-
تعاملات و تشابهات فرهنگی بین ایران و ارمنستان
روابط جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان مبتنی بر ارتباط فرهنگی، سیاسی و تاریخی دیرینه دو کشور همسایه و اشتراک معنوی و فکری دو ملت استوار می باشد.
-
" یقیشه چارنتس" شاعر ارمنی
"یقیشه سوقومونیان"، متخلص به یقیشه چارنتس شاعر، نویسنده، مترجم و فعال ادبی ـ اجتماعی در ۱۳ مارس سال 1897 در شهر قارس ارمنستان غربی متولد شد. وی یکی از بزرگترین شاعران ارمنی قرن حاضر بود و سرشار از عشق به ملت بود.
-
"هوهانس تومانیان" داستان نویس و فعال ادبی ارمنی
تومانیان شاعر، داستان نویس و فعال ادبی - اجتماعی پرآوازه ارمنی ۱۹ فوریه سال ۱۸۶۹ در روستای " دسق" ایالت لوری ارمنستان متولد شد. (روستای زادگاه شاعر هوهانس امروزه جزو روستاهای بخشی ست که به نام تومانیان نامگذاری شده است.)
-
معرفی مکان های گردشگری ارمنستان
آرتاشات در قرون بین دوم قبل از میلاد تا پنجم بعد از میلاد پایتخت ارمنستان قدیم بوده است. آن برروی تپههای "خورویراپ" و نزدیکی آن در محل تلاقی بستر قدیم رودهای یراسخ و متسامور واقع در ولایت ارمنی وُستان استان آیرارات هایک بزرگ (در ده کیلومتری جنوب غرب آرتاشات کنونی در استان آرارات) واقع است.
-
موزه اوربلی مرکزی ماندگار برای حفاظت از فرهنگ و تاریخ
موزه اوربلی، در شهر کوچک و خوشمنظر تساخکادزور در ارمنستان واقع شده و گردشگران ایرانی آن را به نام "دره گل" میشناسند.هر ساله این موزه میزبان گردشگران و علاقمندان به زندگینامه شگفتانگیز بنیانگذاران این موزه است.بنیانگذاران موزه اوربلی سه برادر دانشمند ارمنی هستند. آنها در سال ۱۹۸۰ میلادی…
-
چرخش ارمنستان به سمت غرب و بحران روابط با روسیه
ارمنستان امروزی با چالش ها و فرصت های زیادی مواجه است و قره باغ کوهستانی دغدغه اصلی آنهاست. مسائل مربوط به امنیت اقتصادی پس از آن مطرح میشود که مسائل مربوط به فقر گسترده و مهاجرت اقتصادی از دوران شوروی حل نشده باقی مانده است.
-
نسلکشی با هتک حرمت فرهنگی/در منازعات جمهوری آذربایجان و ارمنستان
جمهوری آذربایجان در سال 2020 میلادی به قصد آزادسازی جمهوری آرتساخ وارد جنگ با ارمنستان شد و در این جنگ توانست هفت شهر قره باغ را به تصرف خود درآورد و در اواخر سپتامبر 2023 کمتر از 24 ساعت آرتساخ (قره باغ) را آزاد کرد و باعث آوارگی اجباری ارامنه در قره باغ کوهستانی در نتیجه سیاست پاکسازی قومی…
-
تاریخچه روابط فرهنگی ارمنستان و چین
روابط فرهنگی بین ارمنستان و چین سابقهای دیرینه دارد که به جاده ابریشم باز میگردد. این مسیر تجاری باستانی، نه تنها کالاها را بین دو کشور جابجا مینمود، بلکه مبادلات فرهنگی، از جمله ایدهها، زبانها و مذهب را نیز تسهیل میکرد. برخی از اولین تعاملات ثبت شده بین ارمنستان و چین در قرن اول میلادی…
-
نگاهی اجمالی به جشنواره های ارمنستان
چه در بهار و چه زمستان، در شمال یا جنوب، جشنواره ها و جشن های اجتماعی بخش مهمی از زندگی عمومی در ارمنستان است و هر سال، جشنوارههای متعددی مردم این کشور را در مورد صنایع دستی، آشپزی و موارد دیگر گرد هم میآورد.
-
نگاه کلی به سیاست زبانی فرانسه در جهان و ارمنستان
زبان فرانسوی از بسیاری جهات میتواند به عنوان یک زبان جهانی تلقی شود. طبق آمار رسمی سازمان بینالمللی "لا فرانکوفونی" در سال 2022 تعداد گویشوران فرانسوی بیش از 320 میلیون نفر بوده است. فرانسوی زبان رسمی سازمان ملل متحد و بسیاری از نهادهای آن است. همچنین، زبان فرانسوی زبان اداری اتحادیه اروپا…
-
موزه ماتناداران: گنجینه ای از دانش در خدمت تاریخ و فرهنگ در قلب ایروان
موزه ماتناداران، که به "موزه دستنوشتههای باستانی" نیز مشهور است، یکی از مهمترین و ارزشمندترین موزههای ارمنستان و جهان محسوب میشود. این موزه در شهر ایروان، پایتخت ارمنستان واقع شده و به عنوان مخزنی از گنجینههای فرهنگی و تاریخی شامل دستنوشتههای باستانی، نسخ خطی نادر و اسناد و مدارک مربوط…
-
"پارکهای ادبی ارمنستان: سفری به میان شعر و طبیعت"
ادبیات در ارمنستان جایگاه ویژهای دارد. شاعران و نویسندگان ارمنی در طول تاریخ آثار ماندگاری خلق کردهاند که به بخشی جداییناپذیر از هویت ملی این کشور تبدیل شدهاند. برای پاسداشت این میراث گرانبها، پارکهای ادبی متعددی در سراسر ارمنستان احداث شدهاند که به نام شاعران و نویسندگان مشهور نامگذاری…
-
معرفی هنرمند برجسته ایرانی – ارمنی "مارکو گریگوریان"
با توجه به قرارگیری در آستانه صدمین سال تولد بنیانگذار موزه هنر و ادبیات ارمنستان، آقای مارکو گریگوریان هنرمند ایرانی ارمنی، علاوه بر نقاشیها، کتیبهها و آثار سرامیک، کاشی و فلزی، ۹ تخته فرش قدیمی ارمنی موجود در موزه ارمنستان نیز در ایران به نمایش عموم گذاشته میشود. گفتنی است موزه هنرهای…
-
مروری بر تاریخ روابط هند و ارمنستان
کشور هند و ارمنستان روابط تاریخی، پیوندهای عمیق فرهنگی و تمدنی دارند. جوامع اولیه ارمنی در هند در قرن پانزدهم تشکیل شدهاند و اکثر اهالی هندوستان تجار، خدمتکاران و نظامیان دولت بودهاند. در قرن 17- 18 در نتیجه مهاجرت جمعی از ارامنه اهل ایران به هند این تعداد افزایش پیدا کرد. در ابتدا، ارامنه…
-
تعداد گردشگران در ارمنستان در سال 2022 به 1.67 میلیون نفر رسید
در سال 2022 نزدیک به 1.67 میلیون نفر گردشگر از ارمنستان بازدید کرده اند که اتباع روسیه، گرجستان و ایران به ترتیب با سهم 46، 11 و هفت درصدی، بیشترین گردشگران ورودی به این کشور را تشکیل دادهاند.
-
نگاهی به روابط جمهوری ارمنستان با رژیم صهیونیستی
جمهوری ارمنستان از سال ۱۹۹۲ بعد از کنفرانس صلح مادرید رابطهاش با رژیم صهیونیستی را آغاز کرد و در شهریور ۱۳۹۹ سفارت ارمنستان به طور رسمی در تل آویو افتتاح شد. پس از جنگ قره باغ در مهرماه ۱۳۹۹ ارمنستان سفیرش را به خاطر فروش تسلیحات از سوی اسرائیل به جمهوری آذربایجان برگرداند. بالاخره ۱۹ فروردین…