-
غزه پیروزی اراده ها بر اشغالگری - فلسطین آزاد خواهد شد
پس از دهه ها مبارزه، مقاومت، رنج، و تلاش بی وقفه مردم فلسطین، سرانجام جهانیان شاهد تحقق رؤیایی بودند که سالها در دل امت اسلامی زنده نگه داشته شده بود: غزه پیروز شد. این پیروزی نه تنها یک تحول ژئوپلیتیک درمنطقه خاورمیانه محسوب میشود، بلکه نماد پیروزی اراده ملت ها بر اشغالگری، تبعیض و استعمار…
-
دور جدیدی از تعارض فلسطین و اسرائیل
از زمان بازگشت ترامپ به کاخ سفید در ژانویه 2025، به نظر می رسد مسئله اسرائیل و فلسطین از یک درگیری نظامی تلخ که بیش از یک سال به طول انجامید، وارد دوره جدیدی شده است. در این روند، اسرائیل و حماس در 15 ژانویه تحت فشار دولت ترامپ در آمریکا به توافق آتش بس سه مرحله ای دست یافتند. اما در حالی…
-
مو هونگ یان؛ایران شناس برجسته چینی
مو هونگ یان؛ایران شناس برجسته چینی (سرویراستار ترجمه پنج گنج حکیم نظامی گنجوی به چینی) خانم مو هونگ یان در سال 1966 به دنیا آمد و در دانشگاه پکن، زبان فارسی را به مدت هشت سال آموخت و مدرک کارشناسی ارشد زبان و ادبیات فارسی را گرفت. وی اینک، استاد ادبیات فارسی و رئیس مرکز ایران شناسی دانشگاه…
-
سنت های منحصر به فرد عید سعید فطر دراندونزی
هر منطقه در اندونزی سنت هایی در استقبال از مراسم و جشن های مذهبی مانند عید فطر دارد. هر سنت معنای و جذابیت خاص خود را دارد. مسلمانان پس از یک ماه روزه گرفتن، پیروزی خود را در عید فطر با شادی جشن می گیرند. همانطور که ماه مبارک رمضان با شادی فراوان استقبال ، عید فطر نیز با شادی کامل استقبال می…
-
حضور پررنگ تایلند و کشورهای آسهآن در صنعت فیلم و تلویزیون
افزایش همکاریهای بینالمللی، مشارکت در پروژههای مشترک با چین و سایر کشورهای آسهآن، و همچنین سرمایهگذاری در فناوریهای نوین، نشان میدهد که تایلند بهطور جدی به دنبال تبدیل شدن به یک قطب خلاق در صنعت جهانی فیلم و تلویزیون است
-
اسلام « نوسانتارا » دراندونزی
اسلام معتدل در اندونزی
بحث درخصوص مفهوم، گفتمان و مباحث مربوط به اسلام وسطیه (میانه رو، معتدل)، زمانی فرصت مناسب را پیدا کرد که دو سازمان بزرگ اسلامی محمدیه و نهضت العلماء کنگره ای را با فاصله زمان اندکی برگزار کردند.
-
افطاری ناب در مسجدی چینی: تلفیق فرهنگ، معنویت و مهماننوازی
در یکی از روزهای ماه مبارک رمضان 1404، به یکی از مساجد معروف چین رفتم. از لحظه ای که وارد مسجد شدم، احساسات متفاوتی را تجربه کردم. برخلاف مساجد خاورمیانه که دارای گنبدهای بلند و منارههای باریک هستند، این مسجد بیشتر شبیه به یک معبد سنتی چینی بود. بر بالای در ورودیِ مسجد، کتیبهای چینی-عربی…
-
اقدامات چندجانبه برای کاهش نرخ تصادفات رانندگی در چین، نه به تصادف
نه به تصادف در چین
کاهش حوادث ترافیکی نیازمند تلاش مشترک تمامی اقشار جامعه است. با اجرای اقداماتی از جمله رعایت قوانین ترافیکی، حفظ وضعیت خوب وسایل نقلیه، ارتقاء مهارتهای رانندگی و آگاهی ایمنی، تقویت مدیریت ترافیک و اجرای قانون و افزایش آگاهی عمومی در مورد ایمنی ترافیکی، می تواند به طور مؤثر وقوع تصادفات ترافیکی…
-
تاملی بر دیپلماسی قرآنی در اندونزی به بهانه حضور عوامل محفل
تاملی بر دیپلماسی قرآنی در اندونزی
دیپلماسی قرآنی جمهوری اسلامی ایران یکی ازابزارهای مهم برای تقویت روابط فرهنگی و مذهبی ایران با کشورهای مسلمان است. این نوع دیپلماسی با تکیه برآموزه های قرآنی و اشتراکات مذهبی، به تقویت روابط دینی و فرهنگی ایران درجهان اسلام کمک میکند. اندونزی به عنوان پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان با بیش…
-
ملا و آفانتی، دوقلوهای بامزۀ ایرانی و چینی
من وو شیاولونگ، دانشجوی کارشناسی ارشد رشتۀ زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پکن هستم و اسم فارسیام "شاهین" است. امروز میخواهم از داستانهای ملا نصرالدین در ایران شروع کنم و با شما دربارۀ یکی از جلوه های گفتوگوی تمدنی ایران و چین که هزاران سال قدمت دارد، یعنی ورود حکایتهای ملانصرالدین به چین…
-
یادبود پیروزی بانکوک به عنوان یک اثر تاریخی رسمی ثبت شد
یادبود پیروزی بانکوک که به مناسبت پیروزی تایلند در جنگ فرانسه-تایلند در ژوئن ۱۹۴۱ ساخته شد. این جنگ منجر به الحاق مناطقی از کامبوج غربی و لاوس شمالی و جنوبی به تایلند شد. در این جنگ که از دسامبر ۱۹۴۰ تا ژانویه ۱۹۴۱ به طول انجامید، تایلند ۵۹ کشته داد، در حالی که ۴۲۱ نفر از سربازان فرانسوی کشته…
-
آموزش خانواده و برابری جنسیتی در چین عصر جدید: ایدهها، سیاستها و اقدامات
با توسعه اقتصادی و اجتماعی چین و بهبود سطح زندگی مردم ، ساختار و سبک زندگی خانواده های شهری و روستایی در چین تغییرات جدیدی را تجربه کرده و چالش های جدیدی به وجود آمده است .تغییرات پویای ساختار خانواده در چین به وضوح ویژگی های مانند کوچک شدن اندازه خانواده ، تنوع در انواع خانواده ، هسته ای…
-
انتشار موسیقی سونکران به زبان فارسی توسط وزارت فرهنگ تایلند
دپارتمان ترویج فرهنگ وهنر وزارت فرهنگ تایلند بمناسبت فرا رسیدن سونکران اقدام به انتشار موسیقی سونکران به زبان فارسی و 19 زبان دیگر نموده است
-
تنوع آینده را رهبری می کند: قدرت "او (زن)" در نوآوری علمی و فنّاوری
دولت چین به تعمیق استراتژی ملی "اولویت آموزش، برابری جنسیتی" ادامه می دهد و با ایجاد یک سیستم آموزشی با کیفیت بالا و متعادل و حذف جامع نابرابری های جنسیتی در آموزش، بزرگترین سیستم آموزش ذخیره علم و فنّاوری زنان جهان را ایجاد کرده است که آموزش اجباری تا آموزش عالی را پوشش می دهد. در سطح آموزش…
-
حمایت وزیر امور خارجه تایلند : عضویت در بریکس گامی به جلو است
عضویت در گروه بریکس به نفع منافع ملی تایلند است و میتواند به اقتصاد و همکاریهای بینالمللی کمک کند
-
بینیال هنری تایلند، پوکت 2025: روابط پایدار انسان و طبیعت
بینیال تایلند، یک رویداد بینالمللی مهم در دنیای هنر معاصر است که هر دو سال یکبار در یکی از استانهای تایلند برگزار میشود. این رویداد توسط دفتر هنر و فرهنگ معاصر تایلند (OCAC) و وزارت فرهنگ تایلند برگزار میشود و هدف اصلی آن حمایت و ترویج هنر معاصر تایلندی است.
-
با استفاده از مزایای زنان برای کاوش در مسیر کارآفرینی مد زنان
در دو دهه اخیر، روندهای جهانی مد شاهد ویژگیهایی از جمله همزمانی جریانهای بالا به پایین و پایین به بالا بوده است، و تعریف مد به شکلی متنوع تر و شخصیت تر شده است. تحت تأثیر مصرف کنندگان نسل هزار سال جدید و نسل زد(Generation Z ) ، تأثیر مد سریع (فست فشن) از طراحان مشهور و برندهای لوکس…
-
از فقر مالی تا فقر کیفیت زندگی: رشد اقتصادی تایلند در سایه فقر چندبعدی
رشد اقتصادی تایلند در سایه فقر چندبعدی
با وجود پیشرفتهای قابل توجه در کاهش نرخ فقر با چالشی بحرانی مواجه است چرا که طبق آخرین گزارش از دفتر شورای توسعه اقتصادی و اجتماعی ملی (NESDC)، حدود 24 میلیون نفر از شهروندان این کشور همچنان در معرض خطر فقر چندبعدی قرار دارند
-
چین و ابتکار طرح تمدن جهانی
ابتکار تمدن جهانی برای اولین بار در 15 مارس 2023 توسط آقای شی جین پینگ، رهبر چین، در گفتگوی سطح بالا بین حزب کمونیست چین و احزاب سیاسی جهان پیشنهاد شد. این ابتکار به عنوان یکی دیگر از ابتکارات عمومی بین المللی که چین پس از "ابتکار توسعه جهانی" و "ابتکار امنیت جهانی" به جهان پیشنهاد کرده…
-
خمسۀ نظامی گنجهای در چین
ترجمۀ خمسۀ نظامی در کشور چین از دهۀ ۱۹۸۰ آغاز شد. پس از آنکه آقای پرفسور جانگ هونگنیان، استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه پکن، لیلی و مجنون را از متن اصلی فارسی به زبان چینی ترجمه کرد، ترجمۀ وی در سال ۱۹۸۴ به چاپ رسید و با استقبال گرم و توجه خوانندگان چینی روبه رو شد. بعد از آن، برگزیدۀ اشعار…
-
تنوع سنت های افطاری در اندونزی
سنت افطار را می توان به صورت فردی یا با هم دریک خانواده مسلمان انجام داد. هنگامی که اذان مغرب شنیده می شود، مسلمانان قبل از خواندن نماز مغرب با خوردن تنقلاتی مانند خرما ، آب یا آب میوه شروع به افطار می کنند.
-
رویکرد فرهنگی تایلند به جشنها و فستیوال های توریستی
جشنهای تابستانی تایلند با هدف معرفی و تقویت میراث فرهنگی و سنتهای تایلندی در سطح جهانی، علاوه بر جذب گردشگران، به ارتقاء هویت فرهنگی و رشد اقتصادی کشور کمک میکند. از طریق برگزاری این جشنها، تایلند بهعنوان یک مقصد گردشگری سالانه و با ویژگیهای فرهنگی منحصر بهفرد، در سطح جهانی مطرح میشود.
-
تبلیغ اکبر در اندونزی
جامعه اندونزی دارای انواع سنت های دینی پیش و پس ازاسلام است.مراسم و سنت های محلی موجود درمیان جامعه اندونزی مورد احترام قرارگرفته و با تلفیق این سنت ها معانی جدیدی از سنت دینی بوجود آمده است. مراسم شکرگزاری در برابر حوادث مهم در زندگی همچون ازدواج، مراسم هفت ماه از حاملگی، تولد و مرگ و…
-
فرهنگ ماه رمضان در اندونزی: رنگینکمانی از آداب و رسوم ( بخش دوم )
اندونزی، بهعنوان بزرگترین کشور مسلماننشین جهان با بیش از 280 میلیون نفر جمعیت، نقش ویژهای در جهان اسلام ایفا میکند. این کشور پهناور که از بیش از ۱۷ هزار جزیره تشکیل شده، تنوع فرهنگی و قومیتی گستردهای دارد که در آداب و رسوم مختلف آن، بهویژه در ماه مبارک رمضان، بهخوبی نمایان است.
-
ماه رمضان رنگینکمانی از آداب و رسوم دراندونزی (بخش اول)
ماه رمضان در اندونزی
اندونزی، بهعنوان بزرگترین کشور مسلماننشین جهان با بیش از 280 میلیون نفر جمعیت، نقش ویژهای در جهان اسلام ایفا میکند. این کشور پهناور که از بیش از ۱۷ هزار جزیره تشکیل شده، تنوع فرهنگی و قومیتی گستردهای دارد که در آداب و رسوم مختلف آن، بهویژه در ماه مبارک رمضان، بهخوبی نمایان است.
-
رمضان در مسجد استقلال
ماه رمضان برای مسلمانان کشور اندونزی یکی از مهمترین ایام سال محسوب می شود و آنها سنت ها و فرهنگ های مخصوصی را برای این ماه دارند.
-
مذهبی ترین کشور های جهان، اندونزی در رتبه هفتم
ظاهراً چندین کشور در جهان ساکنانی دارند که بیش از همه به خدا ایمان دارند. آنها همچنین اغلب فعالیت هایی را برای حفظ ایمان خود انجام می دهند تا به خالق نزدیک شوند. نه تنها این، دینی که آنها به آن پایبند هستند نیز بر نحوه زندگی آنها تأثیر می گذارد.
-
مراکز فرهنگی و هنری بانکوک
بانکوک، به عنوان پایتخت تایلند، نه تنها یک مرکز تجاری و اقتصادی مهم است، بلکه بهعنوان یک کانون فرهنگی و هنری شناخته میشود که سالانه هزاران گردشگر داخلی و خارجی را به خود جذب میکند
-
بررسی روابط تمدنی ایران و اندونزی
ایران و اندونزی دو کشور بزرگ با اکثریت جمعیت مسلمان هستند.درسطح جهان اسلام، روابط دو کشور به عنوان کشورهایی با اکثریت مسلمان بسیار مهم است.
-
موانع ارتباط فرهنگی و تمدنی ایران و چین: پیشنهاد فعال کردن دیپلماسی عمومی
موانع ارتباط فرهنگی و تمدنی ایران و چین
ایران و چین رابطه ۲۶۰۰ ساله دارند. جاده ابریشم، قرنها ایران و چین را به هم متصل میکرد و از این جاده نه فقط کالا، بلکه فرهنگ و تمدن میان دو سرزمین مبادله میشد. حضور سعدی(بزرگترین شاعر ایرانی در قرن ۱۳ میلادی) در چین و تعریفهای او از این سرزمین، باعث برجای ماندن خاطره خوش از چین شده است.…