طبق گزارش گالوپ پاکستان، سه نفر از هر چهار پاکستانی (۷۵ درصد) اظهار کرده‌اند که در طول یک سال هیچ کتابی نمی‌خوانند. تنها ۹ درصد از پاکستانی‌ها به‌طور منظم کتاب مطالعه می‌کنند.

نگاهی به سرانه کتابخوانی در پاکستان

نویسنده: عابد جان ترناو

بر اساس گزارش یکی از نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل متحد به نام یونسکو، هر سال در سراسر جهان حدود ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار کتاب منتشر می‌شود. این کتاب‌ها موضوعات گوناگونی را در بر می‌گیرند، از جمله علم، فناوری، ادبیات، فلسفه، هنر و دیگر دانش‌ها.

نگاهی به سرانه کتابخوانی در پاکستان

بیشترین تعداد کتاب در ایالات متحده آمریکا به چاپ می‌رسد که تعداد آن ۲۷۵٬۲۳۲ عنوان است. پس از آن، چین با چاپ ۲۰۸٬۰۰۰ عنوان کتاب در سال گذشته قرار دارد. در بریتانیا ۱۸۸٬۰۰۰، در ژاپن ۱۳۹٬۰۰۰، در اندونزی ۱۳۵٬۰۰۰، در روسیه ۱۱۵٬۰۰۰ و در ایران ۱۰۰٬۰۰۰ کتاب به چاپ رسیده‌اند. در کشور هند که پس از چین پرجمعیت‌ترین کشور جهان است، سال گذشته ۹۰٬۰۰۰ کتاب منتشر شده است. در حالی که در کشور کوچک تایلند با جمعیتی حدود ۶ میلیون نفر، ۱۲٬۰۰۰ کتاب در سال گذشته منتشر شده، پاکستان با جمعیتی نزدیک به ۲۵۰ میلیون نفر تنها ۳٬۰۰۰ عنوان کتاب به چاپ رسانده است.

طبق گزارش World Population Review، آمریکایی‌ها بیشترین تعداد کتاب را در سال خریداری می‌کنند. هر فرد آمریکایی به‌طور میانگین سالانه ۱۷ کتاب می‌خرد و می‌خواند. در هند، به طور متوسط هر فرد ۱۶ کتاب در سال مطالعه می‌کند، در بریتانیا این رقم ۱۵، در فرانسه ۱۴، در ایتالیا ۱۳، در روسیه ۱۱ و در استرالیا هر نفر سالانه ۱۰ کتاب خریداری و مطالعه می‌کند.

مطالعات نشان می‌دهند که آمریکایی‌ها به‌طور میانگین هر هفته ۷ ساعت مطالعه می‌کنند. هندی‌ها نیز تقریباً همین میزان زمان را صرف مطالعه می‌کنند، در حالی که بریتانیایی‌ها به‌طور متوسط هفته‌ای ۶ ساعت و نیم و فرانسوی‌ها ۵ ساعت و نیم از هفته خود را به مطالعه اختصاص می‌دهند.

طبق اطلاعات ویکی‌پدیا، پرخواننده‌ترین کتاب در جهان انجیل مقدس است و پس از آن قرآن مجید در رتبه دوم قرار دارد.

به همین ترتیب، کتاب‌هایی چون هری پاتر (جی. کی. رولینگ)، کیمیاگر (پائولو کوئیلو)، غرور و تعصب (جین آستن)، و ارباب حلقه‌ها (جی. آر. آر. تالکین) نیز در فهرست پرخواننده‌ترین کتاب‌های جهان جای دارند.

اما پاکستانی‌ها در سال چه تعداد کتاب مطالعه می‌کنند؟ پاسخ این پرسش شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

نگاهی به سرانه کتابخوانی در پاکستان

طبق گزارش گالوپ پاکستان، سه نفر از هر چهار پاکستانی (۷۵ درصد) اظهار کرده‌اند که در طول یک سال هیچ کتابی نمی‌خوانند. تنها ۹ درصد از پاکستانی‌ها به‌طور منظم کتاب مطالعه می‌کنند.

بنیاد گیلانی در یک نظرسنجی که در تمام ایالت‌های پاکستان انجام شد، از مردم پرسید که روزانه چقدر مطالعه می‌کنند. نتایج نشان داد که:

- ۱۶ درصد افراد روزانه یک ساعت مطالعه می‌کنند.

- ۳ درصد افراد دو ساعت در روز مطالعه دارند.

- تنها ۲ درصد از افراد، روزانه سه ساعت را به مطالعه اختصاص می‌دهند.

به گزارش اکسپرس تریبیون، در ایالت سند تنها ۱.۲ درصد از مردم کتاب می‌خوانند و همین وضعیت در کل کشور نیز حاکم است.

کشورهایی در جهان پیشرفت می‌کنند که در حوزه تحقیق و پژوهش پیشتاز باشند، به علم و فناوری اهمیت بدهند و به ادبیات و هنر علاقه‌مند باشند. اما متأسفانه در پاکستان، کتاب‌دوستی هرگز گسترش نیافته است. ما به‌صورت جمعی علاقه‌ای به تحقیق نداریم، کمتر به ادبیات توجه می‌کنیم و به هنرهای زیبا بی‌اعتنا هستیم.

نگاهی به سرانه کتابخوانی در پاکستان

این کمبود، سبب افزایش بیکاری، افراط‌گرایی، عدم تحمل و فقر در کشور شده است. حتی کسانی که عادت به مطالعه داشتند نیز به مرور از کتاب فاصله گرفته‌اند و شبکه‌های اجتماعی و تلفن همراه، آخرین ضربه را بر این عادت وارد کرده‌اند. اکنون تقریباً هر فرد بیشتر وقت خود را صرف استفاده از موبایل می‌کند و علاقه به مطالعه کاملاً از میان رفته است. مردم به‌جای خرید کتاب، به خرید لباس، کفش و تلفن همراه روی آورده‌اند.

نگاهی به سرانه کتابخوانی در پاکستان

کتاب‌ها، حس زیبایی‌شناسی را در شما ایجاد یا تقویت می‌کنند، حس لطافت شما را بهبود می‌بخشند، شیوه صحیح گفتگو را می‌آموزند، به صحبت‌های شما عمق و متانت می‌بخشند، شما را بدون ترک خانه به سفرهای جهان می‌برند، شما را با دنیاهای نوین آشنا می‌کنند و به زندگی کسل‌کننده و بی‌رنگ شما جلوه‌ای تازه می‌بخشند.

بنابراین، کتاب بخوانید، با کتاب‌ها دوست شوید و فرهنگ کتاب‌دوستی را ترویج دهید.

منبع:

https://ibcurdu.com/news/159799/

کد خبر 22440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =