«اولاف شولتس»، صدراعظم آلمان اعلام کرد کشورش پس از جنگ اخیر میان اسرائیل و نیروهای حماس، عاملان هرگونه حمایت از این گروه مقاومت فلسطین را مجازات خواهد کرد. صدراعظم آلمان در جلسه پارلمان این کشور گفت: هر کسی که از حماس تمجید کند، تروریستی بودن اقدامات این گروه را نپذیرد یا پرچم های اسرائیل را به آتش بکشد، با پیگرد قانونی و مجازات روبهرو خواهد شد. صدراعظم آلمان با ممنوع اعلام کردن فعالیتهای یک گروه حامی فلسطین، اعضای آن را متهم کرد به خیابانهای منطقه نویکلن برلین آمدند تا با توزیع شیرینی به عابران، عملیات طوفان الاقصی را جشن بگیرند. وی تاکید کرد: ما یهودی ستیزی را تحمل نمیکنیم. شولتس همچنین از ممنوعیت تمامی فعالیت های حماس در آلمان خبر داد و گفت: هر فردی را که در چنین فعالیت هایی دست داشته باشد تحت پیگرد قانونی قرار خواهند داد. براساس این گزارش، این گروه قبلاً در اتحادیه اروپا، بریتانیا و آمریکا به عنوان یک گروه تروریستی طبقه بندی شده است و حماس هیچ سازمان رسمی در آلمان ندارد . شولتس اظهار داشت این ممنوعیت شامل همه انجمن های مرتبط و فعالیت های جانبی نیز خواهد بود. صدراعظم آلمان گفت: تنها جایی که کشورش می تواند در حال حاضر باشد در کنار اسرائیل است. شولتس از اقدامات حماس انتقاد کرد و اظهار داشت: به صراحت میگوییم، اسرائیل طبق قوانین بینالمللی این حق را دارد که از شهروندان خود در برابر حماس دفاع کند. امنیت در اسرائیل باید بازیابی شود و به همین دلیل است که اسرائیل باید ظرفیت دفاع از خود را داشته باشد. وی به کشورهای منطقه هشدار داد که با اسرائیل دشمنی نکنند، حمله به اسرائیل اشتباه است و این اشتباه بخشیده نخواهد شد. وی با بیان این که حملات حماس عواقبی خواهد داشت؛ تاکید کرد: آلمان تمام کمکهای توسعهای به سرزمینهای فلسطینی را تا پایان بازنگری به حالت تعلیق در میآورد تا اطمینان حاصل شود که این کمکها به بهترین نحو در خدمت صلح منطقهای و امنیت اسرائیل است. معیار ما این خواهد بود که چگونه این پروژهها به بهترین وجه به صلح در منطقه و امنیت اسرائیل کمک میکنند. تا زمانی که این موضوع بررسی کامل نشود، ما هیچ منبع همکاری توسعه جدیدی را در دسترس نخواهیم گذاشت. متأسفانه، میتوانیم پیشبینی کنیم که رنج مردم غیرنظامی در نوار غزه احتمالاً بیشتر میشود – اما این نیز تقصیر حماس و حمله آن به اسرائیل است. شولتس همچنین با تشویق نمایندگان مجلس گفت، علاوه بر این، فعالیت سازمانی مانند «صامدون» که طوفان الاقصی را در روز روشن جشن گرفتند، در آلمان ممنوع خواهد شد. «صامدون» شبکهای از فعالان است که برای حقوق زندانیان فلسطینی فعالیت میکنند و از رسانههای اجتماعی برای فراخوانی برای اعتراض در آلمان «حمایت از مقاومت در غزه» استفاده می کند. این گروه که از یک اعتصاب غذا در زندان در سال 2011 به وجود آمد، حملات روز شنبه به اسرائیل را به عنوان «مقاومتی که در سراسر فلسطین اشغالی در حال افزایش است و محاصره غزه را در هم می شکند» توصیف کرد. شولتس گفت که تظاهراتی که در آن حملات حماس را جشن میگیرند «در تضاد با تمام ارزشهایی است که ما به عنوان یک کشور به آن متعهد هستیم و تاکید کرد که امنیت در اطراف نهادهای یهودی و اسرائیلی تشدید شده است. در گزارشی که آژانس اطلاعات داخلی آلمان در ماه ژوئن منتشر کرد، آمده است که حماس حدود 450 حامی در آلمان دارد که هدف اصلی آنها جمعآوری کمکهای مالی و تأثیرگذاری بر بحثهای سیاسی است. شولتس برای نشان دادن حمایت برلین از اسراییل در مقابل حماس سه شنبه به اسراییل سفر می کند.
«بوریس پیستوریوس» وزیر دفاع آلمان نیز در آستانه نشست ناتو در بروکسل اعلام کرد، برلین به تلآویو اجازه خواهد داد از دو پهپاد «هرون» که نیروی هوایی آلمان در این منطقه دارد، استفاده کند. وزیر دفاع آلمان گفت: ما ۲ پهپادی را که اسرائیلیها درخواست کردهاند، برای آنها فراهم خواهیم کرد. بهعلاوه، درخواستهای اولیه برای مهمات برای کشتیها وجود دارند که ما در حال بررسی آنها با مقامات اسرائیلی هستیم و تصریح کرد: برلین در کنار اسرائیلیها ایستاده است. آلمان همچنین نیروی انسانی برای کمک به وظایف دیپلماتیک و پزشکی ارائه می دهد. پیستوریوس در مورد تخلیه شهروندان آلمانی از اسرائیل افزود: با وزارت امور خارجه در تماس هستیم. این تصمیمی است که باید توسط وزارت امور خارجه اتخاذ شود. همیشه آماده هستیم تا در صورتیکه ارزیابی سیاست خارجی نخست وزیر و وزارت امور خارجه اجازه دهد، آنچه را که باید و لازم است، انجام دهیم.
نانسی فزر، وزیر کشور فدرال، از اقدام سخت علیه هواداران و حامیان سازمان حماس در آلمان خبر داد. این سوسیال دموکرات به روزنامه ها گفت: ما از تمام ابزارهای اطلاعاتی و پلیسی برای اقدام علیه حامیان حماس استفاده می کنیم. مقامات امنیتی ما اسلام گرایان را با دقت بیشتری هدف قرار می دهند تا فورا واکنش ها به ترور حماس را شناسایی کنند و از هرگونه حمایتی جلوگیری کنند. این امر در مورد جمع آوری کمک های مالی برای حماس نیز صدق می کند. وزیر کشور آلمان همچنین تاکید کرد که دولت آلمان همه گزینههای قانونی برای اخراج حامیان حماس از کشور را به کار خواهد گرفت. هر کسی که در خیابانهای آلمان در حمایت از حماس جشن میگیرد و تابعیت آلمانی ندارد، باید از آلمان اخراج شود.او همچنین تصریح کرد: دریافت تابعیت آلمان به معنای قویترین میزان تعهد به کشور ما است. هر فردی که با ارزشهای اصولی ما هماهنگی ندارد و از یهودیستیزی حمایت میکند، از داشتن گذرنامه آلمانی محروم خواهد شد. همه باید این را بدانند.نانسی فزر در مورد پشتیبانی دولت آلمان از نهادهای یهودی در کشور و افزایش میزان حفاظت از آنها اظهار داشت: این وحشتناک است که بسیاری از خانوادههای یهودی نگران هستند. ما به طور محکم در کنارشان ایستادهایم و هر اقدامی را برای حفاظت از آنها انجام خواهیم داد. محافظت از یهودیان، نهادهای یهودی و اسرائیلی در آلمان بالاترین اولویت را برای این کشور دارد.مقامات ایالتی از وزیر فدرال خواستند تا علیه تظاهرات و تجمعاتی که در آن از اقدامات حماس تجلیل می شود، اقدامی منسجم انجام دهد. فزرگفت: همه ابزار قانون گردهمایی باید برای جلوگیری از تظاهرات همبستگی با تروریسم حماس در اسرع وقت مورد استفاده قرار گیرد. همه گزینه های پلیس باید برای انجام اقدامات فوری و سخت در هنگام تجلیل از اقدام حماس استفاده شود و تمام گزینه های اقامت باید برای بیرون راندن آنها از صحنه در صورتی که پاسپورت آلمانی ندارند، استفاده شود. ریکاردا لانگ، یکی از دو رهبر حزب سبزهای آلمان در این راستا خواستار تدوین اقدامات سختگیرانه در سیاست داخلی آلمان شده است. او گفت، تماشای مراسم جشن و پایکوبی در خیابانها به خاطر حمله به اسراییل، حال او را بد کرده است. کارستن لینهمن، دبیر کل حزب دموکرات مسیحی آلمان (CDU) نیز خواستار لغو تابعیت آلمانی برای شهروندان دوتابعیتی شد که در چنین جشنهایی شرکت میکنند. وی ضمن تاکید بر اهمیت پیگیری سریع این موارد از سوی دادگاهها، خواستار ممنوعیت فعالیت شبکه صامدون که از حامیان زندانیان فلسطینی است، شد.وزیر امور خارجه آلمان روز جمعه ۲۱ مهرماه (۱۳ اکتبر) برای اعلام همبستگی با اسرائیل راهی این کشور شد.
آنالنا بائربوک پیش از سفر به اسرائیل، در سخنانی در برلین مدعی شد: «اسرائیل این روزها خشونت وحشیانهای را تجربه میکندکه هیچچیز نمیتواند آن را توجیه کند و با تاکید بر اینکه اسرائیل حق دارد در چارچوب قوانین بینالمللی از خود دفاع کند، بار دیگر تصریح کرد که آلمان قاطعانه و تزلزلناپذیر در کنار اسرائیل ایستاده است. وزیر امور خارجه آلمان چند ساعت قبل سفرش به اسراییل در میزگردی با مجله «بریژیت» در برلین گفت که او میخواهد با اسرائیلیها و آلمانی های مقیم صحبت کند تا دریابد که دولت فدرال چگونه میتواند از آنها حمایت کند. او در این سفر به طور غیرمستقیم از اسرائیل میخواهد هنگام حمله به نوار غزه به قوانین بینالمللی احترام بگذارد؛ دموکراتها با تروریستها تفاوت دارند زیرا به کرامت انسانی احترام میگذارند و از غیرنظامیان محافظت میکنند. او با رد این اتهام که تخلیه شهروندان آلمانی بسیار کند آغاز شده است گفت حدود 100هزار آلمانی در اسرائیل هستند. بنابراین هماهنگی پروازها پیچیده تر از کشورهایی است که برای انتقال شهروندانشان دو هواپیمای دولتی کافی بود. راههای پشتیبانی آلمان از اسرائیل بهویژه حمایت از غیرنظامیان در برابر شبهنظامیان و همچنین نجات آلمانی هایی که توسط این گروهها گروگان گرفته شدهاند، از جمله موضوعهایی است که در جریان سفر وزیر امور خارجه آلمان به اسرائیل مورد بحث و رایزنی قرار خواهد گرفت.
حدود ۱۸۰۰ شهروند آلمانی از اسرائیل خارج شدند
بر اساس اعلام وزارت خارجه آلمان، با شروع جنگ میان اسرائیل و گروه تروریستی حماس، در حدود ۱۸۰۰ نفر از شهروندان آلمانی به کمک پروازهای ویژه و خطوط کشتیرانی که از سوی دولت آلمان تدارک دیده شده بود، اسرائیل را ترک کردند. بر اساس خبرهای منتشر شده شرکت لوفتهانزا و شرکتهای هواپیمایی تابعه آن، دیگر پرواز ویژهای در این زمینه انجام نخواهد شد. دلیل اتخاذ این تصمیم، وضعیت امنیتی نامشخص در تلآویو گزارش شده است. در عین حال گفته میشود که ارتش آلمان آماده میشود تا در صورت لزوم، شهروندان آلمانی را از اسرائیل خارج کند. بنا به اعلام وزارت خارجه آلمان، روز جمعه بیش از ۸۰۰ شهروند آلمانی با پروازهای ویژه به این کشور بازگشتند. روز پنجشنبه نیز حدود ۹۵۰ نفر از شهروندان آلمان با پروازهای ویژه و یک کشتی، اسرائیل را ترک کرده بودند. وزارت خارجه آلمان اعلام کرده که شهروندان آلمانی میتوانند در گذرگاه مرزی عقبه درخواست ویزا بدهند. این وزارتخانه همچنین اعلام کرده که در صورت وخامت بیشتر اوضاع، واحد تخلیه نظامی ارتش آلمان وارد عمل خواهد شد. در مجموع، وزارت امور خارجه تاکنون از حدود 2800 آلمانی برای خروج از کشور از طریق زمین، هوا و دریا حمایت کرده است.گفتنی است،
لارس کلینگبایل، یکی از دو رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان خواستار برخورد سختگیرانه و اخراج حامیان حماس از کشور شد. نانسی فزر، وزیر کشور آلمان نیز از استفاده از همه گزینههای قانونی برای اخراج حامیان حماس خبر داده است.این سیاستمدار ارشد حزب SPD با بیان این که در آلمان باید یک تفاهم دموکراتیک در زمینه محکومیت حماس برقرار باشد افزود که چنین انتظاری را از تمام انجمنهای مسلمانان در آلمان دارد. لارس کلینگ بایل با اشاره به وضعیت جنگی در خاورمیانه خاطرنشان ساخت: «فلسطینیها تروریست نیستند، بلکه حماس تروریست است. بسیاری از فلسطینیها خودشان قربانی ترور حماس هستند.من انتظار دارم که تشکیلات خودگردان فلسطینی و رئیس آن، محمود عباس، به وضوح از ترور حماس فاصله بگیرند.»
«کنستانتین فون نوتس»، رئیس کمیته کنترل دستگاههای اطلاعاتی مجلس آلمان با اشاره به حمله حماس به اسرائیل و واکنش نظامی تلآویو به آن، هشدار داد: تاکنون وضعیت امنیتی به علت جنگ روسیه علیه اوکراین بسیار متشنج بوده اما اکنون این وضعیت به دلیل تحولات اخیر به میزان قابل توجهی وخیمتر نیز شده است.
سیاستمدار حزب سبزهای آلمان تاکید کرد: «ما باید بسیار مراقب باشیم که وضعیت فعلی توسط عوامل دیگری که امنیت ما را تهدید میکنند، مورد سوء استفاده قرار نگیرد. وی همچنین خواستار تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ شده و مدعی شد این مرکز چندین دهه است که تحت نظارت اداره فدرال برای حفاظت از قانون اساسی (سازمان امنیت داخلی) آلمان قرار دارد و بازوی جمهوری اسلامی در آلمان است.
منبع: Politico - thenationalnews - reuters - tagesschau - rnd
نظر شما