از همدردی مسلمانان با قربانیان بازار کریسمس تا افزایش رویدادهای نژادپرستانه علیه مهاجران

حزب دموکرات آزاد (FDP) در ایالت نوردراین-وستفالن آلمان خواستار ممنوعیت استفاده از حجاب برای کودکان در مدارس شده و در عین حال، موضع نامشخص دولت ایالتی را مورد انتقاد قرار داده است. این درخواست در حالی مطرح می‌شود که این حزب در سال ۲۰۱۸ با چنین ممنوعیتی مخالفت کرده بود.

عصر جمعه، یک خودرو در بازار کریسمس شهر ماگدبورگ به میان جمعیت رفت. مقامات این حادثه را به‌عنوان یک حمله تروریستی قلمداد کرده‌اند و راننده خودرو بازداشت شده است. با این حال، هنوز مشخص نیست که چگونه این خودرو با وجود موانع و تدابیر امنیتی وارد بازار کریسمس شده است. طبق گزارش‌های منتشرشده دست‌کم پنج نفر در این حادثه کشته و بیش از ۲۰۰ نفر دیگر نیز زخمی شده‌اند که حال برخی از آنها وخیم است. شهر در شوک و اندوه فرو رفته و فضای حاکم، مملو از غم و ناباوری شد.

محکومیت این حمله از سوی مسلمانان

جامعه‌های دینی اسلامی آلمان بلافاصله با خانواده‌های قربانیان این حادثه ابراز همدردی کرده و برای زخمی‌ها، کشته‌شدگان و بازماندگان دعا کردند. شورای هماهنگی مسلمانان آلمان در بیانیه‌ای همدردی خود را اعلام کرده و گفته است: «افکار ما با قربانیان، زخمی‌ها و خانواده‌های آنهاست. کمال ارگون، رئیس جامعه اسلامی «ملی گوروش»، نیز اندوه خود را از این حادثه ابراز کرده و گفته است: اخبار ماگدبورگ ما را عمیقاً متأثر کرده است. همدردی من با قربانیان و خانواده‌های آنان است و برای زخمی‌ها آرزوی بهبودی سریع دارم. وی این حمله را به شدت محکوم کرد.

DITIB  (اتحادیه ترکی-اسلامی امور دینی) نیز تصاویر منتشرشده از ماگدبورگ را غیرقابل‌باور خوانده و اعلام کرد: چنین حمله تروریستی، تهاجمی به آزادی، ارزش‌ها و تنوع ماست. این تلاش برای ایجاد تفرقه در جامعه است. این اتحادیه طی بیانیه‌ای تأکید کرده است که در این زمان‌های دشوار، همه انسان‌ها فارغ از دین و مذهبشان باید در کنار هم باشند.

مظنون به‌عنوان مخالف اسلام شناخته شده است

مظنون این حمله که در بازار کریسمس ماگدبورگ باعث مرگ و آسیب‌های جدی شد، به‌عنوان مخالف اسلام شناخته می‌شود. این پزشک ۵۰ ساله به نام «طالب العبد المحسن»، از سال ۲۰۰۶ در آلمان زندگی می‌کند، خود را یک «مسلمان سابق» و از اسلام برگشته معرفی کرده است. او پیش‌تر در شبکه‌های اجتماعی و مصاحبه‌ها، اظهاراتی اسلام‌ستیزانه بیان کرده بود. طبق گزارش رسانه‌ها، این فرد از دولت آلمان انتقاد کرده، نسبت به اسلامیزه ‌شدن کشور هشدار داده و از حزب AfD (آلترناتیو برای آلمان) و ایلان ماسک حمایت کرده است. بسیاری از پست‌های او در شبکه‌های اجتماعی اکنون حذف شده‌اند. پلیس هنوز اطلاعات دقیقی از انگیزه‌های این حادثه در دست ندارد، اما اعلام کرده که این حمله توسط یک عامل انفرادی انجام شده است.

انتقاد از عملکرد پلیس در نظارت بر بازار کریسمس

پلیس آلمان اعلام کرد خودرویی که قرار بود ورودی بازار را کنترل کند، در فاصله ۳۰ متری از محل حادثه مستقر بوده است. گروهی از مهاجران با انتقاد از پلیس اعلام کردند که «طالب العبد المحسن» در ماه اکتبر ۲۰۲۴ در یک نشست در کلن اعلام کرده بود که قصد دارد اقدامی انجام دهد که در سطح جهانی شنیده شود.

حمله ماگدبورگ؛ افزایش رویدادهای نژادپرستانه علیه مهاجران

پس از حمله مرگبار در بازار کریسمس شهر ماگدبورگ آلمان رویدادهای نژادپرستانه علیه مهاجران افزایش یافته است. ناظران نسبت به بسیج راستگرایان افراطی در آلمان هشدار می‌دهند. . از همان ابتدای وقوع این جنایت هولناک جریان راست‌افراطی در آلمان شروع به تحریک علیه مهاجران کرد. یک روز پس از حمله به بازار کریسمس در ماگدبورگ، صدها نفر یاد قربانیان این حادثه را گرامی داشتند. در کلیسای جامع ماگدبورگ، علاوه بر قربانیان مجروح، خانواده‌های بازماندگان، نیروهای امدادی و نجات نیز شرکت داشتند. همچنین، شخصیت‌های سیاسی برجسته‌ای مانند رئیس‌جمهور آلمان، فرانک‌والتر اشتاین‌مایر، صدراعظم اولاف شولتز، و نخست‌وزیر ایالت زاکسن-آنهالت، راینهر هازلوف، در این مراسم حضور داشتند. مرکز پیشگیری از خشونت در ایالت زاکسن‌انهالت موسوم به «سلام» از افزایش خشونت‌ها در برابر مهاجران خبر داده است

بنا بر این گزارش مهاجران در خیابان‌ها مورد اهانت قرار می‌گیرند، به صورت آنها تف انداخته می‌شود، به آن‌ها فحش داده می‌شود و حتی مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند. تهدید به حدی رسیده که جوامع مهاجر در گروه‌های واتساپ و فیس‌بوک یکدیگر را از وقوع چنین حملاتی آگاه می‌سازند و به یکدیگر توصیه می‌کنند از حضور در فضاهای عمومی پرهیز کنند.شبکه سازمان‌های مهاجران در ایالت زاکسن-آنهالت به افرادی که سابقه مهاجرت دارند توصیه کرده که بعد از غروب آفتاب تنها به خیابان نروند.

هانس گولدنباوم، پژوهشگر افراطی‌گرایی از موسسه «سلام» معتقد است، در حالی که مهاجم احتمالا خود دیدگاه‌های ضد اسلامی و راست‌افراطی داشته، اما این وضع نشان می‌دهد گفتمان نژادپرستانه افراطی چگونه بر رخدادها تأثیر گذاشته و چطور در برابر واقعیت‌ها خود بسته است.

دیوید بگریش، کارشناس در زمینه راست‌گرایی افراطی در مگدبورگ، هشدار داده است که این حمله ممکن است به ابزاری برای سوءاستفاده سیاسی تبدیل شود.

منبع: MRD - islamiq

کد خبر 22579

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =