۲۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۴۹

بانک اطلاعات ایرانیان مقیم خارج کشور شامل شخصیت های: علمی، فرهنگی، ادبی، سیاسی، هنری، ورزشی و ..... است. این اطلاعات اولیه(که قطعاً نیاز به تکمیل دارد)، به منظور شناسایی و ارتباط گیری احتمالی با شخصیت های ایرانی تاثیرگذار در جامعه میزبان می باشد. آنچه که مسلم است « درج اطلاعات و نظریات اشخاص، صرفاً جهت اطلاع بوده و دال بر تایید مدلول توسط این پایگاه اطلاع رسانی نمی باشد»/ مولف

امیرهوشنگ ابتهاج 

         ابتهاج  متخلص به ه. الف. سایه 6 اسفند 1306 در رشت متولد شد. پدرش از مردان سرشناس رشت بود. ابتهاج دوره تحصیلات دبستان را در رشت و دبیرستان را در تهران گذراند و در همین دوران اولین دفتر شعر خود را به نام «نخستین نغمه‌ها» منتشر کرد. سایه در آغاز، همچون شهریار، چندی کوشید تا به راه نیما برود؛
اما نگرش مدرن و اجتماعی شعر نیما، به ویژه پس از سرایش ققنوس، با طبع او که اساساً شاعری غزلسرا بود؛ همخوانی نداشت. پس راه خود را که همان سرودن غزل عاشقانه بود؛ دنبال کرد. سایه بعدها، اشعار عاشقانه را رها کرد و به شعر اجتماعی روی آورد.

کتاب های منتشر شده ابتهاج «نخستین نغمه‌ها»، «سراب»،«سیاه مشق»، «شبگیر»، «زمین»، «چند برگ از یلدا»، «تا صبح شب یلدا»، «یادگار خون سرو»، «حافظ به سعی سایه» (دیوان حافظ با تصحیح ابتهاج)، «تاسیان مهر»(اشعار ابتهاج در قالب نو)، «بانگ نی» هستند. از این میان سیاه مشق و تاسیان تنها دفترهایی هستند که شاعر با تجدیدنظر در محتوا به چاپ‌های بعدی می‌رساند و مجموعه و چکیده همه شعرهایش است.

منزل شخصی سایه در سال 1387 با نام «خانه ارغوان» به ثبت سازمان میراث فرهنگی رسیده‌است. دلیل این نام گذاری وجود درخت ارغوان معروفی در حیاط این خانه است که سایه شعر معروف ارغوان خود را برای آن درخت گفته‌است.

* خرداد 1399

کد خبر 1785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =