۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۰۹:۲۰
خزیمه تاهیدو یانگو

پروفسور دکتر خزیمه تاهیدو یانگو (متولد سولاوسی میانی، ۳۰ دسامبر ۱۹۴۶ م) کارشناس فقه مقارن از اندونزی است. خزیمه اولین زن اندونزیایی است که دکترای خود را از دانشگاه الازهر مصر و با نمره عالی

پروفسور دکتر خزیمه تاهیدو یانگو (متولد سولاوسی میانی، ۳۰ دسامبر ۱۹۴۶ م) کارشناس فقه مقارن از اندونزی است. خزیمه اولین زن اندونزیایی است که دکترای خود را از دانشگاه الازهر مصر و با نمره عالی یا ممتاز دریافت کرد. وی استاد تمام وقت دانشگاه اسلامی دولتی شریف هدایت الله جاکارتا است که اکنون نیز رئیس انستیتو علوم قرآن، جاکارتا (۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ م) است.

خزیمه همچنین عضو فعال مجلس علمای اندونزی است. وی از سال ۱۹۸۷ م عضو کمیسیون فتوای مجلس علمای اندونزی و از ۱۹۹۷ و ۲۰۰۰ عضو شورای ملی شرعی مجلس علمای اندونزی بوده است. خزیمه همچنین به عنوان رئیس بخش فتوای مجلس علمای اندونزی خدمت کرده است. در سال ۲۰۰۰ م، وی به عنوان رئیس مجلس علمای اندونزی بخش مطالعات و توسعه اجتماعی منصوب شد.

برخی از کتابهایی که وی تألیف کرده است عبارتند از:

· مقدمه ای بر مقارنه مذاهب، ۲۰۰۳ م،

· مسایل فقهی: مطالعات احکام اسلامی معاصر، ۲۰۰۵ م و

· فقه زنان معاصر، ۲۰۱۰.

اوایل زندگی

خزیمه تحصیلات ابتدایی تا متوسط خود را در مؤسسه آموزشی الخیرات گذراند. در سال ۱۹۷۵ م، وی لیسانس را از دانشکده شریعت دانشگاه اسلامی الخیرات دریافت کرد. دو سال بعد، وی تحصیلات خود را در دانشگاه الازهر قاهره، مصر ادامه داد تا اینکه در سال ۱۹۸۱ فوق لیسانس هنر و در سال ۱۹۸۴ دکترا دریافت کرد که هر یک از آنها نمره ممتاز یا عالی (yudicium cumlaude) را دریافت کرد.

حرفه

خزیمه در سال ۲۰۱۸، معاون رئیس دانشکده شریعت و حقوق دانشگاه اسلامی دولتی شریف هدایت الله جاکارتا شد و به عنوان مدیر برنامه تحصیلات تکمیلی در انستیتو علوم قرآن (IIQ) و همزمان رئیس انستیتوی علوم قرآن برای دوره ۲۰۱۴-۲۰۱۸ و ادامه ۲۰۱۸-۲۰۲۲ فعالیت می کرد.

خزیمه در سه دانشگاه شریف هدایت الله، دانشگاه محمدیه جاکارتا و دانشگاه اندونزی تدریس می کند. علاوه بر فعالیت در دنیای آکادمیک، وی همچنین در سال ۲۰۰۰ عضو هیئت نظارت شرعی در بانک شرعی نیاگا بوده است.

اندیشه های او

درمورد نقش زنان در بخش عمومی، خزیمه معتقد است که این کار باید به شکلی متعادل و بدون ترک نقش داخلی آنها انجام شود. از نظر او، اسلام فضایی را به زنان فراهم می کند تا بتوانند در رفاه خانواده کمک کنند. از نظر وی، این نقش عمومی را زنان می توانند انجام دهند مادامی که طبق طبیعت زنانه خود کار کنند، کار خانگی را ترک نکنند و همچنان به احکام دینی پایبند باشند. به دلیل همین دیدگاه، گفته می شود که خزیمه روی دو پا ایستاده است. او یک زن مدرنیست است که ارزشهای مدرن را در اختیار دارد و در عین حال یک سنت گرا است.

خزیمه همچنین مخالفت خود را از پیش نویس قانونی تلفیق احکام اسلامی که توسط تیم جریان اصلی جنسیت وزارت دین ارائه شده، ابراز داشت. او همراه با نبیلا لوبیس و زکیه درجت، کتابی را با عنوان "جنجال در مورد تجدید نظر در تلفیق احکام اسلامی از دیدگاه اصلاح و تجدید قانون اسلامی در اندونزی" تهیه کرد تا نظرات خود را در مورد بازنگری پیشنهادی تلفیقی احکام بیان کند.

قدردانی

· جایزه "رهبری و مدیریت برای بهبود نقش زنان" از وزیر امور زنان اندونزی (۱۹۹۹)،

· جایزه عصر رسانه های جهانی مسلمانان به دلیل توجه وی به علم شریعت به عنوان یک متخصص فقه زنان (۲۰۰۷)

· لوح تقدیر از رئیس جمهور اندونزی به دلیل خدمات به عنوان عضوی از تیم تکمیل تفسیر قرآن وزارت دین اندونزی (۲۰۰۷)

· جایزه زنان برای فداکاری، نوآوری و موفقیت در احقاق حقوق زنان و کودکان از سمت رئیس دانشگاه اسلامی دولتی شریف هدایت الله جاکارتا (۲۰۱۵)

· جایزه خدمات ۳۰ ساله

کد خبر 5268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =