تغییراتی در کنفرانس اسلامی آلمان ایجاد می‌شود

نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان به تازگی اعلام کرده است که می‌خواهد در کنفرانس اسلامی آلمان تغییراتی ایجاد و از آن به عنوان مجمع مرکزی برای گفت‌وگو میان دولت فدرال و مسلمانان آلمان استفاده کند.

نانسی فیزر، وزیر کشور آلمان به تازگی اعلام کرده است که می‌خواهد در کنفرانس اسلامی آلمان تغییراتی ایجاد و از آن به عنوان مجمع مرکزی برای گفت‌وگو میان دولت فدرال و مسلمانان آلمان استفاده کند.

 کنفرانس اسلامی آلمان به ابتکار ولفگانگ شویبله، وزیر کشور وقت آلمان در سال ۲۰۰۶ تشکیل شد. او در سخنرانی خود به مناسبت اولین کنفرانس اسلامی آلمان گفت: «اسلام بخشی از آلمان و اروپا است و مسلمانان بخشی از زمان حال و آینده ما هستند.» حال وزیر کشور جدید فدرال نیز سخنانی مشابه شوبیله مطرح کرده است. او در این باره گفت:« مسلمانان به جامعه آلمان تعلق دارند و شرایط زندگی آن‌ها برای دولت جدید فدرال اهمیت دارد.»

فیزر با اشاره به اینکه می‌خواهد تغییراتی در کنفرانس اسلامی آلمان ایجاد کند، افزود:« من می‌خواهم که این کنفرانس مانند مجمع مرکزی برای گفت‌وگو میان دولت فدرال و مسلمانان باشد. این کنفرانس می‌تواند روابط میان دولت و گروه‌های مختلف اسلامی را توسعه دهد و به نفع هر دو گروه باشد.»

این سخنان در حالی مطرح شده است که بسیاری از انجمن‌های اسلامی در آلمان از نحوه برگزاری کنفرانس اسلامی آلمان در سال‌های اخیر ناراضی هستند. به گفته آن‌ها این کنفرانس بیش از حد بر مسائل امنیتی و اسلام‌گرایی تمرکز دارد. بسیاری از منتقدان کنفرانس بر این باورند که هیچ کدام از جلسات آن، دستاورد ملموسی در بهبود وضعیت مسلمانان و رفع مشکلات اساسی آن‌ها نداشته است و نگاه امنیتی مقامات دولتی، اجازه توجه به مسائل اجتماعی و فرهنگی را به برگزارکنندگان نمی‌دهد. به گفته آن‌ها رفتارهای تبعیض‌آمیز و ناعادلانه با مسلمانان هر روز در جامعه آلمان افزایش می‌یابد، بدون آنکه چاره‌ای برای آن اندیشیده شود.شاید به همین دلیل است که فیزر در سخنرانی جدید خود اعلام کرده است که "صداهای متنوع مسلمانان" باید در این کنفرانس شنیده شود.

او مدعی است که دغدغه اصلی دولت جدید، ترغیب مسلمانان به مشارکت بیشتر در جامعه و افزایش انسجام اجتماعی در آلمان است. فیزر در این باره گفت:« ما قاطعانه با افزایش نفرت، تهدید و خصومت نسبت به مسلمانان مقابله خواهیم کرد.»

به گفته او، دولت جدید فدرال قصد دارد تا از گسترش اسلام هراسی در جامعه جلوگیری و از قربانیان حملات نژادپرستانه در این کشور محافظت کند. با این وجود، او نیز مانند زی‌هوفر، وزیر سابق آلمان قصد دارد تا آموزش تعلیمات اسلامی در مدارس، آموزش امامان جماعت و استفاده از زبان آلمانی در مساجد را به صورت جدی دنبال کند. حال باید منتظر بود و دید، کنفرانس اسلامی آلمان در زمان دولت جدید، با چه رویکردی برگزار می‌شود.

منبع: ژورنال آلمانی-ترکی

لینک گزارش:

https://dtj-online.de/deutsche-islam-konferenz-faeser-innenministerium/

کد خبر 12135

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =