چشم اندازهای جدید در سمینار بررسی وضعیت اجتماعی زنان چین در سال ۲۰۱۹

 از ۲۵ تا ۲۶ اوت سمینار بررسی وضعیت اجتماعی زنان چین در ۲۰۱۹ در شهر تیانجین (Tian jin) برگزار شد. این سمینار توسط موسسه زنان فدراسیون زنان چین، موسسه جمعیت و اقتصاد کار آکادمی علوم اجتماعی چین و مرکز تحقیقات جمعیت و توسعه چین به طور مشترک برگزار شد، و توسط فدراسیون زنان شهر تیانجین اجرا شد. در این سمینار بیش از ۱۰۰ متخصص و محقق از دانشگاه پکن، دانشگاه رین مین چین، دانشگاه شیا مین (Xiamen)، دانشگاه نانجینگ و سایر دانشگاه ها، موسسات و فدراسیون های زنان حضور داشتند و آنها پیرامون موضوع اصلی"تغییر و وضعیت موجود در وضعیت اجتماعی زنان چینی"، مباحث عمیقی را در مورد موضوعات مربوط به وضعیت اجتماعی زنان از قبیل بهداشت، آموزش، زایمان، اشتغال، ازدواج ، خانواده و مفهوم جنسیت سخن گفتند.

     وضعیت زنان در حوزه خانواده :

     هنوز تحقیقات موجود در مورد سنجش وضعیت زنان در حوزه خانواده به حد مطلوب نرسیده است. در این سمینار کارشناسان و دانشمندان ابتدا درباره سنجش و شاخص های وضعیت زنان در حوزه خانواده بحث کردند.

     استاد دانشگاه رین مین چین پرفسور سونگ جیان (Song jian)، با تلفیق اسناد موجود و تلفیق تحلیل تجربی، سعی در ایجاد اجماع در جهت گیری ارزش، مبنای نظری و وضعیت واقعی داشت. از نظر جهت گیری ارزش، مطالعات قبلی یا به قدرت نسبی زنان در خانواده توجه زیادی کرده اند، یا در اعمال خود به استقلال آنها بیش از حد توجه کرده اند و تأثیر آنها را بر سایر اعضای خانواده نادیده گرفته اند. پرفسور سونگ جیان معتقد است که این دو باید با هم در نظر گرفته شوند؛ از نظر پایه و اساس تئوریک، "تئوری منابع"، "نظریه استاندارد منابع" و "تئوری تبادل" نظریه های سطح متوسط جامعه غربی هستند ، اما کاربرد این نظریه ها در چین هنوز نیاز به تأیید بیشتر دارد؛ از نظر واقعیت، به دلیل تأثیر فرهنگ سنتی، رابطه عمودی بین نسلی در خانواده های چینی هنوز یک سطح غیر قابل اغماض است.

     اشتغال و تأمین اجتماعی زنان :

     اشتغال پایه و اساس معیشت مردم است، اشتغال نیز یکی از شاخص های مهم برای سنجش وضعیت اجتماعی زنان است. دانشمندان حاضر در این سمینار بر اشتغال و تامین اجتماعی زنان تمرکز داشتند. دانشیار دانشگاه نانجینگ آقای حه گوانگ یه (He guang ye)، تفاوت درآمدهای زن و مرد چینی را از منظر سرمایه انسانی و مشاغل خانگی تجزیه و تحلیل کرد: پس از کنترل سایر خصوصیات فرد، درآمد زنان از درآمد مردان پایین تر است؛ در مقایسه با سرمایه های انسانی، مشاغل خانگی از قدرت توضیحی بیشتری برای تفاوت درآمدی بین دو جنس برخوردار است. در مقایسه با مردان، بازده درآمد سال های تحصیلات و مهارت های حرفه ای زنان، با افزایش مقادیر درآمد افزایش می یابد. آقای حه گوانگ یه معتقد است که علاوه بر کاهش مؤثر بار مشاغل خانگی زنان، بهبود بیشتر سرمایه انسانی عمومی و تخصصی زنان، یک روش مهم برای کاهش اختلافات جنسیتی در بخش های متوسط و بالا درآمد است.

     پژوهشگر فدراسیون زنان فدراسیون زنان چین خانم هوانگ گوی شیا (Huang gui xia)، از داده های مربوطه برای تحلیل تأثیر امنیت اجتماعی بر رشد و وضعیت زنان استفاده کرد. در ۷۰ سال گذشته، سیستم تأمین اجتماعی برای کارگران شهری به طور مستمر بهبود یافته است، سیستم بیمه درمانی و بیمه بازنشستگی برای ساکنان شهری و روستایی ایجاد شده است، بیمه زایمان کارگران شهری و بیمه درمانی اساسی به مرحله اجرا درآمده است. وضعیت تأمین اجتماعی گروه های زن بسیار بهبود یافته و اختلافات جنسیتی رو به کاهش است اما با این وجود تفاوت هایی در میزان مزایای تأمین اجتماعی بین زن و مرد و بین زنان شهری و روستایی وجود دارد. از یک سو، به دلیل اینکه سطح تأمین اجتماعی هنوز ارتباط نزدیکی با اشتغال و توسعه اقتصادی دارد، حمایت از تامین اقامت، به ویژه حمایت از زنان روستایی، پایین تر است. از طرف دیگر، زنان مسئول امور خانواده بیشتر هستند و بیشتر به صنایع اشتغالی که تامین اجتماعی  آنها پایین تر است، متمرکز می شوند.

     زایمان و سلامتی زنان :

     چگونه می توان رابطه بین زایمان و اشتغال متعادل زنان حرفه ای شهری را ارتقا داد؟ چگونه می توان سیستم مرخصی زایمان را بیشتر بهبود داد؟ زایمان و سلامتی زنان به نکته مهم دیگر این سمینار تبدیل شده است.

     با توسعه اقتصادی و اجتماعی ، سیستم مرخصی زایمان چین بیشتر و کاملتر شده است. محقق مرکز تحقیقات جمعیت و توسعه چین خانم لئو هونگ یَن(Liu hong yan)، در مورد زمان مرخصی زایمان فعلی، مرخصی مراقبت از همسر و حقوق در دوره مرخصی زایمان را در استانهای مختلف تجزیه و تحلیل کرد: در حال حاضر مرخصی زایمان یکنواخت و تعطیلات مرخصی همراهی در کشور وجود ندارد. مرخصی زایمان از ۱۲۸ روز تا ۳۶۰ روز و مرخصی همراهی از ۷ روز تا ۳۰ روز است. توصیه می شود مقررات نسبتاً یکنواخت باشد؛ اجرای مرخصی زایمان مناطق و شرکتهای مختلف و مزایای رفاهی در مرخصی زایمان هنوز دشوار است، توصیه می شود قوانین اجرایی این مساله  تدوین شود؛ نکات برجسته در بهبود سیاست مرخصی زایمان باید ارتقا و حمایت شود.

     ژنگ ژنگز ، محقق آکادمی علوم اجتماعی چین خانم ژینگ ژین ژین (Zheng zhen zhen)، شاخص های مربوط به سلامت زنان در اهداف توسعه بین المللی، شاخص برابری جنسیتی داخلی و خارجی کشور و شاخص های مربوط با سلامت در برنامه ریزی توسعه را بررسی کرد. براساس تحلیل مسائل مربوط به سلامت زنان از طریق چارچوب توسعه و توانمندسازی ، ژینگ ژین ژین پیشنهاد داد در هنگام ساخت شاخص های بهداشتی زنان، لازم است خطرات سلامتی و نابرابری های جنسیتی در دوره های مختلف چرخه زندگی زنان در نظر گرفته شود. با توجه به مرحله فعلی توسعه اقتصادی چین، شاخص های سلامت زنان بر اساس نتایج اندازه گیری انتخاب می شوند. علاوه بر استفاده از شاخص های آماری در سطح ملی و استانی برای ساخت شاخص های سطح کلان، می تواند از داده های نمونه آماری برای ارزیابی و تحلیل سلامت زنان در سطح فردی استفاده کامل شود.

     مفهوم نقش جنسیتی سازوکار عمیق برابری جنسیتی را از بعد دیگری بازتاب می دهد، بنابراین مفهوم برابری جنسیتی نیز در این سمینار به موضوع داغ تبدیل شده است. آقای سو هان یون (Su han yun)، دانشجوی دکترا در دانشگاه هه بی، دریافت که تحت انگیزه محیط اجتماعی، مفهوم جنسیت زنان روستایی پس از دهه ۸۰ و ۹۰ نسبت به دهه ۶۰ و ۷۰ برابرتر و بازتر شد؛ آقای هوانگ فینگ (Huang feng)، پژوهشگر دانشگاه مالی و اقتصادی شانگهای، بر اساس بانک اطلاعاتی تبارشناسی و داده های بررسی وضعیت زنان چین مرحله سوم ، دریافت که فرهنگ طایفه با تغییر مفهوم برابری جنسیتی زنان بر میزان مشارکت در کار زنان تأثیر می گذارد.

خبرنگار : زی شوانگ شی (Cai shuang xi)

منبع : «روزنامه زنان چین»، ۰۳ / ۰۹ / ۲۰۱۹

کد خبر 1362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 11 =