دانشجویان در بسیاری از کشورهای جهان از جمله آلمان، به دلیل شیوع کرونا، چهار ترم از دوران تحصیل خود را در خانه گذراندهاند. در این مدت، آنها از یک سو، با چالشهای جدیدی مانند حضور در کلاسهای آنلاین روبرو بودهاند و از سوی دیگر، به دلیل محدودیت شدید ناشی از کرونا، شرایط روحی و روانی سختی را نیز تجربه کردهاند. حال پس از دو سال، با وجود شیوع دوباره کرونا، دانشجویان به دانشگاهها بازگشتهاند. با این وجود، به نظر میرسد همهگیری کرونا و شرایط ناشی از آن، بیش از آنچه که کارشناسان حوزه آموزش فکر میکردند بر زندگی دانشجویان تاثیر گذاشته است.
ریکاردو، جوانی ۲۵ ساله است که در دانشگاه ارفورت در رشته تربیت مدرس، به تحصیل میپردازد. او که پس از مدتها به دانشگاه بازگشته است، میگوید: «ما پیش از کرونا، در دانشگاه اوقات خوبی داشتیم، در استادیومها فوتبال تماشا میکردیم و در کافهها و رستورانها دور هم جمع میشدیم. اما مدتها است که زندگی عادی ما تغییر کرده است. من در دو سال گذشته، تقریباً فقط در کنفرانسهای ویدئویی، سمینارها و سخنرانیهای آنلاین، همکلاسیهایم را میدیدم. تمام روز پای لپتاپ در خانه بودم و در نتیجه زمان زیادی را در خانه گذراندم که این امر موجب افسردگی من شد.»
اشتلا نیز که در دانشگاه ارفورت مشغول به تحصیل است، در این باره میگوید:« من مدتها در خانهام تنها بودم و این مسئله برایم بسیار آزاردهنده بود.با این وجود، من برخلاف بسیاری از دوستام، با برگزاری کلاسهای آنلاین موافقم. من در این مدت میتوانستم همزمان چندین کار را انجام دهم. به طور مثال، هم در یک سمینار آنلاین شرکت داشتم و هم لباسهایم را میشستم!»
مریم در برلین در حوزه اقتصاد درس میخواند. او درباره دو سال گذشته میگوید:« من در دوران همهگیری کرونا با چالشهای زیادی مواجه شدم. تنها ماندن در خانه و حضور در کلاسها و امتحانات آنلاین به هیچوجه برای من آسان نبود. تمام برنامههای حضوری لغو شدند و نتوانستم با دانشجویان و اساتید ارتباط خوبی برقرار کنم. با این وجود، به تدریج توانستم بر اوضاع مسلط شوم. اینکه سخنرانیها و سمینارها ضبط میشد، به من کمک زیادی کرد.»
اسرا نیز که در برلین به تحصیل مشغول است، در این باره میگوید:« من شرایط سختی نداشتم اما دوستانم که سال اول دانشگاه بودند با مشکلات زیادی روبرو شدند. حضور در دورههای آنلاین برای همه ما چالش جدیدی بود، اما دانشجویان سال اول از همان ابتدا از معاشرت با یکدیگر نیز محروم بودند. البته اینکه بخواهی تمام روز را جلوی لپتاپ یا کامپیوتر بگذرانی اصلا خوب نیست. این شرایط همزمان موجب بروز مشکلات جسمی و روحی زیادی میشود.»
ملک نیز از دیگر دانشجویان برلینی است که از شرایط پیش آمده چندان راضی نیست. او میگوید:« برگزاری کلاسهای آنلاین، در ابتدا شرایط عجیبی برای دانشجویان و اساتید به وجود آورد. به طور مثال، کار گروهی در ابتدا بسیار دشوار بود، زیرا ما یکدیگر را نمی شناختیم و بسیاری از دانشجویان به شکل محتاطانه با هم برخورد میکردند. علاوه بر این، امتحانات نیز برای اولینبار به صورت آنلاین برگزار شد که این امر در ابتدا مشکلات زیادی برای ما ایجاد کرد.»
هر چند دانشجویان به کلاسهای درس بازگشتهاند، اما به نظر میرسد که تاثیر دوران همهگیری کرونا هنوز بر آنها باقی مانده است. حال باید دید که آثار روحی و روانی این پدیده تا چه مدت بر جوانان باقی خواهند ماند.
منابع:سایت اسلامیشه تسایتونگ، شبکه رادیو و تلویزیون مرکز آلمان
لینکهای گزارش:
https://islamische-zeitung.de/studentinnen-berichten-lernen-in-der-pandemie/
نظر شما