موسسه ایرانشناسی دانشگاه ماربورگ، ششم تا هشتم ماه ژوئن میزبان کارگاه آموزشی با عنوان “درآمدی بر موسیقی ایرانی” بود. در این کارگاه دو روزه، مبانی موسیقیشناسی، تاریخ اجتماعی، زندگینامه هنرمندان و تحولات اخیر موسیقی کلاسیک ایرانی بیان شد.
همه میدانیم که آشنایی با موسیقی و هنر هر کشور میتواند به درک همه جانبه فرهنگ آن کشور کمک کند. چرا که موسیقی هنری است که با جامعه و تحولات آن رابطه نزدیک دارد. همچنین موسیقی کلاسیک ایرانی پیوند تنگاتنگی با ادبیات و فلسفه این کشور دارد. بنابراین آشنایی با این هنر میتواند درک درستی از تاریخ اجتماعی و فرهنگی ایران به علاقمندان ارائه دهد. از اینرو، مسئولان موسسه ایرانشناسی دانشگاه ماربورگ تصمیم گرفتند تا کارگاهی آموزشی درباره موسیقی ایرانی برگزار کنند.
این کارگاه دو روزه با عنوان “درآمدی بر موسیقی ایرانی”، در روزهای ششم تا هشتم ماه ژوئن برگزار و در آن به موضوعاتی مانند مبانی موسیقیشناسی، تاریخ اجتماعی، زندگینامه هنرمندان و تحولات اخیر موسیقی کلاسیک ایرانی پرداخته شد.
دانشگاه ماربورگ آلمان برای محققان و دانشجویان علاقمند به رشته مطالعات ایرانی، نام شناختهشدهای است. در حالحاضر، این دانشگاه در سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در رشته ایرانشناسی دانشجو میپذیرد. بخش ایرانشناسی دانشگاه ماربورگ همچنین پروژههای تحقیقاتی زیادی دارد. تمرکز این بخش بیشتر بر حوزه تاریخ و ادبیات است. پژوهشگران این دانشگاه تاکنون بر روی پروژههایی زیادی کار کردهاند. از جمله پروژههای مهم بخش ایرانشناسی دانشگاه ماربورگ میتوان به پروژههای “ مطبوعات ایران در قرن بیستم و اوایل دوره پهلوی”، “ موسسات و نهادهای دولتی در اواخر دوره پهلوی(۱۹۴۱-۱۹۷۸)” ، “ادبیات مدرن و معاصر فارسی- ادبیات زنان و ادبیات دفاع مقدس”، “سیر تحول تئاتر ایران در اوایل دوره پهلوی” و “ادبیات نمایشی ایران در قرن بیستم” اشاره کرد. همچین در این دانشگاه، سمینارها و کارگاههای آموزشی زیادی برای یادگیری زبان فارسی برگزار میشود که تاکنون با استقبال خوبی مواجه شده است.
منبع: دانشگاه ماربورگ
لینک گزارش:
https://www.uni-marburg.de/de/cnms/iranistik/aktuelles/nachrichten/music-workshop
نظر شما