به دلیل انتقاد از اسرائیل؛ CDU خواستار ممنوعیت ورود گرتا  تونبرگ شد

گرتا تونبرگ با ابراز همبستگی با فلسطینیان تحت محاصره، با انتقادات شدید مواجه شده است. اخیراً، برگزاری یک اردوگاه اعتراضی در حمایت از غزه به دلیل اعلام حضور او ممنوع شد. اکنون درخواست‌هایی برای ممنوعیت ورود او به آلمان مطرح شده است.

پس از تصمیم مقامات برای جلوگیری از برگزاری کارزار «دانشجویان دورتموند در حمایت از فلسطینی‌ها»  به دلیل اعلام بازدید گرتا تونبرگ، فعال سوئدی، الکساندر تروم، کارشناس امور داخلی حزب CDU، خواستار ممنوعیت ورود وی شد. دلیل این درخواست، حمایت گرتا تونبرگ از فلسطین اعلام شده است. تروم در گفت‌وگو با روزنامه بیلد مدعی شد: برای افرادی مانند گرتا تونبرگ که نفرت علیه اسرائیل را ترویج می‌کنند، جایی در آلمان نیست. تروم تأکید کرد: کسی که به آلمان سفر می‌کند تا مردم را علیه اسرائیل تحریک کند و پلیس را بدنام سازد، جایی در این کشور ندارد. من از نانسی فزر، وزیر کشور می‌خواهم که ممنوعیت ورود برای این فرد ضداسرائیلی را اعمال کند.

این سیاستمدار همچنین از جنبش Fridays for Future خواست تا صریحاً از تونبرگ اعلام برائت کنند، در غیر این صورت، این جنبش اعتبار خود را در هر گفت‌وگوی دموکراتیک از دست خواهد داد.

امید نوری‌پور، رئیس حزب سبزها، نیز تونبرگ را به شدت مورد انتقاد قرار داد و در گفت‌وگو با روزنامه دی‌ولت گفت: تونبرگ اعتبار خود را از دست داده است. اظهارات و اقدامات او به‌طور گسترده‌ای تحریک‌آمیز و در سراسر جهان علیه اسرائیل است.

کاترینا فگه‌بانک، معاون دوم شهردار هامبورگ (از حزب سبزها)، با اشاره به دستاوردهای تونبرگ گفت: «او توانست با جنبش Fridays for Future یک حرکت جهانی ایجاد کند که مسئله حفاظت از محیط‌زیست را بیش از هر زمان دیگری در دستور کار سیاسی قرار دهد. این دستاورد همچنان پابرجا است. اما متأسفانه، او با استفاده از شعارهای ضد اسرائیلی به تلاش‌های خود آسیب جدی وارد کرده است.

گرگور لانگ، رئیس پلیس دورتموند هم مدعی شده بود با حضور خانم تونبرگ و هواداران او، ماهیت این اعتراض مسالمت‌آمیز به‌شدت تغییر می‌کرد و خطر بروز جرائم ضداسرائیلی وجود داشت و پلیس امکان دیگری جز ممنوعیت کامل آن و در نتیجه عدم حضور تونبرگ در آن را نداشته است و گرتا تونبرگ را یک فرد خشن توصیف کرده بود اما این توصیف در بیانیه مطبوعاتی اولیه پلیس دوباره بررسی و تصحیح شد. پلیس دورتموند اعلام کرد: این گرتا تونبرگ نیست که مستعد خشونت است، بلکه تاثیر او بر تجمع می‌توانست منجر به اعمال خشونت‌آمیز علیه شهروندان و اموال آنان شود.

کارزار «دانشجویان دورتموند در حمایت از فلسطینی‌ها» در اطلاعیه‌ای کوتاه اعلام کرده بود که تونبرگ در کمپ اعتراضی نزدیک دانشگاه فنی این شهر حضور می‌یابد. اما این برنامه با توجه به پس‌زمینه شورش‌های اخیر در تظاهرات طرفدار فلسطینی‌ها با مشارکت تونبرگ منحل و گفته شد که تونبرگ می‌تواند هواداران خود را "تحریک گروهی" کند.

پلیس سخنان خود را تصحیح کرد.

پیش از این، تونبرگ در اعتراضات طرفدار فلسطین در منطقه کروزبرگ برلین شرکت کرده بود.

اتهامات سنگین تونبرگ علیه مقام‌های آلمان

تونبرگ اتهامات گسترده‌ای را علیه مقامات آلمانی مطرح کرده است. او همچنین در مصاحبه‌ای که ویدئوی آن را در شبکه اجتماعی X منتشر کرد، دولت آلمان و پلیس این کشور را به دلیل محدودیت آزادی اعتراضات و خشونت علیه فعالان حامی فلسطین مورد انتقاد قرار داد و گفت: «آلمان فعالانی را که علیه نسل‌کشی و اشغال مناطق فلسطینی حرف می‌زنند، تهدید و به سکوت وادار می‌کند. او در این پیام از مردم خواست تا از جنبش دانشجویی در دورتموند و هر جایی که مردم با ظلم مواجه می‌شوند حمایت کنند و در پایان گفت: «ما ساکت نخواهیم شد.»

گرتا تونبرگ که به عنوان یک فعال محیط زیستی شهرت جهانی پیدا کرد، از زمان شروع جنگ غزه، بارها با فلسطینی‌ها اعلام همبستگی و اسرائیل را به نسل‌کشی متهم کرده است.

او یک فعال محیط‌زیست سوئدی و از چهره‌های برجسته مبارزه با تغییرات اقلیمی است. گرتا تونبرگ در ۳ ژانویه ۲۰۰۳ در استکهلم، سوئد به دنیا آمد و از نوجوانی فعالیت‌های خود را در زمینه حفاظت از محیط‌زیست آغاز کرد. تونبرگ به دلیل برگزاری اعتراضات انفرادی مقابل پارلمان سوئد در سال ۲۰۱۸، تحت عنوان اعتصاب برای آب‌وهوا، به شهرت جهانی رسید.

آغاز جنبش Fridays for Future و اعتراضات او الهام‌بخش میلیون‌ها دانش‌آموز در سراسر جهان شد که هر جمعه کلاس‌های درس را ترک کرده و به نشانه اعتراض به عدم اقدام دولت‌ها علیه تغییرات اقلیمی، در خیابان‌ها تجمع کردند.

روز هفتم اکتبر و در سالگرد آغاز جنگ غزه، تونبرگ در تظاهرات حامی فلسطینی‌ها در برلین حضور داشت که به گفته پلیس، شرکت‌کنندگان در آن به سوی ماموران بطری پرتاب کردند و شعارهای ضد اسرائیلی سر دادند.

گرتا تونبرگ نماد تلاش جوانان برای تغییرات اجتماعی و محیط‌زیستی است. پیام او این است که «هر فرد، حتی یک نوجوان، می‌تواند تأثیرگذار باشد». او در عین حال نمونه‌ای از فعالانی است که با وجود فشارها و انتقادات، همچنان به اهداف خود پایبند مانده و الهام‌بخش میلیون‌ها نفر در سراسر جهان است.

منبع:  Frankfurter Rundschau

کد خبر 21684

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =