ساخت بزرگترین مسجد آلمان در شهر ووپرتال

شورای شهر «ووپرتال»، شهری در غرب آلمان با جمعیت قابل توجهی از مسلمانان، به ساخته شدن یک مسجد بزرگ جدید توسط ترکیه در این شهر رای داد و آن را تصویب کرد. مسجد جدید توسط اداره امور مذهبی دولت ترکیه «دیانت» ساخته و بر آن نظارت خواهد شد .

اداره امور مذهبی دولت ترکیه «دیانت»، صدها مسجد را با بودجه ترکیه در آلمان و دیگر کشورهای غربی احداث کرده و اداره می کند که اردوغان از آنها برای ترویج اسلام و تبلیغات استفاده می کند.

مقامات شهر «ووپرتالم می گویند که مسجد جدید بدون هیچ هزینه ای برای مالیات دهندگان آلمانی است و محله ای به شدت آسیب دیده در این شهر را احیا می کند؛ اما منتقدان مخالف معتقدند که این اقدام - که کمتر از شش ماه پس از تصویب پخش صدای اذان در مسجد شهر همسایه یعنی کلن صورت می گیرد - باعث تقویت قدرت اردوغان در آلمان و تقویت اسلام گرایی در این کشور می شود.

در جلسه 6 مارس، شورای شهر «ووپرتال» که در کرانه رود «ووپر» در جنوب منطقه «رور» و شرق شهر «دوسلدورف» قرار دارد با حمایت کامل همه احزاب جریان اصلی، درخواستی را برای ساخت یک مسجد بزرگ و مرکز اجتماع در بخش فرسوده منطقه «اِلبِرفلد» Elberfeld تصویب کرد. این مجموعه علاوه بر مسجد شامل ساختمان‌های مسکونی برای سالمندان و دانش‌آموزان، فضای تجاری و برج‌های اداری و همچنین باشگاه و مهدکودک خواهد بود. این پروژه 30 میلیون یورویی که از سال 2009 در مراحل برنامه ریزی قرار دارد، 6000 متر مربع (65000 فوت مربع) را شامل می شود و آن را به یکی از بزرگترین تاسیسات اسلامی در آلمان تبدیل می کند.

بر اساس گزارش تحقیقی منتشر شده توسط روزنامه آلمانی «دی ولت»، دولت ترکیه حقوق تقریباً 1000 روحانی ترک که در بیش از 950 مسجد تحت کنترل اتحادیه ترکی- اسلامی برای امور مذهبی (DITIB) در آلمان فعالیت می کنند را پرداخت می کند. امامان ترک در آلمان در ترکیه آموزش دیده و برای مدت پنج سال به آلمان فرستاده می شوند. امامان به طور مستقیم به وابستگان مذهبی (Religionsattachés)  در کنسولگری های ترکیه در سراسر آلمان پاسخ می دهند. ترکیب هیئت اجرایی اتحادیه ترکی- اسلامی برای امور مذهبی (DITIB) توسط آنکارا تعیین می شود و اساسنامه آن تضمین می کند که سازمان «دیانت» بر مساجد آلمان نفوذ سیاسی و معنوی دارد.

کارشناس آلمانی اسلام، «ارن گوورسین»، جنجال ساخت مسجد در «ووپرتال» را با مجادله چند ساله درباره ساخت مسجد مرکزی «کلن» مقایسه کرد. او در مصاحبه ای با Münchner Merkur  گفت: «مسجد مرکزی این سازمان در کلن در آن زمان به دلیل معماری باز آن که قرار بود نمادی از «شفافیت» اتحادیه ترکی- اسلامی برای امور مذهبی باشد، مورد تحسین قرار گرفت. افتتاح مسجد مرکزی در واقع نمایش قدرت توسط ترکیه بود و جامعه مدنی «کلن» را مغلوب خود کرد.

مقامات «ووپرتال» نگرانی ها در مورد اتحادیه ترکی- اسلامی برای امور مذهبی را رد کردند. «اشتفان کون» از حزب سوسیال دموکرات، اتهامات مبنی بر اینکه پروژه مسجد باعث تقویت اسلام گرایی در آلمان می شود را رد کرد و گفت که «ووپرتال» با جامعه محلی اتحادیه ترکی- اسلامی برای امور مذهبی «روابط قابل اعتمادی» دارد. «رولف کوستر»، دموکرات مسیحی، گفت که این مسجد بزرگ «فرصتی عالی» برای این محله است. وی افزود که اگرچه مداخله دولت ترکیه را «نمی‌توان» رد کرد، اما این شهر «به وعده باز بودن، شفافیت و استقلال مالی از ترکیه ایمان دارد. «مارتینا اکرمن»، سخنگوی شهر «ووپرتال»، گفت که مسجد موجودی که در حال حاضر توسط جامعه مسلمانان این شهر استفاده می‌شود، بسیار شلوغ است و دیگر گنجایش جمعیت آنها را ندارد».

«ارسین اوزجان»، رئیس شعبه ووپرتالِ اتحادیه ترکی-اسلامی برای امور مذهبی، اصرار دارد که این سازمان کاملاً مستقل از ترکیه است. او به «وست دویچه سایتونگ» گفت: «هیچ چیزی از ترکیه در گوش ما زمزمه نمی شود.» طبق گزارش‌ها، بودجه این پروژه به طور کامل توسط جامعه مسلمانان محلی تامین می‌شود. اما تردیدهایی وجود دارد که آنها بتوانند به تنهایی 30 میلیون یورو بدون کمک خارج از کشور جمع‌آوری کنند.

صریح ترین انتقاد از پروژه مسجد از سوی آنارشیست های چپ تندرو است که تهدید کرده اند اگر شهر، برای ایجاد فضایی برای مسجد، ساختمان متروکه ای را که قصد احداث مسجد در محل آن دارند را تخریب کند، به دست یه خشونت می زنند. مرکز موسوم به «مرکز خودمختار ووپرتال» (Autonome Zentrum Wuppertal)، نسبت به "اردوغانی شدن" آلمان هشدار داده و تایید ساخت مسجد را به عنوان "هدیه تبلیغات انتخاباتی" برای رئیس جمهور ترکیه توصیف کرد.

    منبع: islamism

کد خبر 15117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =