آمار سال 2020 در رابطه با تخریب اموال، درگیری های فیزیکی، بازداشت ها، قتل ها و آوارگی با انگیزه های مذهبی در دنیا

در سرتاسر جهان، هر ساله، جنایات زیادی علیه گروه‌های مذهبی رخ می‌دهد. سنگ قبرهای واژگون شده در قبرستان‌های یهودی، شکسته شدن شیشه‌های مساجد، آتش‌سوزی در کلیساها، خرابکاری هایی است که در اماکن مذهبی رخ می دهد از جمله این موارد می باشد. این حملات نه تنها باعث آسیب فیزیکی می شود، بلکه می تواند اثرات روانی ماندگاری بر جوامع مذهبی داشته باشد.

مرکز تحقیقاتی پیو در گزارش سالانه خود در رابطه با اینگونه حوادث، گزارشی با جامعه آماری در حدود 200 کشور ارائه داده است. این آمار، تعداد کشورهایی که در آنها حداقل یک حادثه به طور قطع طی یک سال گزارش شده است را در بر می گیرد و با استفاده از تقریباً 20 منبع قابل استناد در دسترس عموم، از جمله گزارش‌های سالانه وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد آزادی مذهبی بین‌المللی، تهیه شده است. همچنین این حوادث با دو دسته بندی، بسته به اینکه عامل آن یک بازیگر دولتی (از جمله هر مقام دولتی) باشد یا یک بازیگر غیر دولتی (از جمله اوباش، گروه ها یا افرادی که به تنهایی عمل می کنند) باشد، بررسی می گردد.

این گزارش بر اساس تجزیه و تحلیل مرکز داده ها، 198 کشور را مورد ارزیابی قرار می دهد.

اروپا در سال 2020 بیشترین سهم را در رابطه با اینگونه حوادث داشته است. از 45 کشور اروپایی مورد تجزیه و تحلیل، 34 (یا 76٪) کشور حداقل یک حادثه خسارت یا مصادره اموال را ثبت کردند. در بسیاری از کشورهای اروپایی، گروه‌های مذهبی از دولت‌ها می‌خواستند که اموال آنان را بازگردانند که برخی از این موارد به دوران هولوکاست یا حکومت کمونیستی بازمی‌گردد.برای مثال در بوسنی و هرزگوین، جامعه یهودی به دنبال بازگرداندن ساختمانی در سارایوو بود که به یک وزارتخانه دولتی تبدیل شده بود. کلیسای ارتدکس، کلیسای کاتولیک و جامعه مسلمانان نیز دارایی‌هایی داشته اند که در پرونده‌های استرداد اموال در سال 2020 مورد بررسی قرار می گیرد. تأخیر در پرونده‌های استرداد اموال، یا فقدان مکانیسم‌های قانونی برای بازیابی اموال مصادره‌شده، موضوعی برای گروه‌های مذهبی در آلبانی، کرواسی، لهستان، رومانی، اوکراین و مونته‌نگرو نیز بوده است.

تخریب گورستان ها توسط افراد متعصب در سال 2020 نیز در کشورهای اروپایی رایج بود. در یک گورستان یهودیان در مولداوی 82 قبر با نقاشی هایی از نمادهای نازی ها مخدوش شده بود. گورستان های یهودیان در بلغارستان، فنلاند، فرانسه، آلمان، یونان و مجارستان و دیگر کشورها نیز چنین موارد مشابهی رخ داده بود.عبادتگاه ها در اروپا، از جمله مساجد در فرانسه و آلمان آسیب دیده اند. در لهستان معترضان به حق سقط جنین که در پاسخ به حکم دادگاهی که سقط جنین را ممنوع کرده بود، کلیساهای کاتولیک را تخریب کردند که بیش از 70 مورد اینچنین اتفاقاتی گزارش شده است.بسیاری از این موارد در اروپا مربوط به نمادهای نازی ها، مانند صلیب شکسته است. در صربستان، عاملان بیلبوردی را با اسپری نقاشی کردند که یک کنیسه را با عبارت نازی نشان می داد که به تبعید و کشتار یهودیان در جریان هولوکاست اشاره دارد. در همین حال، در چندین شهر ایتالیا، افرادی پس از روز جهانی یادبود هولوکاست، پوسترهای یهودی ستیزانه پخش کردند.

آمار سال 2020 در رابطه با تخریب اموال، درگیری های فیزیکی، بازداشت ها، قتل ها و آوارگی با انگیزه های مذهبی در دنیا

در غرب آسیا و شمال آفریقا، 12 کشور از 20 کشور (60 درصد) مورد بررسی قرار گرفتند. در عربستان سعودی با اکثریت اهل تسنن، مقامات یک مسجد شیعی را دستگیر و قبور شیعیان را تخریب کردند. در الجزایر، یک فرماندار دستور داد دو کلیسای پروتستان بسته شوند. بر اساس گزارش سالانه وزارت امور خارجه ایالات متحده در مورد آزادی مذهبی بین المللی، حداقل 18 کلیسا از سال 2017 در الجزایر به دلیل فعالیت بدون مجوز، توزیع کتب پروتستانی انجیلی و نقض قوانین ایمنی ساختمان تعطیل شده اند. در اسرائیل و سرزمین‌های اشغالی فلسطین، گزارش‌هایی مبنی بر آتش‌سوزی توسط افراطی ها در مساجد، کلیساها و دادگاه‌های خاخام‌ها در سال 2020 گزارش شده است و در همین رابطه یک مرد یهودی ارتدوکس به آتش زدن کلیسایی در اورشلیم شرقی متهم شد. در شهر فلسطینی البیره در کرانه باختری، یک مسجد آتش زده و با اسپری شعار های ضد عربی روی دیوار آن نوشته شد.

در حوزه آسیا و قیانوسیه، 27 کشور از 50 کشور (54 درصد) مورد بررسی قرار گرفتند. بسیاری از حوادث، مربوط به خشونت اوباش در جنوب آسیا بود. در بنگلادش، پس از انتشار شایعاتی مبنی بر حمایت ساکنان هندو از انتشار کاریکاتورهای پیامبر اسلام، عده ای از مسلمان خانه های هندوها را در منطقه کومیلا به آتش کشیدند و غارت کردند. در هند بیش از 200 نفر به یک کلیسای خانگی در ایالت هاریانا حمله کردند و کشیش را به اتهام ترویج مسیحیت د بین هندوها مورد ضرب و شتم قرار دادند. بر اساس گزارش کمیسیون بین‌المللی آزادی مذهبی ایالات متحده، موارد متعدد دیگری از حمله اوباش به مسیحیان و کلیساها، «به دلیل اتهامات نادرست تغییر دین اجباری» در سال 2020 ثبت شده است. مساجد و محله‌های مسلمانان در دهلی نو به دلیل تنش‌ها بر سر قانون اصلاحیه شهروندی که در سال 2019 تصویب شد نیز هدف تشدید خشونت‌های اوباش بین هندوها و مسلمانان قرار گرفتند. در جنوب آسیا نیز خشونت اوباش باعث آسیب به اماکن مذهبی در پاکستان و سریلانکا شد است.

در قاره آمریکا، 15 کشور از 35 کشور (43 درصد) مورد بررسی قرار گرفتند. در کوبا، یک کلیسای باپتیست را تخریب کردند و کلیسای دیگری را که وابسته به کشیش مخالف دولت بود را ویران کردند. افراطی ها همچنین یک قبرستان یهودیان در آرژانتین را تخریب کردند و اموال یک کنیسه و معابد بودایی در کانادا را تخریب کردند. در ایالات متحده، FBI بیش از 800 حادثه در رابطه با تخریب اموال مذهبی شامل یهودیان، کاتولیک ها، پروتستان ها، مسلمانان، اعضای کلیسای عیسی مسیح مقدسین آخرالزمان (گاهی اوقات مورمون نامیده می شوند)، شاهدان یهوه، ارتدوکس شرقی، بودایی ها، هندوها، سیک ها، ملحدان و گروه های دیگر را گزارش کرده است.

در آفریقای مرکزی و جنوبی، 14 کشور از 48 کشور (29٪) مورد بررسی قرار گرفتند. در در اتیوپی، سربازان همراه با نیروهای اریتره در اواخر سال 2020 به مکان‌های تاریخی مسلمانان و مسیحیان حمله کردند و آن‌ها را غارت کردند. در کامرون، نیروهای امنیتی در حال مبارزه با شورشیان جدایی‌طلب، به کلیساها حمله کردند و برخی از آن‌ها را اشغال کردند.در سرتاسر جهان، عامل حملات مرتبط به اموال مذهبی در 81 کشور، گروه‌های اجتماعی بودند. در حالی که دولت‌ها در 56 کشور مرتکب این حملات بودند.

منبع:

https://www.pewresearch.org/short-reads/2023/06/06/in-2020-properties-in-102-countries-and-territories-were-targeted-in-incidents-tied-to-religion/

کد خبر 15817

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 10 =