امسال مسلمانان در حالی ماه مبارک رمضان را برگزار میکنند که مسیحیان مؤمن در آلمان نیز در گیرودار روزه قبل از عید پاک هستند. در دو سال گذشته، مراسمهای مذهبی به دلیل شیوع شدید کرونا در آلمان به شکلی محدود برگزار میشد، این در حالی است که امسال به دلیل بهبود شرایط، محدودیتهای کمتری برای پیروان ادیان نیز وجود دارد.
براساس تقویم قمری اسلامی، ماه مبارک رمضان از دوم آوریل در آلمان آغاز شده است و دقیقا در همین زمان، مسیحیان مومن نیز در دوره روزه پیش از عید پاک هستند.
جورج بتسینگ، رئیس کنفرانس اسقفان آلمان با حضور در جمع مسلمانان، درباره همزمان شدن روزهداری مسلمانان و مسیحیان در آلمان گفت: «همزمان شدن روزهداری مسیحیان و مسلمانان، به ما یادآوری میکند که سنتهای مذهبی مسیحیان و مسلمانان براساس باور مشترک به خداوند شکل گرفته است. اگر همه ما به این مسئله واقف باشیم، دیگر درگیر جنگ، خشونت، نژادپرستی و امثال آن نخواهیم شد.»
همچنین آنته کورشوا، رئیس شورای کلیسای انجیلی آلمان نیز در آغاز ماه مبارک رمضان، با تبریک این ماه به مسلمانان، بر اهمیت گفتگوی بین ادیان تاکید کرد. او در این باره گفت:«گفتوگوهای بینمذهبی، پیش نیاز خوبی برای از بین بردن تعصبات و رفع سوء تفاهمات در میان پیروان ادیان مختلف است»
ماه رمضان برای مسلمانان به معنای تمرین منظم دینداری است. در این ماه، مسلمانان مؤمن از طلوع تا غروب آفتاب از خوردن و آشامیدن و سایر لذتهای نفسانی پرهیز میکنند. علاوه بر آن، در این ماه، مسلمانان به تلاوت قرآن، دعا، استغفار، افطاریدادن و کمک به نیازمندان میپردازند . البته افراد مسن، بیماران، زنان باردار، مسافران و سربازان جنگ از روزه گرفتن معاف هستند. ماه رمضان در سال جاری تا دوم ماه مه ادامه دارد و پس از آن، جشن عید فطر به مدت سه روز در آلمان برگزار خواهد شد. امسال برای سومین بار است که مسلمانان در طول دوران کرونا به آداب ماه رمضان میپردازند، اما برخلاف دو سال گذشته برگزاری مراسم نماز و افطار در مساجد بدون رعایت فاصله اجتماعی برگزار خواهد شد. علاوه بر این، همانطور که گفته شد، امسال مسلمانان و مسیحیان در کنار یکدیگر روزه میگیرند.
منبع:شبکه رادیو و تلویزیون بایرن
لینک گزارش:
https://www.br.de/nachrichten/kultur/fastenmonat-ramadan-beginnt-fuer-muslime,T1kx5Ai
نظر شما