اعضای انجمن‌های اسلامی در آلمان در حالی برای ۲۵امین سال پیاپی، برنامه “روز درهای باز مساجد” را در سراسر این کشور برگزار کردند که بسیاری معتقدند اسلام‌هراسی در آلمان گسترش یافته است.

اعضای انجمن‌های اسلامی در آلمان در حالی برای ۲۵امین سال پیاپی، برنامه “روز درهای باز مساجد” را در سراسر این کشور برگزار کردند که بسیاری معتقدند اسلام‌هراسی در آلمان گسترش یافته است. براساس گزارش‌های منتشرشده از سوی جوامع اسلامی، مسلمانان هر روز با پیام‌های نفرت‌اگیز و حملات لفظی و فیزیکی مواجه می‌شوند و به‌نظر نمی‌رسد که برنامه آگاه‌سازی مساجد تاثیر بسزایی بر مخالفان اسلام در آلمان گذاشته باشد.

سوم اکتیر هر سال، برای مسلمانان و جامعه اسلامی آلمان از دو جنبه اهمیت دارد. روزی که به عنوان روز وحدت آلمان شهرت دارد و در عین‌حال، روز درهای باز مساجد در آلمان نامگذاری شده است. در این روز، هزار مسجد در آلمان، درهای خود را به روی همه شهروندان با هر عقیده و تفکری باز می‌کنند تا با دین مبین اسلام بیشتر آشنا شوند. این در حالی است که ،مسلمانان و مراکز مذهبی اسلامی در سال‌های اخیر شاهد حملات متعددی بوده‌اند و بسیاری معتقدند که برنامه آگاه‌سازی مساجد و انجمن‌های اسلامی نتوانسته تاثیر زیادی بر شهروندان آلمان داشته باشد.

آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان در این باره گفت:« گفتار و رفتار نژادپرستانه علیه مسلمانان هر روز در حال افزایش است و این مسئله را نمی‌توان انکار کرد. متاسفانه بسیاری از مسلمانان، به صورت روزانه، پیام‌های نفرت‌انگیز دریافت می‌کنند.»

مراسم روز درهای باز مساجد برای نخستین بار در سال ۱۹۹۷ میلادی و به پیشنهاد شورای هماهنگی مسلمانان برگزار شد. هدف از برگزاری این مراسم، مقابله با اقدامات اسلام‌هراسانه گروه‌های افراطی بود. هدفی که به نظر می‌رسد، تاکنون برآورده نشده است. مازیک در این باره گفت:«این رویداد هر سال به منظور رفع شبهات و برطرف کردن پیش‌داوری‌ها میان مسلمانان و غیرمسلمانان برگزار می‌شود. روز درهای باز مساجد برای ما اهمیت زیادی دارد. متاسفانه افراد زیادی هستند که با اعتقادات متعصبانه زندگی می‌کنند. ارتباط با آن‌ها کار بسیار سختی است، اما ما هر سال تلاش می‌کنیم تا گروه‌های بیشتری را به آشنایی با اسلام ترغیب کنیم.»

براساس برآوردهای انجام شده؛ حدود ۵.۵ میلیون مسلمان در آلمان زندگی می‌کنند. در عین‌حال، آنطور که مطالعات متعدد در این کشور نشان می‌دهد، شک و تردید نسبت به اسلام همچنان ادامه دارد. . براساس نظرسنجی موسسه برتلزمان در سال ۲۰۱۹، نیمی از شهروندان آلمان، اسلام را به عنوان یک تهدید جدی تلقی می‌کنند.

مازیک هر سال، گزارش‌های زیادی درباره حمله به مسلمانان و مساجد دریافت می‌کند. وی امیدوار است که دولت فدرال جدید بیش از گذشته به فکر وحدت در آلمان باشد:« امیدوارم مسئولان درباره اهمیت همبستگی در آلمان تنها در  روز وحدت صحبت نکنند، بلکه برای اجرای برابری و مقابله با اسلام‌هراسی در آلمان نیز تلاش کنند.»

امسال شعار مراسم "مساجد دیروز و امروز" بود و بیش از هزار جامعه مسجدی در این مراسم شرکت کردند. اعضای مساجد تلاش کردند تا با برگزاری برنامه‌هایی مانند سخنرانی، معرفی غذاهای اسلامی و نمایشگاه‌های مختلف، چهره واقعی اسلام را به شهروندان غیر مسلمان نشان دهند. دولت آلمان بارها اعلام کرده است که با اسلام‌هراسی مقابله خواهد کرد، این در حالی است که تاکنون اقدام اساسی در این ارتباط انجام نشده است.

منبع: اسلامیشه تسایتونگ

لینک گزارش:

https://islamische-zeitung.de/25-jahre-tag-der-offenen-moschee-starke-vorbehalte-gegen-islam/

کد خبر 10271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =