هنرمندان کاریکاتوریست با نگاه دقیق خود و در قالب یک تصویر، دردها و مشکلات جامعه را به خوبی منعکس می کنند.

به نظر می رسد جامعه کنیا طی سه مرحله و به تدریج مواجهه با کرونا ویروس را پذیرفته است. مرحله اول انکار بود. بسیاری از مردم پیش از ورود این ویروس به کشور یعنی کمتر از یک ماه پیش، علی رغم دریافت اخبار مختلف از گسترش ویروس در سایر نقاط دنیا، امکان ورود آن به کنیا را بسیار بعید می دانستند. مرحله دوم مرحله پذیرش بود، که پس از اعلام تایید اولین مورد ابتلا در کشور آغاز شد. مرحله سوم مواجهه با واقعیت بود. به هر حال و به ویژه پس از ورود بیماری به کنیا، اکثر مردم خطر موجود را درک کرده و خود را برای تقابل با آن آماده کردند. به ویژه که به دلیل ضعف جدی در زیرساخت های مراقبتی و بهداشتی همگان واقفند که نباید به این بیماری مبتلا شوند. در این میان بسیاری هم دولت را به جهت سهل انگاری در بستن مرزها و تعامل با کشورهای آلوده پیش از ورود بیماری مورد انتقاد قرار می دهند. عده ای نیز اکنون به سیاست های دولت انتقاد دارند. به ویژه برخورد قهر آمیز پلیس با مردم موجب ایجاد موجی از نارضایتی در شهرستان های مختلف در کنیا شده است.

در این میان آثار هنرمندان کاریکاتوریست جالب توجه است. آنها با نگاه دقیق خود و در قالب یک تصویر، دردها و مشکلات جامعه را به خوبی منعکس می کنند. در ادامه و با مشاهده این آثار می توان دیدی نسبی درخصوص چگونگی مواجهه کنیایی ها با کرونا به دست آورد.

۱- در این کاریکاتور به معضل بی خانمانی و خیابان خوابی بخشی از جمعیت کنیا اشاره شده است. جایی که به زن و بچه ای که کنار خیابان برای دریافت کمک نشسته اند، توصیه می شود باید در خانه بمانند و او پاسخ می دهد خانه ما همین خیابان است.

۲- این کاریکاتور هم با نگاهی سیاسی به موضوع کرونا، از قول رئیس جمهور می گوید این یک وضعیت برد برد است. اکنون می توانیم مشکلات را به کرونا مرتبط کنیم.

۳- کاریکاتوریست در این کاریکاتور از عنوان استراتژی دیپلماتیک در برابر تهدید کرونا استفاده کرده است. که بالش سفارت کنیا بر تخت چین گذاشته شده و با التماس و دعا از کرونا تقاضا می کند تا به کنیا رحم کند. در این کاریکاتور هم به نوعی به عدم آمادگی برای ورود حتمی کرونا اشاره شده است.

۴- در این کاریکاتور هم کاریکاتوریست با ترسیم اتومبیلی که پلاکش به نام رئیس جمهور ثبت شده و با نقش بستن نشان حزب حاکم، و با اشاره به شعار آن ها، نشان می دهد که کرونا چرخ های اتومبیل را جدا کرده و عملا حکومت زمین گیر شده است.

۵- در این کاریکاتور هم به نوعی عدم آمادگی و ترس کشورهای آفریقایی از ورود ویروس کرونا به چالش کشیده شده است.

۶- در این کاریکاتور هم به ترس و سراسیمگی مردم و تصمیم گیران در مواجهه با کرونا اشاره شده است.

۷-  دراین کاریکاتور هم در چهره کشور کنیا نوعی ترس، ابهام و عدم آمادگی از ورود کرونا مشاهده می شود.

۸-  این هم کاریکاتوری حمایتی و جهانی که درخواست می کند برای جلوگیری از گسترش ویروس و کمک به کادر درمانی در خانه بمانند.

۹-  این کاریکاتور هم به سخت گیری های پس از ورود کرونا اشاره دارد که همسر پیش از ورود شوهرش اقدامات ایمنی لازم را به عمل می آورد.

۱۰- در این کاریکاتور هم با الهام گرفتن از بازی های رایانه ای، کنیا را در حالت جنگی نشان می دهد.

۱۱-در پایان هم در کاریکاتوری روش های جایگزین دست دادن با رویکردی طنزآمیز به نمایش گذاشته شده است.

کد خبر 1110

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =