۳۱ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۰:۰۰

پژوهشگران وابسته به پژوهشگاه دارایی های فرهنگی شهر باستانی نارا به دستاورد های تازه ای دست یافتند که نشان می دهد در سده هشتم میلادی حداقل یک مرد پارسی در این شهر زندگی می کرده است.

 پژوهشگران وابسته به پژوهشگاه دارایی های فرهنگی شهر باستانی نارا به دستاورد های تازه ای دست یافتند که نشان می دهد در سده هشتم میلادی حداقل یک مرد پارسی در این شهر زندگی می کرده است.

شهر باستانی نارا در این دوران، پایتخت و کانون فرهنگی ژاپن بوده است و پژوهشگران ژاپنی در جریان پژوهش های خود توانستند با بهره گیری از پرتوی مادون قرمز، یاداشت های یک تکه چوب باستانی را بازخوانی کنند که نوشته های آن به سال ۷۶۵ میلادی باز می گردد.

بر روی این تکه چوب نام یک مرد پارسی هک شده که گمان می رود در دربار امپراتوری آن زمان ژاپن آموزگار بوده و یا کارآموزشی انجام می داده است.

این تکه چوب باستانی نزدیک به پنجاه سال پیش در جریان کاوشگری در زمین بازمانده از کاخ باستانی Heijo Kyo در شهر نارا پیدا شده بود، ولی در آن زمان پژوهشگران تکنولوژی و توانایی بازخوانی نوشته های آن را نداشتند.

در نوشته های تاریخی ژاپن آمده که در دوران امپراتوری شومو در سال ۷۳۶ میلادی یک مرد پارسی از چین به ژاپن آمده و امپراتور ژاپن پس از دیدار با این مرد، به او جایگاهی در دربار داده است

پژوهشگران ژاپنی بر این گمان هستند، نام (هاشینو کیومیچی) که بر روی این تخته باستانی نوشته شده، نام ژاپنی این مرد پارسی باشد. (نام ایرانی این مرد پارسی روشن نشده است(

این تخته چوب باستانی در سال ۲۰۱۷ میلادی در موزه هیجوکیو در شهر نارا به نمایش گذاشته شد.

گفته می شود که پس از ورود اعراب به ایران در سده هفتم میلادی، شماری از اندیشمندان ایرانی به سوی سرزمین های خاوری همچون چین گریخته و پس از آن با گذر از دریا به کشور ژاپن نیز رفته اند .

توضیح:

۱- بر اساس اسناد تاریخی، روابط ایران و ژاپن به بیش از ۱۳۰۰ سال و از دوران آسوکا آغاز گردیده و نکته قابل توجه آن که همواره این روابط تاریخی و فرهنگی وجود داشته و بر اساس روابطی صمیمانه و دوستانه تعریف گردیده است

۲- اصولا ژاپنی ها به تاریخ و فرهنگ و تمدن ایران با احترام می نگرند هر چند در حوزه اقتصادی و سیاسی، به دلیل تبعیت از سیاست های امریکا و روحیه بسیار محافظه کارانه، بسیار محتاط عمل می نماید.

۳- نکته مهم دیگر این که در نارا گنجینه ارزشمندی به نام شوسوئین متعلق به قرن هشتم میلادی وجود دارد که در برگیرنده آثار تاریخی از جمله آثار تاریخی مهمی از دوره ایران باستان است که توسط امپراطور شومو و همسرش کومیو در دوره نارا جمع آوری شده که چندی قبل نمایشگاه سوشوئین به دلیل تغییر دوره تاریخی "هی سی" به دوره جدید "ری وا" با بر تخت نشستن امپراطور جدید در سال ۲۰۱۹، برای اولین بار در توکیو و در موزه ملی ژاپن نیز به نمایش درآمد و چند میلیون بازدید کننده را به سوی خود جلب نمود

۴- از جمله اشیاء ایرانی علاوه بر آنچه که در مورد این تکه چوب اشاره شده است می توان به ساز عود با چهار تار که از ایران آمده و در ژاپن به اسم بیوا شناخته می شود، چوب معطر ۶۰ سانتی متری از درخت صندل که بر روی آن به زبان قدیمی فارسی یعنی پهلوی مطلبی نوشته شده، گلابدان بزرگ با سری به شکل پرنده از دوره ساسانیان به صورت لاک الکل با طرح اصیل پارسی ، جام با سری به شکل اژدها و کاسه شیشه ای هشتاد تکه ای متعلق به قرن ششم با درخشندگی غیر قابل توصیف اشاره کرد.

کد خبر 871

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =