منابع: تاگسشو، دویچهوله، شبکه جنوب غربی آلمان، شبکه مرکز آلمان
بیش از یکسال از آغاز همهگیری کرونا در سراسر جهان میگذرد، اما هنوز هم در اکثر کشورها، مقررات سختی برای کنترل بحران کرونا وجود دارد. با این وجود، در بسیاری از کشورهای جهان مانند آلمان، معترضان به مقررات کرونایی هر روز افزایش مییابند و با رفتار و اعمال خود، باعث هرج و مرج در کشور میشوند. به ظور مثال، در روزهای اخیر، دهها هزار نفر در ایالتهای مختلف آلمان با شعار "یکسال گذشت، دیگر بس است" به خیابانها آمدند و بارها با ماموران پلیس و رسانهها درگیر شدند. آنطور که رسانههای آلمان گزارش دادهاند، در درسدن ۱۲ مامور پلیس زخمی شدهاند و در اشتوتگارت، خبرنگاران و فیلمبرداران تلویزیون از سوی تظاهرکنندگان مورد هجوم و هتاکی قرار گرفتهاند.
زخمیشدن ۱۲ نیروی پلیس
با آنکه دادگاه عالی ایالت زاکسن هر نوع گردهمایی در دوران کرونا را ممنوع کرده است، اما در روزهای اخیر، هزار نفر از معترضان به مقررات کرونایی، بدون ماسک و رعایت فاصله اجتماعی در خیابانهای شهر درسدن به راهپیمایی پرداختند. تظاهرکنندگان درسدن به سمت یکی از مراکز تزریق واکسن حمله کردند. در نتیجه نیروهای پلیس مجبور شدند با استفاده از ماشینهای آب پاش مانع هجوم آنها شود. آنها همچنین با ماموران پلیس درگیر شدند و ۱۲ نیروی پلیس را زخمی کردند. حتی یکی از آنها نیروهای پلیس را تهدید کرد که دفعه بعد با اسلحه به سمت آنها خواهد آمد. حتی در چند روز گذشته، فیلمهای درگیری شهروندان درسدن با نیروهای پلیس در شبکههای اجتماعی آلمانی زبان نیز منتشر شدهاند. آنطور که رسانهها گزارش دادهاند، گروهی از مجرمان دستگیر شدهاند. با این وجود، نمایندگان احزاب چپ و سبز در بوندستاگ معتقدند که پلیس و نیروهای امنیتی در این زمینه کوتاهی کردهاند. توماس گاینتر، سخنگوی پلیس درسدن در این باره گفت:« با آنکه دادگاه عالی ایالتی هرنوع تظاهراتی را ممنوع کرده بود، اما بسیاری از منکران کرونا در درسدن به تظاهرات پرداختند. ما تمام تلاشمان را کردیم که امنیت شهر را حفظ کنیم، اما متاسفانه ۱۲ نفر از نیروهای پلیس زخمی شدند..»
مارتین دولیگ، رئیس حزب سوسیال دموکرات آلمان در ایالت زاکسن نیز از این اتفاقات به شدت ابراز نگرانی کرد. او گفت: «هرکسی که در این تظاهرات غیرقانونی سهیم است، خود را شریک جرایمی میکند که اتفاق میافتند. کرونا با تظاهرات از بین نمیرود! بلکه با تجمعات غیرضروری فقط سلامت همه ما بیشتر به خطر میافتد.»
اعتراض در پایتخت
تظاهرات علیه محدودیتهای کرونایی، تنها به شهر درسدن ختم نمیشود. در برلین، پایتخت آلمان نیز هزار نفر در اعتراض به محدودیتهای کرونایی مقابل ساختمان وزارت کشور تجمع کردند که از این میان ۵۰ نفر به دلیل نقض قوانین کرونایی و مقررات بهداشتی، دستگیر شدند. علاوه بر این، معترضان به نشانه اعتراض، با ماشینهایشان، خیابانهای شهر را بستند. البته جالب است بدانید؛ در حالی که صدها نفر به محدودیتها اعتراض داشتند، گروهی دیگر در مخالفت با آنها فریاد میزدند: «ما همه شما را واکسینه میکنیم.»
حمله به چادر خبرنگاران
در اشتوتگارت نیز تظاهراتی گسترده علیه ممنوعیتهای کرونا برپا شد. در این میان، عدهای از معترضان به محدودیتهای کرونایی، به چادرهای خبرنگاران حمله ور شدند که مقابل مهمترین مراکز رایگیری انتخابات ایالتی برپا کرده بودند. مهاجمان همچنین علیه خبرنگاران و رسانهها شعار میدادند. پیشتر اعلام شده بود که ۷۵٠ نفر در تظاهرات شرکت میکنند، اما تعداد آنها افزایش یافت و به هزاران نفر رسید. ، اما آنطور که رسانهها گزارش دادهاند، در این درگیری، کسی زخمی نشده است.
تظاهرات ۲ هزار نفری
در دوسلدورف نیز تجمع معترضان مقابل ساختمان پارلمان ایالتی، مشکلساز شد. براساس آمارهای اعلام شده از سوی پلیس شهر دوسلدورف، ۲ هزار نفر در این تظاهرات شرکت داشتند. آنها با نیروهای پلیس درگیر شدند و بخشی از اموال نیروهای پلیس را نیز تخریب کردند. مقامات پلیس نتواسنتد حریف این گروه از مخالفان شوند و از نیروهای دیگر در شهرهای اطراف کمک خواستند. در این میان، بسیاری از تظاهرکنندگان نیز که بدون ماسک و رعایت مقررات بهداشتی در تظاهرات شرکت کرده بودند، دستگیر شدند. علاوه بر این، صدها گروه معترض در حرکتی اعتراضی خیابانهای اصلی شهر را مسدود کردند.
اعتراضات در ارفورت
بیش از ۵۰۰ نفر نیز در شهر ارفورت علیه محدودیتهای کرونایی دست به تظاهرات زدند. در این میان دو نفر از معترضان به جرم توهین به افسران پلیس به صورت موقت دستگیر شدند. همچنین پلیس تعداد زیادی از معترضان را به دلیل نداشتن ماسک و رعایت نکردن فاصله اجتماعی جریمه کرد. علاوه بر این، ۷۵ اتومبیل نیز در اعتراض به سیاستهای دولت ایالتی و فدرال، خیابانهای شهر ارفورت را مسدود کردند. نیروهای پلیس، مشخصات کلیه ماشینها را یادداشت کردند تا بعدها برای مقابله با این گروهها اقدام کنند.
اعتراضات مرز نشینان
در شهر زاربروکن در مرز فرانسه نیز صدها نفر در اعتراض به ادامه محدودیتهای کرونا به خیابانها تحصن کردند. به گزارش پلیس اندکی پیش از برگزاری تظاهرات سازمان دهندگان خبر از لغو آن داده بودند.
پیشتر به خاطر بسته شدن مرز آلمان و فرانسه در منطقه زاربروکن، مرزنشینان فرانسوی نیز چندین بار دست به تظاهرات اعتراضی زده اند. آن ها یا در آلمان کار می کنند و یا برای خرید نیازمندی های روزمره خود به آلمان سفر میکنند. به همین دلیل، بسته شدن مرز، مشکلات آنها را تشدید کرده است. علاوه بر اینها، رسانههای آلمان از تظاهرات اعتراضی در شهرهای دیگر این کشور از جمله کیل، هانوفر، کوتبوس و پتسدام نیز گزارش دادهاند.
چه باید کرد؟
به نظر میرسد که در اکثر ایالتهای این کشور، موجی منفی علیه محدودیتهای کرونا به راه افتاده است. در این میان، نباید نقش گروههای راست افراطی در ترغیب شهروندان به رعایت نکردن نکات بهداشتی را نادیده گرفت. پیشتر مقامات امنیتی آلمان اعلام کرده بودند که آنها مترصد فرصتی هستند تا بتوانند به مهاجران و مسلمانان ضربه بزنند و موجی از نفاق را در جامعه راه بندازند.
مقامات دولت آلمان باید با دقت فعالیتهای گروههای راستافراطی در جذب مخالفان محدودیتهای کرونایی را دنبال کنند و مانع فعالیتهای گسترده آنها شوند.
لینکهای گزارش:
https://www.swr.de/swraktuell/baden-wuerttemberg/proteste-gegen-corona-politik-100.html
https://www.tagesschau.de/regional/nordrheinwestfalen/wdr-story-39323.html
نظر شما