بر اساس این مطالعه که توسط شرکت شبکهسازی سیسکو Cisco انجام شده است، شرکتهای آلمانی به میزان کافی برای استفاده از هوش مصنوعی (AI) آماده نیستند. در مقایسه با کشورهای دیگر اروپایی، آلمان حتی در حال عقبافتادن است. تنها ۶ درصد از شرکتهای آلمانی مورد بررسی در موقعیت ایدهآل قرار دارند که این عدد نسبت به سال گذشته یک درصد کاهش یافته است. در مقابل، ۲۹ درصد از شرکتها دستکم آمادگی نسبی دارند.کریستین کورف، عضو هیئت مدیره سیسکوی آلمان در این خصوص هشدار داد: بقیه جهان در حال سبقت گرفتن از ما هستند و این مسئله نگرانکننده است. طبق این گزارش، آلمان در میان کشورهای پیشرو اروپایی در رده ششم قرار گرفته است، پشت سر بریتانیا، ایتالیا، اسپانیا، سوئیس و هلند. در حالی که در مطالعه سال گذشته، آلمان هنوز در جایگاه سوم اروپا قرار داشت. کورف هشدار داد: «آلمان در حال عقب افتادن است و این به هیچعنوان راضیکننده نیست.
استراتژیهای خوب، اما اجرای ضعیف
برای این مطالعه که از سال ۲۰۲۳ بهطور سالانه انجام میشود، سیسکو در آگوست و سپتامبر با حدود ۸۰۰۰ مدیر ارشد IT از شرکتهایی با بیش از ۵۰۰ کارمند در سراسر جهان مصاحبه کرد. از این میان، حدود ۳۰۰ نفر از شرکتهای آلمانی بودند. نتایج نشان داد که بین اهداف و واقعیتها فاصله زیادی وجود دارد.
کورف در اینباره گفت: مطالعه نشان میدهد که یک شکاف واضح وجود دارد: بسیاری از شرکتها استراتژیهای هوش مصنوعی عالی دارند، اما آن را به درستی اجرا نمیکنند. طبق گزارش، ۷۷ درصد از شرکتهای مورد بررسی اعلام کردند که استراتژی مشخصی برای هوش مصنوعی دارند، اما فقط ۳۶ درصد از آنها از زیرساخت فنی لازم برای پیادهسازی هوش مصنوعی برخوردارند. علاوه بر این، تنها ۴۰ درصد شرکتها، نیروهای متخصص مورد نیاز برای این کار را در اختیار دارند. کورف تأکید کرد: «ما در زمینه استراتژی نمرات خوبی میگیریم، اما در اجرا عقب ماندهایم.
افزایش فوریت استفاده از هوش مصنوعی
با وجود این مشکلات، شرکتها فوریت این موضوع را درک کردهاند. ۹۸ درصد از پاسخدهندگان گفتند که استفاده از هوش مصنوعی در شش ماه گذشته ضروریتر شده است. کورف افزود: «تقریباً تمام شرکتها به این نتیجه رسیدهاند که عدم استفاده از هوش مصنوعی میتواند آسیبهای قابل توجهی به مدل تجاری آنها وارد کند. همه میدانند که باید سریع اقدام کرد و این فشار بزرگی بر شرکتها وارد میکند.کورف هشدار داد که آلمان باید مراقب باشد تا از این روند عقب نیفتد: اگر دیگران سریعتر پیش بروند، پیشرفتهای جزئی ما دیگر کافی نخواهد بود.» او اضافه کرد که اگرچه شرکتها سرمایهگذاری در هوش مصنوعی را افزایش دادهاند، «اما هنوز به نقطهای که باید برسیم، نرسیدهایم.»
نیاز فوری به سرمایهگذاری در زیرساختهای فنی
کورف تأکید کرد که اکنون باید سریعاً در زیرساختهای فنی سرمایهگذاری شود. او گفت: «اگر مسیر توسعه زیرساختهای IT هموار نشود، ممکن است یک دهه یا حتی یک و نیم دهه عقب بمانیم و این در این حوزه قابل قبول نیست.در نهایت، این گزارش بیان میکند که آلمان نیاز به افزایش سرعت و کارایی در اجرای هوش مصنوعی دارد تا بتواند جایگاه خود را در رقابت جهانی حفظ کند.گفتنی است،، در حال حاضر، وضعیت هوش مصنوعی در اروپا و جهان به سرعت در حال پیشرفت است و روندهای مهمی در سال ۲۰۲۴ در این حوزه مشاهده میشود.کشورهای اروپایی مانند بریتانیا، اسپانیا، هلند و سوئیس پیشتاز استفاده از هوش مصنوعی هستند. برخلاف آلمان که اخیراً در رتبهبندی استفاده از هوش مصنوعی در اروپا به جایگاه ششم سقوط کرده، سایر کشورها سرمایهگذاری و زیرساختهای خود را بهبود میبخشند. یکی از چالشهای مهم در اروپا، ایجاد تعادل بین توسعه هوش مصنوعی و قانونگذاری برای رفع مسائل اخلاقی و تبعیض است.در سطح جهانی، کشورهای پیشرو مانند ایالات متحده و چین همچنان بیشترین سهم بازار و نوآوریهای مرتبط با هوش مصنوعی را به خود اختصاص میدهند. چین بر توسعه سریع فناوریهای نوآورانه متمرکز است و ایالات متحده نیز در زمینههایی مانند هوش مصنوعی مولد و الگوریتمهای پیشرفته پیشتازی میکند.در سال ۲۰۲۴، استفاده از هوش مصنوعی در حوزههایی مانند بهداشت، خدمات مشتری، بازاریابی و حتی برنامهنویسی بسیار افزایش خواهد یافت. علاوه بر این، استفاده از فناوریهای هوش مصنوعی توضیحپذیر (Explainable AI) برای افزایش شفافیت الگوریتمها اهمیت بیشتری پیدا میکند. همچنین یکی از روندهای مهم جهانی، همگرایی هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی است که میتواند سرعت پردازش و حل مسائل پیچیده را چند برابر کند. با این حال، چالشهایی مانند کمبود متخصصان ماهر، سرمایهگذاری ناکافی در زیرساختهای فناوری و نیاز به قوانین روشن همچنان در سراسر جهان وجود دارد.
نظر شما