اکثریت مردم آلمان اغلب الکل مصرف می کنند. تنها کمتر از سه درصد بزرگسالان آلمانی از مصرف الکل امتناع می ورزند. این آمار توسط مرکز تحقیقات سرطان آلمان (DKFZ) منتشر شده است. برای بزرگسالان در تمام گروههای سنی، موقعیت اجتماعی و میزان مصرف الکل رابطه ی مستقیم وجود دارد به طوریکه هرچه فرد در وضعیت اجتماعی بالاتری به سر ببرد الکل بیشتری نیز مصرف می کند.
حدود ۷۰ درصد از مردان آلمانی با موقعیت اجتماعی بالا حداقل یک بار در هفته الکل مصرف می کنند اما در مقابل فقط ۵۸ درصد مردان با موقعیت اجتماعی متوسط و ۴۹ درصد مردان دارای موقعیت اجتماعی پایین این میزان را مصرف می نمایند. از مجموع تمام این مردان حدود ۱۸ درصد در طول هفته مصرف الکل زیاد و در مرز خطر دارند.
۵۰ درصد از زنان آلمانی با موقعیت اجتماعی بالا حداقل یک بار در هفته نوشیدنی های الکلی مصرف می کنند که ۲۱ درصد این افراد مصرف هفتگی خطرناک دارند. ۲۵ درصد از زنان آلمانی با موقعیت اجتماعی پایین حداقل یک بار در هفته مصرف الکل دارند و تنها در حدود ۹ درصد مصرف الکل خطرناک دارند.
*ارقام این نمودار میزان الکل خالص را بیان می کند
مصرف الکل خطرناک به این معناست که زنان در طول روز بیش از یک لیوان آبجو (۰.۳ لیتر) یا ۰.۱ لیتر شراب و مردان بیش از دو لیوان آبجو یا ۰.۲ لیتر شراب بنوشند.
مارلین مورتلر (CSU)، معاون مواد مخدر دولت فدرال، در مصاحبه ای گفته است:"هنوز هم در آلمان آگاهی از مضرات مصرف الکل بسیار کم است." براساس داده ها، مصرف الکل حدود نه و نیم میلیون نفر در آلمان را دچار مشکلات سلامت کرده است. هر ساله بیش از ۲۰،۰۰۰ نفر در آلمان از عواقب مستقیم مصرف الکل جان خود را از دست می دهند وسالیانه حدود ۱۰ هزار کودک با عوارض مصرف الکل توسط مادران در طی دوران بارداری بدنیا می آیند و حدود ۲.۶۵ میلیون کودک در خانواده های معتاد رشد می کنند.
آلمان با مصرف یازده لیتر الکل خالص توسط همه افراد بالای پانزده سال در هر سال بالاتر از میانگین ۱۰.۶ لیتر ثبت شده در کل اتحادیه اروپاست. با اینکه مصرف الکل در سال های اخیر به ویژه در میان نوجوانان و جوانان کاهش یافته است اما امروز هم حدود یک دهم نوجوانان آلمانی بین دوازده و هفده سال به طور منظم الکل مصرف می کنند. ۱۵ سال پیش، این میزان نسبت به امروز تقریبا دو برابر بوده است.
طبق برخی مطالعات، هر آلمانی به طور متوسط در سال بیش از ۱۰۰ لیتر آبجو و بیش از ۲۰ لیتر شراب می نوشد.
به گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO) از هر ۲۰ مرگ ثبت شده در سال ۲۰۱۶ یک مرگ به علت مصرف الکل بوده است. در مجموع همه ساله به طور تقریبی بیش از سه میلیون نفر در اثر مصرف بیش از حد الکل جان خود را از دست می دهند که معمولاً بیش از سه چهارم آنان را مردان تشکیل می دهند.
مرگ و میرهای ناشی از تصادفات و خشونت فیزیکی (۲۸ درصد)، بیماری های گوارشی (۲۱ درصد)، بیماری های قلبی (۱۹ درصد) و همچنین عفونت ها، سرطان ها و اختلالات روانی در برخی موارد با مصرف بیش از حد الکل رابطه مستقیم دارند. به گفته سازمان جهانی بهداشت، حدود ۲۳۷ میلیون مرد و ۴۶ میلیون زن در سراسر جهان از بیماری های ناشی از مصرف الکل رنج می برند که اکثر این افراد در اروپا و قاره آمریکا زندگی می کنند.
در آلمان نیزدر سال گذشته، ۲۲۵ نفر در سوانح جاده ای به علت اثرات سوء مصرف الکل کشته و ۱۶،۷۷۰ نفر زخمی شده اند.مسئولین سازمان اعتیاد در آلمان تاکید کرده اند علاوه بر تلفات جاده ای و بیماری های ناشی از مصرف الکل کاهش کیفیت کار توسط افراد مصرف کننده الکل در محل کار که بعضاً منجر به اخراج این افراد می شود نیز هزینه های بسیاری را بر کشور تحمیل کرده است.
به طور کلی ساکنین اروپا همواره بالاترین میزان مصرف نوشیدنی های الکلی را در سرتاسر جهان دارا هستند اما با این حال از سال ۲۰۱۰ این مصرف در بسیاری از کشورها به تدریج کاهش یافته (تا ۱۰ درصد) است. برای آلمان اما مصرف الکل روندی خلاف کل اروپا داشته است چرا که بر اساس آمار پس از آخرین نظرسنجی سازمان بهداشت جهانی سرانه مصرف نوشیدنی های الکلی در آلمان از ۱۲.۹ لیتر الکل خالص در سال ۲۰۱۰ به ۱۳.۴ لیتر در سال ۲۰۱۶ افزایش یافته است. بنابراین، آلمانی ها بیش از دو برابر بیشتر از شهروندان جهان الکل می نوشند.
کارشناسان سازمان بهداشت جهانی (WHO) پیش بینی می کنند که مصرف الکل در سراسر جهان در دهه آینده مجدداً افزایش می یابد و تاکید کرده است که همه کشورها باید بتوانند جهت کاهش هزینه های بهداشتی و اجتماعی سوء مصرف الکل اقدام نمایند. از جمله راهکارهای پیشنهادی این سازمان به کشورها قرار دادن مالیات سنگین بر نوشیدنی های الکلی، ممنوعیت تبلیغات و محدودیت دسترسی آسان به الکل است که از نظر WHOبه عنوان اقداماتی موثر در نظر گرفته شده است.
در آلمان نیز کارشناسان و مسئولین بخش مواد مخدر دولت فدرال خواستار افزایش قیمت الکل در آلمان هستند زیرا این افراد معتقدند میزان پول مورد نیاز برای تهیه نوشیدنی های الکلی در آلمان بسیار اندک است اما رافائل گاسمن رئیس دایره اعتیاد آلمان در جایی عنوان کرده که میزان افزایش قیمت ها باید به صورت غیرمستقیم و تدریجی انجام شود. گفتنی است الگوی انجام این حرکت کشور اسکاتلند بوده که چندی پیش برای کاهش مصرف الکل در کشور پیاده کرده است. دولت اسکاتلند برای هر ۱۰ میلی لیتر نوشیدنی الکلی ۵۷ سنت افزایش قیمت در نظر گرفته است و در مقابل انتظار کاهش میزان مرگ و میر ناشی از نوشیدنی های الکلی را دارد.
نظر شما