتصادی شده و اخیراً هم این کشور با مشکل تامین سوخت مواجه شده است. کمبود سوخت در لبنان باعث تعطیلی نیروگاه های تولید برق و تعطیلی خیلی از نانوایی ها شده و اکثر مراکز خدماتی و صنعتی نیز به دلیل نداشنن سوخت مجبور به تعطیلی مراکز خود شده اند. حتی بیمارستان ها هم قادر به تامین سوخت مورد نیاز ژنراتورهای تولید برق خود نیستند. از سوی دیگر وجود صف های طولانی شهروندان در جلوی پمپ بنزین ها چهره ای نامطلوب به شهرهای لبنان بخشیده است.

براساس گزارش وب سایت لبنانی النشره در تاریخ ۲۷ اگوست ۲۰۲۱ برابر با ۵-۶- ۱۴۰۰ آقای نجیب میقاتی، نخست‌وزیر مکلف لبنان جمعه شب ۵-۶-۱۴۰۰ با شبکه العربیه به گفت‌وگو پرداخت. نخست وزیر لبنان در بخشی از این مصاحبه ودر پاسخ به سوال مجری در خصوص پیشنهاد سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان مبنی بر واردات سوخت از ایران اشاره نمود و گفت: برای حل مشکل سوخت ما به هیچکس اجازه نخواهیم داد که ما را به سمت تحریم‌های جدید سوق دهد، اما من به منتقدان و اتحادیه عرب می‌گویم که یک شمع به ما بدهید؛ ما نمی‌توانیم بدون داشتن یک جایگزین به کشتی ایرانی نه بگوییم. من با هر چیزی که به منافع لبنان آسیب برساند مخالفم.

تحلیل 

لبنان بیش از یکسال است که با انفجار بندر بیروت گرفتار بحران اقتصادی شده است و شهروندان لبنانی به شدت در فقر بسر می برند و اخیراً هم این کشور با مشکل تامین سوخت مواجه شده است. کمبود سوخت در لبنان باعث تعطیلی نیروگاه های تولید برق و تعطیلی خیلی از نانوایی ها شده و اکثر مراکز خدماتی و صنعتی نیز به دلیل نداشنن سوخت مجبور به تعطیلی مراکز خود شده اند. حتی بیمارستان ها هم قادر به تامین سوخت مورد نیاز ژنراتورهای تولید برق خود نیستند. از سوی دیگر وجود صف های طولانی شهروندان در جلوی پمپ بنزین ها چهره ای نامطلوب به شهرهای لبنان بخشیده است. لذا با گسترش این بحران و عدم توانایی دولت پیشبرد امور در خصوص تامین سوخت مورد نیاز، سید حسن نصرالله دبیر کل جنبش حزب الله مدتی قبل اعلام کرد: برای برطرف شدن مشکل سوخت هیاتی از حزب الله لبنان با ایران وارد مذاکره شده اند و به زودی از ایران سوخت وارد خواهند کرد. پیامد این سخنان سفیر امریکا لبنان را تهدید به تحریم بیشتر کرد و سعد حریری و جریان ۱۴ مارس که مخالف محور مقاومت می باشند، خرید سوخت از ایران را پدیده ای خطرناک دانستند که منجر به تحریم بیشتر لبنان از سوی غرب و افزایش مشکلات دانستند. اما واکنش مردم به این موضوع با نظر برخی جریانهای سیاسی کاملا متفاوت بود و در یک نظر سنجی که اخیراً در لبنان صورت گرفت بیش از ۶۵ درصد مخاطبین موافقت خود با واردات سوخت از ایران را اعلام کرده اند. علاوه بر آن عمده جریان های سیاسی از جمله  نجیب میقاتی نخست وزیر جدید لبنان در گفت‌وگو با شبکه العربیه موافقت خود با خرید سوخت از ایران را اعلام نمود و تاکید کرد:  ما هرگز اجازه نمی‌دهیم موضوع کشتی (حامل سوخت) ایران، لبنان را به خطر انداخته یا در معرض تحریم‌ها قرار دهد. وی افزود: من به منتقدان و اتحادیه عرب می‌گویم، شمعی به ما بدهید، زیرا ما نمی‌توانیم بدون داشتن جایگزینی، به کشتی (ایران) نه بگوییم.

بنابر آخرین گزارش ها مردم لبنان به شدت چشم انتظار ورود کشتی ایرانی سوخت هستند و  بر اساس اعلام پایگاه اینترنتی TankerTrackers. com، که انتقال محموله‌های نفتی را ردیابی می‌کند، اولین نفتکش کشورمان که محتوی گازوئیل برای نیروگاههای برق لبنان است روز پنجشنبه مورخ ۴-۶-۱۴۰۰ آبهای کشورمان را به مقصد لبنان ترک و دومین نفتکش هم که حامل بنزین می باشد روز بعد از آن به مقصد مربوطه حرکت نموده است.

شایان ذکر است که ارسال سوخت از کشورمان به مقصد لبنان، علاوه بر آنکه لبنان را از تنگنای تحریم و مشکلات سوخت     می رهاند، همچنین باعث شکوفا شدن اقتصاد دو کشور از طریق حذف دلار از چرخه اقتصاد دو کشور و همچنین تقویت جبهه مقاومت در رویارویی بیشتر با صهیونیستها خواهد شد.

https://www.elnashra.com/news/show/۱۵۲۴۴۸۵/

کد خبر 8066

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =