موسسه گوته مانهایم میزبان نمایشگاهی درباره مهاجران شد

زنان و مردان مهاجر سهم مهمی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آلمان داشته‌اند. به همین منظور، موسسه گوته در مانهایم میزبان نمایشگاهی با عنوان “ آمدن، رفتن و ماندن” درباره زندگی مهاجران و دلایل مهاجرت آنان است.

زنان و مردان مهاجر سهم مهمی در توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آلمان داشته‌اند. به همین منظور، موسسه گوته در مانهایم میزبان نمایشگاهی با عنوان  “ آمدن، رفتن و ماندن” درباره زندگی مهاجران و دلایل مهاجرت آنان است.

میرکو مولر، عکاس آلمانی در فاصله سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱، ۱۰۰ عکس از زنان و مردانی انداخت که از سال ۱۹۵۵ به آلمان مهاجرت کرده‌اند. او همچنین اشیایی از زندگی آنان جمع‌آوری کرد و داستان زندگی آنان را به رشته تحریر درآورد. حال موسسه گوته در مانهایم نمایشگاهی از همین آثار برگزار کرده است. مسئولان این موسسه در مراکز مهم شهر صنعتی مانهایم، ۱۸ پرتره بزرگ از مهاجران نصب کرده‌اند. همچنین علاقمندان می‌توانند از طریق اسکن کد بر روی تابلوها، به مصاحبه‌ها و تصاویر اشیا جمع‌اوری شده نیز دسترسی داشته باشند.

بونکا فون برودو، یکی از مدیران پروژه درباره دلایل برگزاری نمایشگاه گفت:« در این نمایشگاه، علاقمندان می‌توانند با زندگی و فرهنگ مهاجران به آلمان، آشنا شوند. این نمایشگاه به وضوح نشان می‌دهد که عبارت کارگر مهمان که سال‌ها است در کشور ما جا افتاده، نادرست است. مهاجران عضوی از جامعه آلمان هستند و در توسعه کشور سهم زیادی دارند.»

میرکو مولر نیز درباره انگیزه ایجاد نمایشگاه گفت: « نمایشگاه “آمدن، رفتن و ماندن” بیانگر برنامه زندگی دوگانه برای بسیاری از  کارگران مهمان است. در نوامبر سال ۱۹۷۳ امکان استخدام کارگران مهمان در آلمان متوقف شد. پس از آن، حدود ۵۰۰ هزار نفر از  ۸۶۷ هزار کارگر مهمان به کشور خود بازگشته بودند. آن‌ها در طول کار در آلمان از خانواده‌های خود دور بودند.»

اصطلاح "کارگر مهمان" در دهه‌های ۵۰ تا ۸۰ میلادی در آلمان مرسوم شد. در دهه ۵۰ میلادی اقتصاد آلمان به سرعت در حال رشد بود، اما جنگ جهانی دوم تاثیر ناگواری بر این کشور گذاشت. از این‌رو، آلمان مجبور شد برای نیروی کار از خارج از کشور کمک بگیرد. اولین قرارداد "کارگر مهمان" با کشور ایتالیا در سال ۱۹۵۵ بسته شد. پس از آن به ترتیب قرارداد مشابه با کشورهای اسپانیا، یونان، ترکیه و یوگوسلاوی سابق نیز امضا شد. بعدها در سال ۱۹۷۳ تصمیم مهمی در مورد توقف استخدام کارگران مهمان گرفته شد. بدین‌ترتیب بخش زیادی از کارگران مهمان به کشورهای خود بازگشتند. در فاصله کوتاهی از این اتفاقات، اجازه اقامت کارگران ترک در آلمان تمدید شد، همچنین آن‌ها می‌توانستند اعضای خانواده را به راحتی به آلمان بیاورند. بدین‌ترتیب، بخش دیگری از کارگران مهمان در آلمان ماندند.

منبع:سایت قنطره

لینک گزارش:

https://de.qantara.de/inhalt/geschichte-der-migration-wie-gastarbeiter-deutschland-zum-einwanderungsland-machten

کد خبر 12109

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 14 =