-
مروری بر بررسی اسلام شیعی در چین طی سی سال گذشته
مروری بر اسلام شیعی در چین
در اوایل دهۀ 20 قرن بیستم، مطالعۀ آکادمیک اسلام در چین آغاز شد. با این حال، به دلایل مختلف، جامعۀ دانشگاهی مدتهاست که بر سنی ها تمرکز کرده و به شیعیان به اندازۀ کافی توجه نشده است. پس از انقلاب اسلامی در ایران در سال 1979 بود که دانشمندان چینی تعدادی نوشته و ترجمه دربارۀ تشیع منتشر کردند.…
-
پیشواز بهار و جشن لابا در چین
پیشواز بهار در چین
نام جشنواره لابا، نشاندهنده تاریخ آن در تقویم چینی است. «لا» نام دوازدهمین و آخرین ماه است و به معنای «هشت» است. در چین باستان، «هشت» به قربانی کردن برای هشت خدا در پایان سال اشاره داشت. در شکل اصلی خود، این جشنواره با قربانی کردن به پیشگاه خدایان و اجداد برای آرزوی خوشبختی، سلامت، امنیت…
-
ششمین جشنواره بین المللی فیلم جزیره هاینان چین
جایزه نارگیل طلایی؛ جشنواره بینا لمللی فیلم چین
در بخشهای مسابقه و نمایش جایزۀ نارگیل طلایی، به منظور گردآوری فیلمهای برتر از سراسر جهان، از ۱۱۷ کشور و منطقه، ۴۳۳۰ فیلم ثبتنام شده بود. از این تعداد، ۹۰۱ فیلم داستانی بلند، ۳۹۶ فلیم مستند بلند و ۳۰۳۳ فیلم کوتاه از کشورهایی مانند چین، هند، برزیل، روسیه، اسپانیا، فرانسه، ایالات متحده، ایران،…
-
فهرست مجموعه کتاب های کتابخانه فواد -مسجد دونگ سی ِ پکن
کتاب های این کتابخانه موضوعات متنوعی را در بر می گیرد و ارزش پژو هشی دارد . در فهرست مجموعه کتاب های کتابخانه فواد ،کلا ۱۱۵۵ کتاب قدیمی مربوط به اسلام، شناسایی شده است که شامل نسخه های خطی قدیمی و چاپی در دودمان های یوان ، مینگ و چینگ است و در ده موضوع کلی است: قرآن ، تفسیر قرآن ، احادیث ،…
-
فرهنگستان هنر چین
فرهنگستان هنر چین در سال ۱۹۵۱ تأسیس شد و تنها آکادمی ملی جامع در کشور ماست که مسئولیتهایی همچون تحقیق در هنر، آموزش هنر، خلق آثار هنری و حفاظت از میراث فرهنگی ناملموس را بر عهده دارد و مرکز تفکر فرهنگی و هنری است. پرورش استعدادهای حرفهای در سطح بالا، یکی از بخشهای اصلی فعالیتهای این فرهنگستان…
-
ده ویژگی توسعه صنعت رسانه چین در سال ۲۰۲۴
در سال ۲۰۲۴، در زمینه تنوع مستمر اکوسیستم رسانه ای، پیچیدگی روزافزون خدمات پلتفرم، و رشد متنوع نیازهای کاربران، رسانه ها در همه سطوح به طور فعال در منابع، کاوش می کنند و به دنبال توسعه مشارکتی فرامرزی هستند. رسانه های مرکزی و استانی همچنان به ترویج ادغام و همکاری ِ بین پلتفرمی ادامه می دهند…
-
تحقیق درباره سینمای ایران در چین
سینمای ایران در چین
سال ۱۹۹۷، برای پژوهشگران سینمای چین، یک فرصت تحقیقاتی مهم به شمار میرفت. در این سال، فیلم برجسته کارگردان ایرانی عباس کیارستمی با عنوان «طعم گیلاس» موفق به کسب جایزه نخل طلایی پنجاهمین جشنواره بینالمللی فیلم کن شد و همزمان، چندین مقاله درباره ایران که در خارج از کشور نوشته شده بود، به…
-
آثار شهر باستانی لیانگژو
آثار شهر باستانی لیانگژو (حدود ۳۳۰۰-۲۳۰۰ پیش از میلاد)، واقع در پایینترین بخش دشت رودخانۀ یانگ تسه در سواحل جنوب شرقی چین است و درواقع، مرکز قدرت و اعتقادات یک دولت منطقه ای اولیه بوده است. این آثار باستانی، شواهدی از وجود یک حالت اولیۀ منطقه ای در بخشهای پایین رودخانۀ یانگ تسه در اواخر…
-
معرفی کتاب دانشنامۀ چین
این دانشنامه ، تاریخ و وضعیت کنونی چین را به اختصار معرفی میکند و توسعه و تحول را در تمام جنبههای جامعۀ بزرگ چین، به ویژه پیشرفت در چین معاصر، پوشش میدهد و خوانندگان میتوانند از رهگذر این اطلاعات کلیدی، روند اساسی توسعۀ اجتماعی در چین را ببینند و دریابند.
-
چین و طرح «ابتکار امنیت جهانی»
در 21 آوریل 2022، رئیس جمهور شی جین پینگ در مراسم افتتاحیۀ کنفرانس سالانۀ مجمع بوآئو برای آسیا، سخنرانی اصلی خود را با عنوان «دست به دست هم دادن برای رویارویی با چالشها، همکاری برای آینده ای بهتر» ایراد و نخستین بار، ابتکار امنیت جهانی (GSI) را پیشنهاد و به طور سیستماتیک، موضع چین در زمینۀ…
-
دومین مجمع تمدنی لیانگژو در هانگژو
"مجمع لیانگژو" امسال با موضوع "تبادل و یادگیری متقابل و شکل جدید تمدن بشری"، بیش از 300 مهمان چینی و خارجی از بیش از 60 کشور و منطقه از جمله باستان شناسان، نویسندگان و موسیقیدانان را دعوت کرد. مهمانان کنفرانس بحث های عمیقی را در مورد موضوعاتی مانند "بازتولید تمدن: باستان شناسی و تنوع تمدن…
-
چین و طرح «ابتکار توسعۀ جهانی»
در 21 سپتامبر 2021، رئیس جمهور شی جین پینگ در بحث عمومی هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، از طریق لینک ویدئویی در پکن شرکت و سخنرانی مهمی ایراد و تأکید کرد که توسعه، کلید تحقق خوشبختی مردم است. در رویارویی با تأثیر شدید کرونا، ما باید با یکدیگر همکاری کنیم تا توسعۀ جهانی را به…
-
معرفی کتاب «گزارش توسعۀ ایران (2020- 2019)»
این کتاب بر روندهای توسعۀ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و دیپلماتیک ایران از سال 2019 تا 2020 و همچنین مسائل خرد مانند حمل و نقل، کشاورزی و گردشگری در سطح منطقه ای و شهری تمرکز دارد. در سالهای 2020-2019، ایران همچنان با فشار حداکثری از سوی آمریکا و متحدانش مواجه بود و ضمن درگیری با تأثیر منفی کرونا،…
-
دانشگاه بانوان چین
این دانشگاه در حال حاضر، دارای ۴۷۶ نفر کادر آموزشی و اداری و ۴۲۹۱ دانشجوی تماموقت است و دانشکدههای آن عبارتند از: توسعۀ زنان، حقوق، کار اجتماعی، توسعه و آموزش کودکان، نشر فرهنگ و هنر، مدیریت، علوم داده و فناوری اطلاعات، مارکسیسم، ورزش و آموزش بینالملل. همچنین در مقطع کارشناسی ارشد، دارای…
-
مرکز بین المللی چین شناسی
ایجاد مرکز جهانی چین شناسی چینگدائو دانشگاه زبان و فرهنگ پکن، یک اقدام مهم برای همکاری دانشگاه و محلی برای بهبود قابلیت های ارتباطات بین المللی است. در آینده، این مرکز، نقش چین شناسان را در برقراری ارتباط با چین و سایر نقاط جهان به طور کامل ایفا خواهد کرد؛ به طور مداوم کانال های تعامل…
-
پیدایش و مفهوم اصطلاح دیپلماسی غیر رسمی مردم با مردم
اصطلاح «دیپلماسی مردم با مردم»، طولانی ترین سابقه را دارد و اولین اصطلاح برای دیپلماسی غیررسمی چین است که از زمان تأسیس چین جدید ظاهر شده است. در روزهای اولیۀ تأسیس جمهوری خلق چین، وظیفۀ فوری پیش روی دیپلماسی چین، جلب درک و حمایت کشورها و مردم در سطح وسیعتری بود. هنگامی که دیپلماسی رسمی…
-
دیپلماسی مردم با مردم (چین و آفریقا)
چین به عنوان یک بازیگر جهانی در عرصۀ دیپلماسی عمومی، به گسترش دیپلماسی مردم با مردم، تبادلات فرهنگی با سایر تمدنها و همکاریهای دوجانبه و چندجانبه ادامه داده است. چرا چین، کشوری با 1.4 میلیارد جمعیت و دومین اقتصاد بزرگ جهان، چنین علاقهای به اشتراک گذاشتن نظام حکومتی، اجتماعی و اقتصادی خود…
-
موانع تبادلات مردم به مردم بین چین و آمریکا
در این مقاله، موانع پیش روی رئیس جمهور جو بایدن و رهبر چین شی جین پینگ برای گسترش روابط مردم با مردم را بررسی میکنیم، به تلاشهای اتحادیۀ اروپا برای بیرون راندن شرکت مخابراتی چینی هوآوی از سیستمهای ارتباطی اروپایی و تجزیه و تحلیل خطرهای قانون جدید امنیتی مادۀ ۲۳ هنگ کنگ نگاهی میافکنیم.
-
تاریخچهی پیدایش و مفهوم اصطلاح دیپلماسی غیر رسمی مردم با مردم
در ۱۵ دسامبر ۱۹۴۹، نخست وزیر و وزیر امور خارجه، آقای ژو ان لای، شخصاً انجمن دیپلماسی خلق چین، اولین نهاد دیپلماتیک مردمی در چین جدید را تأسیس و به عنوان رئیس افتخاری آن خدمت کرد. مأموریت اصلی این انجمن، در هم شکستن محاصرۀ کشورهای غربی و ایجاد وضعیت جدیدی در فضای دیپلماتیک چین جدید، از طریق…
-
دیپلماسی مردم با مردم، پیشران دیپلماسی بنیادین کشور بزرگ چین
در سالهای اولیۀ چین جدید، وظیفۀ مبرم دیپلماسی، جلب درک و حمایت بیشتر کشورها و مردم آنها بود. با توجه به شرایط، رئیس مائو تسه تونگ، نخست وزیر ژو انلای و دیگر بنیانگذاران جمهوری خلق تصمیم گرفتند که در جبهۀ دیپلماتیک، باید بر مردم تمرکز کنیم، با مردم کار کنیم و به آنها امیدوار باشیم.
-
یازدهمین جشنواره فیلم بین المللی جاده ابریشم در شهر شی آن
یازدهمین جشنواره فیلم بین المللی جاده ابریشم روز ۲۱ سپتامبر ۲۰۲۴ در شهر شی آن آغاز شد . قبل از آغاز مراسم افتتاحیه یازدهمین جشنواره فیلم بین المللی جاده ابریشم ، مهمانان خارجی و داخلی، مهمان ضیافت شام استانداری شانشی بودند ، همزمان در محلی دیگر مراسم فرش قرمز هم برگزار شد . امسال کشور ازبکستان…
-
گونه شناسی دیپلماسی مردم به مردم
در این جستار، من میخواهم گونه شناسی دیپلماسی م.ب.م را بر اساس دو بعد معرفی کنم. بعد اول مشخص میکند که آیا ابتکارات م.ب.م به دنبال نفوذ سیاسی از طریق فرآیندهای پایین به بالا یا از بالا به پایین است. از بالا به پایین، به ابتکارات سیاسی اشاره دارد که از سطح رهبری شروع شده و با هدف مشارکت دادن…
-
سین کیانگ : سرزمین آشتی طبیعت و صنعت
این منطقه، سرزمین بیش از ۴۰ گروه قومی از جمله اویغورها و چینیهای هان است. اویغورها: گروه مسلمان ترک که حدود نیمی از جمعیت منطقه را تشکیل میدهند. اکثر اویغورها مسلمان سنی هستند؛ چینیِ هان: دومین گروه قومی بزرگ است که حدود ۴۲ درصد از جمعیت است و سایر گروههای قومی، عبارتند از هوی (مسلمانان…
-
کتاب آبیِ «اوضاع بین المللی و دیپلماسی چین»
《国际形势和中国外教蓝皮书》(۲۰۲۳ - ۲۰۲۴ )..در سال ۲۰۱۹مرکز مطالعات اندیشه دیپلماتیک شی جین پینگ تأسیس شد وسال ۲۰۲۰ ، با بررسی و تأیید کمیته تعمیق همه جانبه اصلاحات مرکزی چین ، مؤسسه مطالعات مسائل بین المللی چین در فهرست اتاق فکر عالی ملی قرار گرفت .این کتاب در این موسسه روابط بین المللی چین را در سی…
-
تاریخچۀ ورزش تای چی در چین
اصول اساسی تای چی بر اساس فلسفۀ چینی باستانی تائوئیسم است که بر تعادل طبیعی در همه چیز و نیاز به زندگی در انطباق روحی و جسمی، با الگوهای طبیعت تأکید دارد. بر اساس این فلسفه، همه چیز از دو عنصر متضاد، اما کاملاً مکمل «یین» و «یانگ» تشکیل شده است که رابطه ای با یکدیگر دارند که در تعادل دائمی…
-
معرفی موزه سین کیانگ
موزه منطقه خودمختار سین کیانگ در پلاک ۱۳۲ جاده شمال غربی در شهر ارومچی واقع شده و یکی از اولین دسته از موزه های سطح اول ملی و موزه جامع استانی است. همچنین مؤسسه جمع آوری و حفاظت میراث فرهنگی و مرکزی برای تحقیقات علمی، تبلیغات و آموزش منطقه خودمختار اویغور شین جیانگ است .
-
معرفی موزه پایتخت پکن
موزه پایتخت از نظر محتوایی بسیار غنی و دارای عملکردهای کاملی است و آثار گرانبهایی از تاریخ سکونتِ حدود ۷۰۰هزار ساله پکن، بیش از ۳۰۰۰ سال تاریخ شهرنشینی و بیش از ۸۰۰ سال تاریخ پایتخت را حفظ کرده و با گردآوری و نمایش گنجینه هایی از تمدن چین که در مجموع بیش از ۲۰۰ هزار قطعه است، سهم شایانی در…
-
معرفی کتابخانه پایتخت چین
تاریخچه کتابخانه پایتخت به سال ۱۹۱۳ بازمیگردد و حاصل ادغام شعبه کتابخانه جی شی، کتابخانه عمومی جی شی و کتابخانه پارک مرکزی است که به همت آقای لو ژون راه اندازی و ساخته شده است.
-
گونه شناسی روایت نمایشی و ریشه های تاریخی تئاتر چینی
پیش از آغاز دوران ما، در دربار و در جشنهای عمومی، مرسوم بود که نمایشهای بزرگی به نام بایکسی (پای شی) یا صد سرگرمی یا سیرک صد بازی ترتیب دهند. انواع نمایشهای متنوعی بودند که شعبده بازان، آکروباتها، آواز، رسیتالهای موسیقی و نمایش هنرهای رزمی را به نمایش میگذاشتند. آنها همچنین دخترانی را…
-
دشوارۀ بیکاری جوانان در چین
برخی از عوامل در بیکاری جوانان چین نقش دارند که همچنان در سرتاسر جهان شاهد آن هستیم، از جمله ایجاد شغل ناکافی در بخش خصوصی و عدم تطابق مهارت ها. در چین، تعداد فارغ التحصیلان جدید وارد بازار کار نیز در حال افزایش است یعنی حدود ۱۲ میلیون در سال ۲۰۲۴، و شغل کافی برای همگام شدن با آن وجود ندارد؛…