۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۴۳
موزه های قرآن دراندونزی

اندونزی به عنوان یکی از کشورهایی با بیشترین جمعیت مسلمان درجهان، دارای چندین موزه قرآن است که در مناطق مختلف پراکنده شده اند. این موزه ها دارای مجموعه ای از مصاحف قرآن و تاریخ گسترش و توسعه اسلام در اندونزی است.

شامل

بزرگترین و قدیمی ترین مصحف قرآن

موزه های قرآن دراندونزی

بیت القرآن و موزه استقلال درتامان مینی اندونزی

اندونزی به عنوان یکی از کشورهایی با بیشترین جمعیت مسلمان درجهان، دارای چندین موزه قرآن است که در مناطق مختلف پراکنده شده اند. این موزه ها دارای مجموعه ای از مصاحف قرآن و تاریخ گسترش و توسعه اسلام در اندونزی است.

1. موزه قرآن دانشگاه علوم قرآنی (PTIQ)

موزه های قرآن دراندونزی

این موزه یک موزه خاص از نوع C است که زیرنظر دانشگاه علوم قرآنی جاکارتا است. این موزه با شروع از کلکسیون شخصی مدیران و بنیانگذاران مؤسسه قرآنی درسال 1969 راه اندازی و در 29 فوریه 1983رسماً افتتاح شد.

129 کلکسیون قرآن شامل 33 نسخه از قرآن قدیم و 95 کلکسیون قرآن جدید است. حداقل 5 نسخه از قرآن در این موزه وجود دارد که از مناطق مختلف آمده است، مانند القرآن الکریم از آمپل (سورابایا)، تاسیکمالایا، باندونگ و جاکارتا، و همچنین اوضح التفسیر از مصر.

2. موزه تاریخ قرآن سوماترای شمالی

موزه های قرآن دراندونزی

موزه تاریخ قرآن سوماترای شمالی در 22 سپتامبر 2019 افتتاح شد. این موزه به عنوان مکانی برای نگهداری، محافظت، مراقبت،دیجیتالی کردن و نمایش مصاحف قرآن تاسیس شد. علاوه براین، محلی برای تحقیقات دانشگاهی و فعالیت های هنری و فرهنگی اسلامی است.این موزه دارای کلکسیونی از 50 مصحف قرآن و تفسیر است. آنچه منحصر به فرد است این است که قدیمی ترین قرآن 371 سال بر اساس کلفون 1070 هـ.ق / 1074 هـ.ق (1659 م / 1663 م) قدمت دارد. همچنین یک مصحف سیمالونگون وجود دارد که قدمت آن 200 سال تخمین زده شده است.

3. موزه بیت قرآن اکبر پالمبانگ

موزه های قرآن دراندونزی

موزه بیت قرآن اکبر به خاطر زیبایی قرآن 30 جزئی که بر روی صفحات چوب تِمبِسو (tembesu) حک شده است، مشهور است. برای ساخت این حکاکی ها از حدود 40 متر مکعب چوب استفاده شده است. ابعاد هر ورق 177 در 140 در 2.5 سانتی متر با ضخامت کل با احتساب پوشش به 9 متر می رسد. بر روی چوب 630 صفحه آیات شریفه حک شده است. طبیعی است که به عنوان بزرگ ترین هنر منبت کاری خوشنویسی اسلامی در جهان در قالب 30 جزء ذکر شده است. این نیز از سوی موزه ثبت رکورد جهانی اندونزی (MURI) و مجالس کشورهای اسلامی به رسمیت شناخته شده است. این موزه علاوه بر مجموعه قرآنی، به تعدادی امکانات حمایتی نسبتاً کامل نیز مجهز است. یک سینمای کوچک، جاهای عکس برداری با قابلیت اینستاگرام، ماکت تاج و تخت پادشاهی سریویجایا، و مکانی برای خواندن قرآن وجود دارد. همچنین مجهز به امکانات بازی و آموزش کودکان، گالری‌ها، بوتیک‌ها، تورهای آشپزی، مساجد، سرویس‌های بهداشتی و استراحتگاه است.

4. موزه بیت قرآن و موزه استقلال

موزه های قرآن دراندونزی

یکی دیگر از موزه های قرآن در اندونزی موزه بیت قرآن و موزه استقلال است. موزه ترکیبی از دو نهاد متفاوت است. بیت قرآن که به معنای خانه قرآن است ارتباط تنگاتنگی با مطالب و نمایش قرآن دارد. این در حالی است که موزه استقلال محصولات فرهنگ اسلامی در اندونزی را ارائه می کند. هر دو موزه در 20 آوریل 1997 افتتاح شدند. هدف از وجود آنها نشان دادن اسلام به عنوان متحد کننده ملت و اقوام در اندونزی است. علاوه بر این، اندونزی را به عنوان یکی از کشورهایی با بیشترین جمعیت مسلمان در جهان نشان می دهد. بیت قرآن مجموعه ای از هنرهای مصحف مختلف از داخل و خارج از کشور دارد. یکی از موارد مورد علاقه بزرگترین مصحف وونوسوبو و مصحف سونداوی است که تذهیب تزئینی ویژه جاوه غربی را نشان می دهد. در همین حال از خارج، مصحف مالزی وجود دارد. همچنین می توانید قرآن های معمولی و بریل برای نابینایان را بیابید که مطابق با استانداردهای وزارت دین اندونزی است. در عصر مدرن، قرآن تعاملی وجود دارد که می تواند به صورت دیجیتالی عمل کند. در مقابل موزه استقلال که اشیایی را به نمایش می‌گذارد که حاصل اجرا و کاربرد فرهنگ از قرآن است.

منبع:

https://www.idntimes.com/travel/destination/fatma-roisatin-nadhiroh/museum-al-quran-di-indonesia-c1c2.

کد خبر 24033

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =