روزنامه جنگ در مورخه پنجم مارچ ۲۰۲۰ برابر با پانزدهم اسفند ۱۳۹۸ مقاله ای را به قلم مظهر عباس به مناسبت روز جهانی زن[۱] منتشر کرده است که حاوی نکاتی مهم و در عین حال جالب در خصوص واکاوی گروه های مخالف و موافق برگزاری راهپیمایی روز زن در پاکستان است .
نویسنده ابتدا به چالش ورود زنان به عرصه حکومت در پاکستان اشاره می کند و از پرویز مشرف بعنوان بزرگترین حامی ورود زنان به عرصه های سیاسی پاکستان نام می برد. وی با ذکر این نکته که جامعه پاکستان برخلاف نظر و فتاوی علمای دینی همواره حامی ورود زنان به عرصه های سیاسی و مدیریتی کشور بوده و انتخاب بی نظیر بوتو به عنوان اولین نخست وزیر زن پاکستان و خانم عاصمه جهانگیر به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر در سازمان ملل را دلیل این ادعا بیان می کند.
آقای مظهر عباس سپس به چالش های برگزاری راهپیمایی روز جهانی زن در پاکستان پرداخته و می گوید: از میان دو حزب بزرگ سیاسی و مذهبی پاکستان، حزب جماعت اسلامی که بزرگترین شعبه سازمان یافته زنان را دارد نسبت به جمعیت علمای اسلام موضع درست تر و عاقلانه تری نسبت به روز جهانی زن گرفته است. جالب اینجا است که سراج الحق رئیس جماعت اسلامی گفته: برای گرامیداشت حقوق زنان یک روز بسیار کم است و باید یک هفته برای این آئین در نظر گرفته شود.
از طرف دیگر مولانا فضل الرحمن رئیس جمعیت علمای اسلام تهدید کرده است که این راهپیمایی را به هر قیمت متوقف خواهد کرد. وی حتی به طرفداران خود برای توقف این راهپیمایی دستورات لازم را داده است. متاسفانه اینگونه تهدیدات در طول سال گذشته نیز توسط حزب تحریک لبیک پاکستان نیز انجام شده بود. اما سوال این است: چرا فضل الرحمن در سالهای گذشته با این راهپیمایی مخالفت نمی کرد؟ آیا او امسال هدف بزرگتری در سر دارد؟
مظهر عباس در ادامه می گوید اعمال خشونت احتمالی از سوی طرفداران فضل الرحمان علیه راهپیمایی زنان می تواند موجب ایراد اتهاماتی از سوی پلیس به آنها شود. وی معتقد است فضل الرحمان بعد از ناکامی در اجتماع بزرگ طرفدارانش بر علیه دولت، اکنون در پی کسب اعتبار از دست رفته به ویژه در ایالت خیبر پختون خواه است.
در خاتمه مقاله به این نکته اشاره می کند که حزب تحریک انصاف (حزب حاکم بر پاکستان) و حزب مردم (حزب حاکم بر ایالت سند) و حزب نواز شریف که از طرفداران زیادی در پاکستان و سند برخوردار هستند از حامیان اصلی برگزاری راهپیمایی حق آزادی زنان در پاکستان و ایالت سند می باشند.
لینک مقاله: https://jang.com.pk/news/۷۴۱۷۰۶
[۱] . از سال ۱۹۷۰ م روز ۸ مارس بعنوان روز زن در جهان نامگذاری شده است. در این روز راهپیمایی هایی برای اعتراض به محرومیت و بی عدالتی زنان و همچنین به رسمیت شناختن حق مساوی زنان برگزار می گردد.
نظر شما