-
پویاییهای شیعیان پاکستان: مطالعهای درباره هویت فرقهای، کنشگری سیاسی و نفوذ فراملی
پویاییهای شیعیان پاکستان
کتاب "شیعیان پاکستان: اقلیتی جسور و تحت فشار" (۲۰۱۵) اثر ریک، یک مطالعه بنیادین درباره تاریخ شیعیان پاکستان، سازمانهای شیعه و روابط پرتنش آنها با دولت پاکستان است. در مقابل، کتاب "در سرزمینی کاملاً اسلامی: تشیع میان پاکستان و خاورمیانه" نوشته فوکس به تحول فراملی تفکر شیعی و اقتدار دینی پرداخته…
-
چرا پاکستانیها مسائل جنگ و صلح را جدی نمیگیرند؟
در طول تاریخ، پاکستان به طور مداوم با چالشهای امنیتی مواجه بوده است. هیچ دههای نگذشته که تصمیمگیرندگان پاکستانی با یک بحران امنیتی مواجه نبودهاند که میتوانست به جنگ تمامعیار منجر شود؛ چه جنگ بیندولتی با هند و چه جنگ داخلی. این وضعیت مداوم منجر به نوعی عادیسازی شده که در آن مردم این…
-
رمضان در قزاقستان
نگرش جوانان قزاقی به روزه داری
رمضان ماه مقدس در اسلام است که در آن مسلمانان سراسر جهان روزه میگیرند و از خوردن، نوشیدن و سایر لذتهای دنیوی از طلوع تا غروب خورشید پرهیز میکنند. این ماه، زمانی برای تزکیهی روح، دعا و فعالیتهای نیک است و یکی از پنج ستون اسلام محسوب میشود. در قزاقستان، کشوری که بخش قابل توجهی از جمعیت آن…
-
سنتها و آیینهای نوروز در مناطق مختلف قزاقستان – ویژگیهای جشن در استانهای مختلف کشور
نوروز در مناطق مختلف قزاقستان
نوروز یکی از کهنترین و مهمترین جشنهای قزاقستان است که نماد تجدید طبیعت، فرارسیدن بهار و آغاز سال نو در تقویم شرقی به شمار میآید. در این روز مردم خانههای خود را پاکسازی میکنند، کینهها و کدورتها را میبخشند، مهمانان را پذیرایی میکنند و آیینهای گوناگونی را برای جلب خوشبختی و برکت انجام…
-
رمضان در پیشاور (افطار و سحری)
رمضان در پیشاور
پیشاور که یکی از کهنترین شهرهای پاکستان به شمار میرود، در ماه مبارک رمضان جلوهای خاص از معنویت و فرهنگ به خود میگیرد. در این ماه مقدس، بازارها، مساجد و کوچههای شهر، شاهد شور و اشتیاق دینی و اجتماعی ویژهای هستند. در هنگام افطار و سحری، خیابانها و بازارهای پیشاور منظرهای منحصربهفرد به…
-
ملا و آفانتی، دوقلوهای بامزۀ ایرانی و چینی
من وو شیاولونگ، دانشجوی کارشناسی ارشد رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پکن هستم و اسم فارسیام "شاهین" است. امروز میخواهم از داستانهای ملا نصرالدین در ایران شروع کنم و با شما دربارۀ یکی از جلوه های گفتوگوی تمدنی ایران و چین که هزاران سال قدمت دارد، یعنی ورود حکایتهای ملانصرالدین به چین…
-
اماکن زیبا گردشگری جهانی در پاکستان و اقدامات دولت برای جذب گردشگران
مناطق زیبای گردشگری در سراسر پاکستان
کشور اسلامی پاکستان را خداوند متعال در جغرافیا ای قرار داده است که آب و هوای متنوع ای دارد و به دلیل این ویژگی اماکن زیبایی برای گردشگران جهانی در سراسر کشور دارد، اما برخی از اماکن این کشور بسیار زیبا هستند،ولی دولتهای سابق برای بازسازی این اماکن و معرفی آن ها در سطح جهان اقدامی نکردند، دولت…
-
اقبال در ایران از نگاه نویسنده پاکستانی
علامه محمد اقبال لاهوری میراث فرهنگی مشترک و سرمایه دو کشور برادر ایران و پاکستان است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در یکی از سخنرانی های خودشان دکتر محمد اقبال را به عنوان «شاعر نابغه» توصیف نموده و خود را از شیفتگان و شاگردان اقبال میدانند و کتابی را با عنوان «اقبال تجلی روح اسلامی» تألیف نموده…
-
اماکن زیبا گردشگری جهانی در پاکستان و اقدامات دولت برای جذب گردشگران
اماکن زیبای گردشگری در مناطق شمالی پاکستان
کشور اسلامی پاکستان را خداوند متعال در جغرافیا ای قرار داده است که آب و هوای متنوع ای دارد و به دلیل این ویژگی اماکن زیبایی برای گردشگران جهانی در سراسر کشور دارد، اما برخی از اماکن این کشور تا حدی زیبا هستند که رسانه های خارجی آن ها را برای گردشگران جهان معرفی کرده و برای بازدید آن ها تاکید…
-
اماکن گردشگری مذهبی مهم، متعلق به جینیسم، مسیحیت و قادیانیسم در پاکستان
اماکن مذهبی جینیسم، مسیحیت و قادیانیسم در پاکستان
خاک پاکستان محل سکونت ادیان و مذاهب مختلفی، از جمله دین جینیسم، مسیحیت و قادیانیسم بوده و هست اماکن مذهبی تاریخی، فرهنگی و معنوی ادیان مذکور زیادی وجود دارد. روند گردشگری مذهبی در پاکستان رو به افزایش است، در اینجا اماکن مذهبی و معنوی جینیسم، مسیحیت و قادیانیسم در پاکستان را بررسی می کنیم.
-
اماکن گردشگری مذهبی مهم، متعلق به سیکیسم در پاکستان
اماکن مذهبی سیکیسم در پاکستان
خاک پاکستان محل سکونت ادیان و مذاهب مختلفی، از جمله دین سیکیسم بوده و اماکن مذهبی تاریخی، فرهنگی و معنوی سیکیسم زیادی وجود دارد.روند گردشگری مذهبی در پاکستان رو به افزایش است، در اینجا اماکن مذهبی و معنوی سیکیسم را بررسی می کنیم.
-
اماکن گردشگری مذهبی مهم، متعلق به هندوئیسم در پاکستان
اماکن مذهبی هندوئیسم در پاکستان
خاک پاکستان محل سکونت ادیان و مذاهب مختلفی، از جمله دین هندوئیسم بوده و هست، اماکن مذهبی تاریخی، فرهنگی و معنوی هندوئیسم زیادی وجود دارد. روند گردشگری مذهبی در پاکستان رو به افزایش است، در اینجا اماکن مذهبی و معنوی هندوئیسم را بررسی می کنیم.
-
پیروزی فنآوریهای جدید: پیش به سوی عصر حجر
ارمغان هوش مصنوعی چیست ؟
ظهور هوش مصنوعی به عنوان یک منبع جدید و بالقوه بسیار قدرتمند، ناگزیر مستلزم افزایش رقابت بین افراد و احتمالاً تغییر در کیفیت آن خواهد بود و به دلیل منحصر به فرد بودن، هوش مصنوعی میتواند به افزایش کاملا باورنکردنی نابرابری کمک کند.
-
توقف کمکهای مالی USAID و جایگزینان آن در قرقیزستان
توقف کمکهای مالی USAID در قرقیزستان
بر اساس دادههای رسمی وزارت امور خارجه ایالات متحده، از سال 2001 تا 2024، کمک مالی به قرقیزستان در چارچوب اجرای پروژههای مختلف از طریق USAID (نمایندگی ایالات متحده آمریکا برای انکشاف بینالمللی) بالغ بر 887.9 میلیون دلار یا 65 درصد از کل کمکهای دریافتی کشور از آمریکا بوده است.
-
نگارخانه هنری بوسنی و هرزگوین؛ میراثی از هنر مدرن و معاصر
نگارخانه هنری بوسنی و هرزگوین که در سال 1946 تأسیس شد، بیش از 6000 اثر هنری مدرن و معاصر را مطالعه و نگهداری میکند و از منظر هنرهای تجسمی، قدیمیترین و مهمترین مؤسسه موزهای در بوسنی و هرزگوین محسوب میشود.
-
نوروز در مناطق جنوبی افغانستان
هرچند به دلایل سنّتی تر بودن مناطق جنوبی کشور، نوروز و تجلیل از این جشن باستانی در این مناطق علاقمندان کمتری دارد، اما در بعضی از مناطق جنوبی کشور؛ از نوروز به اشکال گوناگون تجلیل میشود.
-
بهار در اشعار عامیانه افغانستان
بهار مهمترین فصل برای مردم آریایینژاد است. در بهار هر سال؛ پارسی زبانان جهان نوروز را جشن میگیرند. نوروز و بهار، ایام شادی و خوشی است.
-
دیدگاه رئیس جمهور قزاقستان درباره برنامه آینده فرهنگی ملت
در سخنرانی امروز در جلسه شورای ملی، رئیس دولت قاسم جومارت توقایف، در کنار تحلیل چشم انداز اقتصادی دولت، سیاست اجتماعی، موقعیت بین المللی کشور، دستور کار فرهنگی ملت قزاقستان (مجموعه ای از ایده ها، ابتکارات و اولویت ها با هدف توسعه ارزش ها، سنت ها، هویت، هنر و حفظ میراث فرهنگی) را برای دهه آینده…
-
صندوق توسعه روسیه و قرقیزستان، حامی اصلی توسعه قرقیزستان
صندوق توسعه روسیه و قرقیزستان همچنان نقش مهمی در رشد اقتصادی قرقیزستان ایفا و جریانهای مالی را به بخشهای کلیدی اقتصاد هدایت میکند. به لطف سرمایهگذاریهای چندمیلیوندلاری صندوق، انتظار میرود دهها کسبوکار جدید، از مرغداریها گرفته تا مراکز لجستیکی، در سالهای 2025-2026 شروع به کار کنند.
-
تقارن روزهداری مسلمانان و مسیحیان در نیجریه
پیوندی میان ایمان و همبستگی اجتماعی
نیجریه کشوری با تنوع مذهبی و فرهنگی فراوان است که در آن مسلمانان و مسیحیان بهطور گستردهای در کنار یکدیگر زندگی میکنند. این همزیستی مذهبی، علیرغم تفاوتهای آشکار در باورها و سنتهای دینی، به شکلی نیکو و محترمانه در جامعه نمایان میشود. یکی از مهمترین نمونههای این همزیستی، تقارن دورههای…
-
آموزش و نظام آموزشی در کشور غنا (1)
کشور غنا، به عنوان یکی از اعضای کشورهای مشترکالمنافع (Commonwealth) و با پیشینه تاریخی تحت استعمار بریتانیا، نظام آموزشی خود را بر پایه سیستم آموزشی غربی، به ویژه سیستم آموزشی بریتانیایی، بنا نهاده است. این سیستم آموزشی به گونهای طراحی شده است که دانشآموزان غنایی بتوانند به راحتی وارد دانشگاههای…
-
معرفی عارف قرن دهم ارمنی/ مؤلف فغان نامه
"گرگوار نارگاتسی"، شاعر و عارف قرن دهم ارمنی است. کتاب فغان نامه نارگاتسی بزرگ ترین اثر ادبی قرون میانه ارمنی محسوب می شود و تاکنون به چندین زبان زنده دنیا ترجمه شده و مورد توجه محققین قرار گرفته است.
-
جوانان در افغانستان از هیچ گونه برنامهی حمایتی بهره مند نشدهایم
جوانان افغانستان از برنامههای حمایتی بی بهره اند
سلاموطندار در این گزارش با ۳۰ جوان شامل ۱۵ دختر و ۱۵ پسر گفتوگو کرده است. ۲۸ نفر از گفتوگو شوندگان در این گزارش، گفته اند که برنامههای حمایتی، ظرفیتسازی و آموزشی برای جوانان کاهش یافته و آنان از هیچ گونه برنامهی حمایتی بهرهمند نشده اند.
-
یونیفورم مدارس؛ آیا رهبر طالبان به آرزوی خود میرسد؟
پس از سه سال حکمرانی، در اوایل ماه اسفند امسال؛ هبتالله آخوندزاده دستورالعملی را تصویب کرد که براساس آن، پوشیدن لباس محلی، کلاه و دستار برای دانشآموزان پسر و آموزگاران مدارس اجباری شد.
-
زندگی نامه واصف باختری
محمد شاه واصف باختری؛ شاعر، نویسنده، مترجم، منتقد و پژوهشگر مشهور حوزه زبان و ادبیات فارسی، در 24 اسفند سال 1321 در محله گذر دربار شهر مزارشریف ولایت بلخ زاده شد.
-
طریقت قادریه در زیمبابوه؛ ریشهها، گسترش و تأثیرات معنوی
طریقت قادریه در زیمبابوه
سابقه تصوف در زیمبابوه به اوایل قرن بیستم بازمیگردد، زمانی که تجار و مسافران مسلمان از منطقه اقیانوس هند، از طریق کشورهای همجوار مانند مالاوی، تانزانیا و موزامبیک، تعالیم صوفیانه را به این سرزمین آوردند. تصوف به طور گسترده در زیمبابوه رواج دارد و چندین سازمان صوفی در سراسر کشور به گسترش این…
-
قدرت و خطر انتخابات در زیمبابوه
تاریخ انتخابات زیمبابوه عمیقاً با تحولات سیاسی آن گره خورده است. نخستین انتخابات پس از استقلال در سال 1980، که رابرت موگابه را به قدرت رساند، بهعنوان پیروزی آزادی و تعیین سرنوشت جشن گرفته شد. اما در چهار دهه پس از آن، حکومت موگابه با سرکوب، بحران اقتصادی و دستکاری در انتخابات مترادف شد.
-
عربسازی قزاقستان؛ علل، جلوهها و افکار عمومی
تمایلات عربی در قزاقستان
در سالهای اخیر، پدیده عربسازی در قزاقستان بهطور فعال مورد بحث قرار گرفته است. این روند واکنشهای گستردهای را در جامعه ایجاد کرده و هم طرفداران و هم مخالفان خود را دارد. عربسازی در زبان، فرهنگ، زندگی دینی و حتی عادات روزمره قزاقها ظاهر میشود. در این مقاله، مفهوم عربسازی، عوامل مؤثر بر…
-
اقتصاد دلاری و مصرف مواد مخدر در زیمبابوه
دلاریشدن اقتصاد زیمبابوه، این کشور را به نقطهای جذاب برای شبکههای بینالمللی قاچاق مواد مخدر تبدیل کرده است. این مجرمان آگاهاند که دلار آمریکا در زیمبابوه از ارزش بالایی برخوردار است و حاضرند برای دستیابی به آن، ریسکهای بزرگی را بپذیرند. با هدف قرار دادن این کشور، آنها نهتنها به افزایش…
-
معرفی شخصیتها:
مدیر رسانهای روس: آندری بیستریتسکی
آندری گئورگیویچ بیستریتسکی (متولد 21 ژوئیه 1960، مسکو) رئیس هیئت مدیره بنیاد توسعه و حمایت از اندیشکده گفتگوی بینالمللی والدای از سال 2014، روزنامهنگار روسی، مدیر رسانه، رئیس دانشکده صنایع خلاق در دانشکده عالی اقتصاد دانشگاه تحقیقات ملی روسیه و عضو کمیته کارآفرینی در حوزه ارتباطات رسانهای…