افزایش کمک هزینهها و ظرفیتها در مقطع دکتری
از سال ۲۰۲۳، تعداد ظرفیتهای تحصیل در مقطع دکتری سالانه هزار نفر افزایش مییابد که فرصتهای جدیدی را به کسانی که مایل به ادامه تحصیل در بالاترین سطح هستند، اراثه میدهد. به عنوان بخشی از این ابتکار، یک برنامه دکتری صنعتی جداگانه با هدف پرورش کارکنان بخش تولید راه اندازی شدهاست. این برنامه به متخصصان اجازه میدهد تا کار و تحقیق را در عمل ترکیب کنند که این امر به ویژه برای علوم کاربردی مهم است.
کمکهای مالی برای دانشمندان جوان
از طریق برنامه کمک مالی "Zhas Galym" و مسابقه سالانه دانشمندان جوان، توجه ویژه ای به محققان جوان میشود. بودجه سالانه دو مسابقه بالغ بر ۶ میلیارد تنگه (۱۲ میلیون دلار) است که به حدود ۱۵۰ دانشمند اجازه میدهد برای پروژه های خود کمک هزینه دریافت کنند.
وام های ترجیحی برای دانشمندان جوان
قزاقستان افزون بر حمایت مالی از طریق کمک های مالی، مزایای اجتماعی بیشتری را به دانشمندان جوان ارائه میدهد. از سال ۲۰۲۳ به همراه بانک اتباسی، برنامه وام ترجیحی برای خرید مسکن برای دانشمندان جوان تا سال ۲۰۲۷ اجرا شده است. بر اساس نتایج ۸ ماهه اول سال ۲۰۲۴، تاکنون ۲۹۰ آپارتمان تخصیص داده شده است که نشان دهنده موفقیت برنامه و تقاضای آن در بین جوانان است.
افزایش تعداد دانشمندان و تأمین مالی علم
امروزه بیش از ۲۵ هزار دانشمند در قزاقستان کار میکنند و این تعداد همواره در حال افزایش است. معاون وزیر علوم و آموزش عالی قزاقستان در اینباره بیان کرد: در سالهای اخیر، با حمایت رئیس دولت، بودجه برای علم ۳.۵ برابر شده است. محققان برجسته این فرصت را دارند که دوره های کارآموزی را در مراکز بین المللی بگذرانند. بیش از ۸۰۰ دانشمند قزاق در حال حاضر دوره های کارآموزی را در بزرگترین مراکز علمی جهان به پایان رساندهاند.
در سال ۲۰۲۲، مفهوم توسعه آموزش عالی و علم در قزاقستان برای سالهای ۲۰۲۳-۲۰۲۹ به تصویب رسید که بر اساس آن توجه ویژهای به توسعه آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی و همچنین ایده "یادگیری مادام العمر" میشود. ” یکی از ابتکارات کلیدی، ایجاد شورای ملی علم و فناوری بود که بر توسعه استراتژیک علم و فناوری در کشور نظارت خواهد کرد. این اقدامات با هدف بهبود کیفیت آموزش و علم و همچنین ادغام علم قزاقستان در جامعه علمی جهانی صورت میگیرد.
منبع:
https://turantimes.kz/obschestvo/۵۴۲۶۱-kak-v-kazahstane-stimulirujut-molodezh-zanimatsja-naukoj.html
نظر شما