براساس برآوردهای صورت گرفته توسط دولت ایالتی بایرن، در حالحاضر، در حدود ۴۰۰ مسجد و نمازخانه در این ایالت وجود دارد. با این حال، مسلمانان در بسیاری از شهرهای کوچک بایرن، هنوز مکانی برای عبادت ندارند. به طور مثال، شهر فیشتاخ در این ایالت، تاکنون مسجد یا نمازخانهای برای مسلمانان نداشته است. در این شهر، به تازگی مسلمانان با کمک اعضای کلیسای شهر توانستهاند، اتاقهای کنار ساختمان قدیمی کلیسا را آماده کنند تا مراسم نماز جمعه و جماعت در آنجا برگزار شود.
تا چندی پیش، مسلمانان شهر فیشتاخ در ایالت بایرن مکانی برای برگزاری نماز جماعت و جمعه نداشتند. آنها مجبور بودند تا برای برگزاری نماز جمعه، ۴۰ دقیقه با ماشین حرکت کنند تا به منظقه دگندورف برسند. اما حالا آنها با کمک اعضای کلیسای شهر، دو تا از اتاقهای کنار کلیسا را برای برگزاری نماز جمعه آماده کردهاند.
ورنر کنراد، کشیش کلیسای فیشناخ در این باره گفت:«تعدادی از مسلمانان آمدند و از ما خواستند که دو اتاق قدیمی در کنار کلیسا را برای برگزاری مراسم دعا و نماز در اختیار آنها بگذاریم و من نیز پذیرفتم. من همواره فکر میکنم که اگر در یک کشور اسلامی زندگی میکردم و از کشورم دور بودم، دلم میخواست با توسل به آموزههای دین مسیحیت با مشکلاتم مواجه شم. به همیندلیل پیشنهاد گروه مسلمان را پذیرفتم تا آنها هم بتوانند به عبادت بپردازند.»
پس از آن، مسلمانان به تدریج دیوارها را رنگآمیزی کردند، فرشهای قرمز بر روی زمین انداختند و کتابهای قرآن را در داخل اتاقها گذاشتند. در اتاقهای نمازخانه، هیچ نیمکت یا میزی وجود ندارد و فضای نمازخانه کاملا ساده، آرام و مناسب برای عبادت است. در حالحاضر، هر کس که برای نماز به نمازخانه مراجعه میکند، سجاده کوچک خود را بر روی زمین پهن میکند و سپس به صورت ایستاده یا نشسته نماز میخواند. البته زنان و مردان به طور جداگانه در اتاقهای نمازخانه به عبادت میپردازند. همچنین بر روی در ورودی، یادداشتی وجود دارد که از مراجعان خواسته است تا کفشهای خود را پیش از ورود به نمازخانه در بیاورند.
به اعتقاد کشیش ورنر کنراد، ایجاد این نمازخانه، فرصت خوبی ایجاد کرده است تا مسیحیان و مسلمانان با یکدیگر بیشتر آشنا شوند. او در این باره گفت:«نمازخانه درست در کنار کلیسا قرار دارد و درهای هر دو در یک حیاط باز میشود. بنابراین ارتباط بیشتری میان مسیحیان و مسلمانان ایجاد میشود. علاوه بر این، در حیاط میتوان جشنوارههای مختلف مذهبی برگزار کرد.»
ارملینده ایلینگ، سخنگوی شهر فیشتاخ نیز درباره تشکیل این نمازخانه گفت:« مسلمانان در فیشناخ زندگی میکنند و باید در جامعه ادغام شوند. این امر در صورتی امکانپذیر است که همه شهروندان در کنار یکدیگر باشند و از امکانات یکسانی بهرهمند شوند. متاسفانه برخی نسبت با ایجاد مسجد و نمازخانه در آلمان مخالف هستند و ادعا میکنند که مسلمانان میتوانند نظم جامعه آلمان را برهم بزنند. این در حالی است که اکثر منتقدان اسلام هیچ آشنایی با این دین ندارند.» او امیدوار است که جامعه اسلامی در جشنوارههای خیابانی پس از کرونا نیز فعالتر شوند.
منبع: شبکه رادیو و تلویزیون بایرن
لینک گزارش:
https://www.br.de/nachrichten/bayern/muslimischer-gebetsraum-neben-katholischer-pfarrkirche,StB0zSP
نظر شما