مساجد جامع لامو- بازخوانی 600 سال عبادت اسلامی

بازدید از سایت‌های باستان‌شناسی لامو بدون بازدید از مساجد آن که از قدیمی‌ترین مساجد کنیا هستند و قدمت آن به 600 سال می‌رسد ، هرگز کامل نمی‌شود.

بازدید از سایت‌های باستان‌شناسی لامو بدون بازدید از مساجد آن که از قدیمی‌ترین مساجد کنیا هستند و قدمت آن به 600 سال می‌رسد، هرگز کامل نمی‌شود. این مساجد که توسط موزه‌های ملی کنیا (NMK) به عنوان آثار ملی شناخته می‌شوند، سالانه صدها هزار گردشگر را برای زیارت معنوی جذب می‌کنند. مشهورترین آنها مسجد جمعه پوآنی است که در شهر قدیمی لامو یافت شده است، و مسجد سیو در جزیره پاته که هنوز هم تا به امروز مورد استفاده فعال هستند.

به گفته آقای ام ونجه، مسجد سیو بزرگترین مسجد است و ظرفیت پذیرایی  بیش از 600 نمازگزار را دارد، در حالی که مسجد پوانی هم ظرفیت 500 نفررادارا می باشد دیگر مساجد تاریخی مشهور در لامو عبارتند از مسجد جامع یا جمعه در شلا، مسجد جمعه سییو، مسجد جمعه تاکوا، مسجد جمعه شانگا و مونیه کومبو در جزیره پاته، مساجد ایشاکانی، ماندا، اونگوانا و شالفاتانی در جزیره فازا

همه این مساجد تحت نظارت موزه ملی کنیا به عنوان بخشی از مکان ها و بناهای تاریخی این شهرستان هستند. مسجد جمعه شلا به مدت 194 سال وجود داشته که در سال 1829 ساخته شده است. شلا در قرن نوزدهم به اوج خود رسید، به ویژه از سال 1829 تا 1857، در این دوره پنج مسجد در روستا ساخته شد. (مسجد جمعه هنوز نقطه برجسته هر بازدید از شله است.)

برخلاف اکثر مساجد قدیمی در منطقه ساحلی، مسجد جمعه شلا دارای یک مناره است.

مناره نوعی برج است که معمولاً در مساجد یا در مجاورت آن ساخته می شود. مناره‌ها عموماً برای محافظت از اذان مسلمانان استفاده می‌شوند، اما به عنوان نشانه‌ها و نمادهای حضور اسلام نیز عمل می‌کنند.

مساجد جامع لامو- بازخوانی 600 سال عبادت اسلامی

عکس مسجد جمعه شلا در لامو

مناره‌ها اشکال مختلفی دارند، از برج‌های ضخیم و چمباتمه‌ای گرفته تا مناره‌های سر به فلک کشیده و نازک مدادی. آقای هنری برنیر، که مدت‌ها ساکن شلا بود ، در بخشی از هتل پپونی کنونی زندگی می‌کرد و نظارت و هزینه مرمت کامل مسجد جمعه شلا را در سال 1948 پرداخت کرد.این مسجد نیز تحت نظارت برخی از اهالی روستا مرمت شد. در سال 2021، NMK اعلام کرد که به دنبال حداقل 50 میلیون کرون برای بازسازی مسجد جمعه پوآنی و سییو  است که در آستانه فروپاشی قرار داشتند.

«بیشتر این مساجد نیاز مبرمی به مرمت و نگهداری دارند. معدود مساجد قدیمی اما پابرجا معمولاً توسط جوامع محلی مدیریت می‌شوند که قادر به انجام مرمت نیستند زیرا هزینه های زیادی دارد. به همین دلیل آنها به دنبال علاقه مندان به حفاظت از محیط زیست و افراد خیرهستند تا این کارها را انجام دهند.» آقای ام ونجه گفت. از میان 47 شهرستان کشورکنیا، شهرستان لامو دارای بیشترین تعداد بناهای تاریخی است. شهر قدیم لامو به دلیل حفظ فرهنگ و میراثی که در دهه‌ها به طول انجامیده است، یکی از جاذبه‌های گردشگری کلیدی در منطقه ساحلی است.

امروزه این شهر به عنوان قدیمی ترین شهر باقیمانده در شرق آفریقا با بیش از 700 سال سکونت شناخته شده است.

منبع:

 https://www.businessdailyafrica.com/bd/lifestyle/society/lamu-friday-mosques-retracing-600-years-of-islamic-orship--4089376

کد خبر 18065

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 0 =