محققان دانشگاه گوته فرانکفورت به تازگی پژوهشی را درباره زندگی، نیازها و دغدغههای اعضای جوان مساجد آلمان انجام دادهاند. نتایج این پژوهش نشان میدهد که جوانان مسلمان با وجود تبعیض شدید در جامعه آلمان، تلاش میکنند تا بهترین جایگاههای شغلی و تحصیلی را به دست آورند. آنها اسلام را به عنوان بهترین دین جهان میشناسند و معتقدند که اسلام بهترین روش زندگی را برای انسانها ارائه داده است.
هری هارون بهر و ملتم کولاچاتان، محققان دانشگاه گوته در فرانکفورت، پژوهشی را بر روی جوانان مسلمان در آلمان انجام دادهاند. در این پژوهش، پرسشنامههایی میان ۵۰۰ نفر از اعضای جوان مساجد اتحادیه ترکی- اسلامی دیتیب پخش و از آنها خواسته شد که به سوالاتی درباره شرایط زندگی، نیازها، تبعیضها و مشکلات خود در آلمان پاسخ دهند.
محققان دانشگاه گوته معتقدند از آنجا که اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب بزرگترین سازمان اسلامی آلمان به شمار میرود، نتایج حاصل از تحقیقات مذکور میتواند به کل جامعه مسلمانان تسری یابد.
ملتم کولاچاتان در این باره میگوید: «جوانان مسلمان در آلمان عمدتا به چندین زبان صحبت میکنند و برای حضور در محیط تحصیل و کار، اعتماد به نفس زیادی دارند. آنها دین اسلام را بهترین دین در جهان میدانند و معتقدند که اسلام بهترین روش زندگی را برای انسانها ارائه داده است. با این وجود، مسلمانان به سایر ادیان الهی نیز احترام میگذارند.»
او اضافه میکند:«اعضای جوان مساجد، اغلب در آلمان بزرگ شدهاند و به این کشور عرق دارند. اما آنها از طرد شدن میترسند. جوانان مسلمان بر این باورند که کشورشان(آلمان) آنها را دوست ندارد و شرایط زندگی در این کشور برایشان سخت است. »
نتایج تحقیقات همچنین نشان میدهد که اکثر جوانان مسلمان از دوران پیش دبستانی، تبعیض و نژادپرستی را تجربه میکنند. بتول چینار، رئیس بخش جوانان اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب در نیدرزاکسن و برمن است. این دختر ۲۴ ساله به دلیل پوشیدن روسری، همواره در دوران تحصیل و محیط کار مورد تبعیض واقع شده است. او در این باره میگوید:«وقتی در محیط مدرسه یا کار، روسری میپوشید، مورد تبعیض قرار خواهید گرفت. برخی از افراد، شما را هول میدهند، برخی حتی به شما تف میکنند و گروهی دیگر ناسزا میگویند. این مسائل زندگی جوانان را تحت تاثیر خود قرار میدهد.»
البته کولاچاتان معتقد است که براساس تحقیقات انجام شده، تبعیضها نتوانسته زندگی جوانان مسلمان را تحت تاثیر خود قرار دهد:« با وجود همه مشکلات، جوانان در حال برنامهریزی برای آینده در آلمان هستند. آنها تلاش میکنند که از نظر آموزشی در جایگاه خوبی قرار بگیرند و در زبان آلمانی نیز پیشرفت کنند. همچنین جوانان امروزی دوست دارند که تغییراتی در برگزاری برنامههای مذهبی ایجاد کنند و ترجیح میدهند تا در خطبههای نمازجمعه، به موضوعاتی مانند مهاجرت، تغییرات اقلیمی و فقر پیشتر پرداخته شود.»
با این اوصاف، زکریا آلتوگ از اتحادیه ترکی اسلامی دیتیب بر این باور است که خواستههای جوانان باید جدی گرفته شود:« جوانان میخواهند در فعالیتهای مساجد مشارکت داشته باشند و تغییراتی در برنامهها و کارها ایجاد کنند. من فکر میکنم که باید به خواستههای جوانان اهمیت دهیم.»
کولاچاتان نیز میگوید:« نسل قدیمی مهاجران، زندگی خود را با هدف بازگشت احتمالی به کشورشان شکل دادهاند. اما نسل جوان دوست دارد در درازمدت، زندگی خود را در آلمان بسازد. به همین دلیل است، انجمنهای مساجد باید انتقادات اعضای جوان را جدی بگیرند و اکنون برای تغییر نسل آماده شود.»
آنها همچنین تمایل دارند که با یک مسلمان ازدواج کنند. بتول چینار، رئیس بخش جوانان اتحادیه ترکی-اسلامی دیتیب در نیدرزاکسن و برمن میگوید: «ازدواج با یک مسلمان باعث میشود که من به راحتی بتوانم اصول دین خودم را اجرا کنم و در زندگی روزمره راحتتر باشم.»
لینک گزارش:
https://www.deutschlandfunk.de/forscher-erklaert-warum-sich-viele-muslimische-jugendliche-zur-
tuerkei-hingezogen-fuehlen-102.html
منبع: شبکه خبری آلمان
نظر شما