اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال آلمان در گزارش جدید خود اطلاعات مربوط به مهارتهای کاری متقاضیان پناهندگی به آلمان در سال ۲۰۱۸ را مورد بررسی قرار داده است. مشارکت در بازار کار یکی از مهمترین جنبههای ادغام در هر کشوری است. بر همین اساس، جمعآوری اطلاعات در زمینه مهارتهای کاری متقاضیان پناهندگی و مهاجرت به آلمان، برای دولت فدرال، از اهمیت زیادی برخوردار است. براساس یافتههای جدید اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال در نیمه اول سال ۲۰۱۸، حدود ۴۳ هزار نفر ( بزرگسال) برای پناهندگی در آلمان درخواست دادند که اطلاعات سه چهارم این افراد توسط اداره مهاجرت و پناهندگی فدرال ثبت شده است.
براساس گزارش این اداره، در سال ۲۰۱۸، پناهندگان سوریه (با بیش از ۷ هزار نفر) بزرگترین گروه پناهندگان به آلمان بودند و پس از آنها، شهروندان نیجریه ( با ۴ هزار نفر) و عراق (حدود ۳۷۰۰ نفر) در صف متقاضیان پناهندگی به آلمان قرار داشتند. همچنین بیش از نیمی از پناهندگان (درحدود ۵۲ درصد) در سنین بین ۱۸ تا ۲۹ سال قرار داشتند، در حدود ۴۸ درصد از متقاضیان به صورت انفرادی برای پناهندگی اقدام کرده بودند و حدود ۶۰ درصد از آنها را مردان تشکیل میدادند. این در حالی بود که نسبت زنان در مقایسه با سال ۲۰۱۷ِ به طور کلی ۳.۵ درصد افزایش داشت.
علاوه بر این، گزارش دولت فدرال نشان داد که ۳۱ درصد از متقاضیان پناهندگی در سال گذشته، تنها تا مقطع راهنمایی تحصیل کرده بودند. تحصیلات ۲۰ درصد از آنها تا پایان دبیرستان بود و ۱۹ درصد تنها دوره ابتدایی را گذرانده بودند. ۱۱ درصد نیز به صورت رسمی در هیچ مدرسهای آموزش ندیده بودند. در این میان، زنان اغلب ادعا کردند که کمتر از مردان امکان رفتن به مدرسه را داشتهاند.
از میان شهروندان ده کشوری که بیشترین پناهجویان به آلمان را داشتند، متقاضیان با بالاترین تحصیلات از کشور ایران بودند، در حالیکه متقاضیان سومالی، پایینترین سطح تحصیلات را داشتند. شهروندان ترکیه نیز از صلاحیت علمی خوبی برخوردار بودند.
براساس این گزارش، بیشتر متقاضیان پناهندگی در حالحاضر به کارهای یدی مشغول شدهاند و به طور مثال در کارخانه و انبارها فعالیت دارند و یا کار خدماتی انجام میدهند.
بیشک برای بسیاری این سوال مطرح شده است که اطلاعات مربوط به پناهندگان به چه شکلی جمعآوری میشود. در طول زمانی که افراد درخواست پناهندگی میدهند، اداره فدرال با کمک یک مترجم متخصص، نه تنها اطلاعات مربوط به جنسیت، سن و وضعیت تاهل، بلکه اطلاعات مربوط به میزان تحصیلات و آخرین شغل فرد را نیز ثبت میکند.
بدین ترتیب، در نیمه اول سال ۲۰۱۸، اطلاعات مربوط به حدود سه چهارم از متقاضیان پناهندگی در آلمان ثبت شد. اگرچه این اطلاعات براساس گفتههای پناهجویان ثبت میشود و آنها الزامی به ارائه مدارک ندارند، اما این اطلاعات به طور کلی میتواند بینش خوبی درباره مهارتها و شرایط پناهجویان در اختیار مسئولان دولت فدرال قرار دهد.
منبع:
https://www.bamf.de/SharedDocs/Anlagen/DE/Publikationen/Kurzanalysen/kurzanalyse3-2019-qualifikation-asylerstantragstellende-1hj-2018.html?fbclid=IwAR10Zg0HJfqxEF7FR_xfj8MSW-jl3oTbaaLoeeclXcfjNKnYVbkzzXN2pvA
نظر شما