کمیسیون ملی کنیا دریونسکو در گامی مهم در جهت تقویت رشد صنایع فرهنگی و خلاق کنیا، کارگاهی را در سوم آبان ماه 1402 با عنوان "به سوی ارتقای فرهنگ فراگیر، پویا و صنایع خلاق در کنیا" تشکیل داد.
این تعهد به دنبال مجموعه ای از جلسات مشاوره ای گسترده با طیف متنوعی از مخاطبان، از جمله بخش فرهنگ دفتر منطقه ای یونسکو، مقامات دولتی، جامعه مدنی، بخش خصوصی، و دست اندرکاران هنر خلاق انجام شده است.
این اجلاس بر اهمیت فرهنگ در توسعه پایدار تاکید می کند، همانطور که در ماده 11 قانون اساسی کنیا ذکر شده است، که فرهنگ را به عنوان "... اساس ملت و به عنوان تمدن تجمعی مردم و ملت کنیا" می شناسد. همچنین بر اهمیت رو به رشد اقتصاد خلاق تأکید می کند، که به عنوان یکی از بخش هایی است که با سریع ترین رشد در اقتصاد کنیا در حال ظهور است و نه تنها به عنوان منبع اشتغال بلکه به عنوان یک پشتیبان قوی برای نوآوری و انسجام ملی عمل می کند.
دکتر ماسانوری ناگائوکا، مشاور منطقه ای فرهنگ، دفتر منطقه ای یونسکو درشرق آفریقا، گفت که اقتصاد خلاق کنیا نه تنها منبع شغل، بلکه چراغی برای نوآوری و وحدت است. بیایید سیاست هایی بسازیم که بوم روشن تری را برای فرهنگ و صنایع خلاق کشورمان شکل دهد.
وی گفت، در چارچوب یک چشم انداز دیجیتالی که به سرعت در حال گسترش است، ایجاد و دسترسی به کالاها و خدمات خلاقانه را می توان تقویت کرد.
این کارگاه با حضور بیش از 30 نفر، شامل سهامدارانی از شهرهای کیسومو، نایروبی، مومباسا، ناکورو، و همچنین مقامات دولتی ملی، جامعه مدنی، کارشناسان صنعت خلاق و دست اندرکاران این موضوع تشکیل شد.
دکتر جیمز نجوگو، دبیرکل کمیسیون ملی کنیا در یونسکو، گفت: کمیسیون کنیا در یونسکو قویاً معتقد است که سیاستهای فرهنگی صحیح، ایجاد فرصتهایی برای کار شایسته، کاهش فقر، تابآوری اجتماعی، آموزش فراگیر و برابری جنسیتی را افزایش میدهد و به راهحلهایی برای تغییر اقلیم و چالشهای زیستمحیطی کمک میکند.
شرکت کنندگان با الهام از بیانیه کنفرانس جهانی وزرای فرهنگ - موندیاکالت 2023 - که فرهنگ را به عنوان یک "خیر عمومی جهانی" تایید می کند و نشان دهنده تعهد متفق القول جهانی به تقویت سیاست های عمومی در این بخش است، در بحث هایی با محوریت چالش های اصلی شرکت کردند.
این شامل الزامات یک سیاست و چارچوب قانونی منسجم، زیرساخت های فیزیکی، دیجیتالی و مالی قوی، ابتکارات ظرفیت سازی، آموزش و توسعه مهارت ها، و اقداماتی برای تسهیل توسعه پایدار بود. شانزده توصیه کلیدی در طول این انجمن ارائه شد که هدف آنها کاهش این چالش ها بود.
علاوه بر این، توصیهها ، شرکت کنندگان خواستار ایجاد مشارکتها، راهبردهای بخش فرهنگی و خلاقانه در سطح ملی و شهرستانی، تولید پایدار آمار فرهنگی، ارتقای کالاها و خدمات فرهنگی برای صادرات، و ادغام آموزش هنر در همه کشورها شدند.
این همسویی برای رسیدگی به چالشهای کلیدی این بخش و اجرای اقدامات و توصیههای سیاستی که برای باز کردن پتانسیل گسترده آن، تحت هدایت و تأیید دبیر کابینه وزارت فرهنگ می باشد، بسیارضروری است.
منبع:
https://www.unesco.org/en/articles/kenyas-pioneering-steps-towards-thriving-creative-economy
نظر شما