۲۷ تیر ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۱
نگاهی به جامعه متنوع آلمان

در کشور آلمان مردم از سراسر جهان با عقاید، آرمان ها و آرزوهای بسیار متنوعی گرد هم آمده اند و با یکدیگر زندگی می کنند. برای دولت فدرال، ترویج برابری بین همه شهروندان از اهمیت بالایی برخوردار است. 83 میلیون نفری که در آلمان زندگی می کنند، نگرش ها و رویکردهای متفاوتی نسبت به نحوه زندگی خود دارند. برخی به عنوان بخشی از یک خانواده، در یک رابطه طولانی مدت و برخی صرفا با هم‏خانه خود زندگی می‏کنند.

مهاجرت و ساخت ملتی نوین

آلمان کشوری مدرن با دولتی فعال و منظم است که مقصدی محبوب برای مهاجران می باشد. دولت می خواهد مهاجرت را در سطحی نگه دارد تا اطمینان حاصل کند که نیازهای آینده آلمان را برآورده می کند. این کشور قصد دارد مهاجرت های نامنظم را کاهش دهد و مهاجرت را از طریق کانال های منظم تسهیل نماید. آلمان در قبال پناهجویان و پناهندگانی که از مناطق تحت تاثیر بحران ها و درگیری ها فرار می کنند، مسئولیت بشردوستانه خود را در بر عهده می گیرد. در سال 2021 چیزی در حدود 200.000 درخواست پناهندگی به اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان[1] ارسال شده است. یکی از اولویت های کلیدی دولت فدرال بهبود شرایط زندگی برای مردم است تا مجبور نباشند کشور خود را ترک کنند. آلمان ابتکارات متعددی را برای ارتقای ثبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی در این کشورها انجام داده است.

همه مهاجرانی که به طور دائم و قانونی در آلمان زندگی می کنند، برای آنکه به طور فعال در جامعه آلمان ادغام شوند، از خدمات ارائه شده توسط دولت فدرال برخوردارند که شامل دوره های آموزش زبان آلمانی و دوره های آموزش های اجتماعی با هدف آسان تر کردن اقامت در جامعه آلمان می باشد. مهاجرانی که قصد دارند برای مدت طولانی در آلمان بمانند، می توانند به سرعت به بازار کار دسترسی پیدا کنند. علاوه بر این، ترویج مهاجرت آینده‌محور و مبتنی بر نیاز کارگران ماهر از سراسر جهان در اولویت‌های دولت فدرال است.

بیش از 22 میلیون نفر با پیشینه مهاجرت در آلمان زندگی می کنند. آنها سهمی حیاتی در توسعه جامعه و اقتصاد آلمان دارند.

آلمان چند رنگ

ترویج برابری برای همه شهروندان در بسیاری از سطوح جامعه یک مسئله مهم در آلمان است. این کشور کاملا متعهد به پذیرش تنوع می باشد. به همین دلیل، دولت فدرال از حقوق LGBTIQ (لزبین، همجنس گرا، دو جنس، ترنس، اینترسکس، دگرباش) حمایت و برای پایان دادن به تبعیض مبارزه می کند. بنابراین دولت دفتر کمیساریای پذیرش تنوع جنسیتی را تأسیس کرده است.

حمایت هدفمند از خانواده ها

در آلمان بسیاری از مردم در قالب خانواده زندگی می کنند. در سال 2021 مجموعا حدود 11.6 میلیون خانواده وجود داشته است. حمایت و کمک به خانواده ها یکی از اهداف کلیدی در سیاست های آلمان می باشد. دولت فدرال متعهد به ارائه حمایت هدفمند برای کمک به افراد در ایجاد تعادل بین شغل و زندگی خانوادگی و همچنین امنیت مالی و مراقبت از کودکان می باشد. این بدان معناست که همه والدین می توانند برای مراقبت و تربیت فرزندان خود تا سه سال مرخصی زایمان و یا مرخصی پدری را درخواست کنند و حتی کمک هزینه ای بابت ایامی که در مرخصی هستند و درآمد آنها کاهش می یابد دریافت کنند. همچنین دولت فدرال برای خانواده‌های کم درآمد و محروم که صاحب فرزند می شوند، کمک ‌های مالی خاصی را در نظر گرفته است.

این موضوع به طور فزاینده ای مطرح می شود که تشکیل خانواده باعث می شود مادران نتوانند حرفه خود را ادامه دهند. به طور کلی، زنان بیشتر از مردان از تبعیض در بازار کار رنج می برند. از این رو، طیف وسیعی از قوانین استخدامی برای بهبود شفافیت دستمزد ها و همچنین افزایش سهمیه زنان در مناصب ارشد، به تصویب رسیده است. همچنین والدین مجرد، از حمایت های هدفمند بیشتری مانند اعتبار مالیاتی یا پیش پرداخت های حمایت از فرزند برخوردار می شوند.

دولت رفاه برای همه

آلمان کشوری متعهد به امنیت اقتصادی و عدالت اجتماعی برای همه شهروندان خود می باشد. این کشور در سال 2021 مبلغ 1.16 تریلیون یورو، معادل 32.5 درصد تولید ناخالص داخلی را در زمینه های سلامت، رفاه، بیکاری و هزینه های مرتبط صرف کرده است. ترکیب چندین شکل مختلف بیمه، عنصر کلیدی دولت رفاه است. بیمه های ارائه شده توسط دولت برای موضوعاتی همچون سلامت، بازنشستگی، حوادث، مراقبت های پرستاری و بیکاری از افراد جامعه محافظت می کند. علاوه بر این، درآمد پایه و اعتبار مالیاتی به بازنشستگان، مادران، خانواده ها و افراد از کار افتاده تعلق می گیرد. همچنین دولت فدرال در حال تقویت سیستم درآمد پایه از طریق معرفی طرح درآمد پایه شهروندان است.

شهروندان فعال و متعهد

بنای جامعه مدنی آلمان، همزیستی اجتماعی و انسجام است. نزدیک 29 میلیون نفر (حدود 40 درصد از جمعیت) در اوقات فراغت خود به طور داوطلبانه برای حمایت از حوزه هایی مانند ورزش، فرهنگ، موسیقی، محیط زیست، مسائل اجتماعی و آموزشی تلاش می کنند. آنها با داوطلب شدن سهم عمده ای در ترویج تنوع، عدالت و آزادی را در آلمان ایفا می کنند.

مهاجرت و ادغام

آلمان یکی از محبوب ترین مقاصد برای مهاجران می باشد. اکنون 22.3 میلیون نفر با پیشینه مهاجر در این کشور زندگی می کنند. آلمان نه تنها محبوب ترین مقصد برای مهاجران در اتحادیه اروپا است، بلکه در رده بندی های بین المللی نیز در جایگاه بالایی قرار دارد. در سال‌های اخیر، مهاجرت به آلمان سریع‌تر از هر 38 عضو دیگر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه[2] بوده است. دولت فدرال در حال افزایش نرخ مهاجرت برای متخصصان ماهر از سراسر جهان می باشد. در عین حال، با مسئولیت بشردوستانه خود در قبال پناهندگانی که از مناطق درگیری فرار کرده اند نیز مواجه است.

جمعیت بالا با پیشینه مهاجرت

طبق آمار سال 2021 حدود 22.3 میلیون نفر با پیشینه های مهاجرت در آلمان زندگی می کنند. این گروه تقریباً یک چهارم کل جمعیت آلمان را تشکیل می دهد. از این تعداد 11.8 میلیون نفر دارای پاسپورت آلمانی و 10.9 میلیون دارنده گذرنامه خارجی می باشند.

حفاظت از پناهندگان و جلوگیری از پناهنده شدن

آلمان به تعهدات بین المللی خود جهت حمایت از پناهندگان پایبند است و در سرتاسر جهان تلاش می کند تا با عواملی که باعث پناهندگی مردم می شود مبارزه کند. در سال 2015 تعداد مهاجران خارجی که به آلمان آمدند به 2 میلیون نفر رسید که این میزان بیش از هر زمان دیگری بود. بسیاری از این افراد، مردمی بودند که از مناطق جنگی در سوریه و عراق فرار کرده و به دنبال پناهندگی بودند. در سال 2021 حدود 190.800 درخواست پناهندگی وجود داشت. از این رو دولت فدرال اقداماتی را در این راستا انجام داد که شامل موارد زیر می باشد:

  • بازگرداندن افرادی که چشم‌اندازی برای اقامت در آلمان ندارند.
  • ترویج بازگشت و ادغام مجدد در کشورهای مبدأ
  • حمایت از کشورهای میزبان مهاجران
  • طرح توافق نامه هایی با کشورهای مبدا مهاجرت
  • اصلاحات اساسی در سیستم پناهندگی اتحادیه اروپا با هدف دستیابی به توزیع عادلانه و استانداردهای یکسان در فرآیندهای پناهندگی

در عین حال، آلمان قصد دارد فرصت‌های جدیدی را ایجاد کند که به موجب آن، جوانانی که به خوبی در جامعه آلمان ادغام شده‌اند این فرصت را خواهند داشت تا پس از سه سال اقامت دائم کسب کنند. همچنین افرادی که به مدت پنج سال در آلمان زندگی کرده اند، پس از آن می توانند اجازه اقامت مشروط یک ساله دریافت کنند و طی این مدت در صورتی که شرایط و مدارک لازم را تامین کنند می توانند برای اقامت دائم اقدام نمایند.

مهاجرت نیروی کار ماهر از کشورهای ثالث

مهاجران سهم قابل توجهی در توسعه اجتماعی و اقتصادی آلمان دارند. نیاز روزافزون به کارگران ماهر باعث جذب این افراد واجد شرایط از خارج شده است. دولت فدرال می خواهد مهاجرت افزایش یافته را تسهیل کند، تا کمبود کارگران ماهر که به دلیل تغییرات جمعیتی به وجود آمده است را جبران نماید.

دولت فدرال، علاوه بر تقویت و گسترش مجموعه کارگران ماهر آلمانی و تشویق به مهاجرت بیشتر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، مهاجرت کارگران ماهر از کشورهای ثالث را وسیله ای برای مقابله با تغییرات جمعیتی و کمک به اطمینان از وجود کارگران ماهر کافی می داند. آلمان همچنین قصد دارد تا تایید ویزا را سرعت بخشد و بیشتر روند آن را به صورت دیجیتالی انجام دهد.

ادغام موفق

ادغام یک موضوع مهم برای سیاستگذاران آلمانی است که اولویت بالایی در فضای اجتماعی این کشور دارد و مستلزم آن است که مهاجران در قبال تعهداتی که نسبت به جامعه دارند تلاش کنند. طبق قانون اقامت، آن دسته از اتباع خارجی که به طور قانونی به مدت طولانی در خاک آلمان زندگی می کنند، حق دسترسی به خدمات ادغام را دارند. این خدمات شامل آموزش زبان، ادغام در آموزش، کار و تحصیل و همچنین ادغام اجتماعی است. هدف این است که این افراد بتوانند بخشی از جامعه باشند و در آن ایفای نقش کنند. دولت فدرال نیز در حال برنامه ریزی برای افزایش بودجه در راستای گسترش دوره های تجاری به زبان آلمانی به ویژه در میان شهروندان جوان خارجی می باشد. حدود یک سوم از خارجی های 20 تا 34 ساله مدرک حرفه ای کسب نمی کنند.

طبق اصلاحات قوانین شهروندی در سال 2014 دولت فدرال تابعیت مضاعف را معرفی کرد. افرادی که پس از سال 1990 از والدین خارجی متولد شده‌اند و در آلمان بزرگ شده‌اند، این امر تعهد خود را برای چشم پوشی از تابعیت آلمانی یا تابعیت والدین خود حذف می‌کند. پیش از این، آنها فقط تا 23 سالگی مجاز به حفظ هر دو ملیت بودند.

امنیت مالی برای دانشجویان و کارآموزان

مهاجرانی که انتظار دارند برای مدت طولانی در آلمان بمانند باید بتوانند به سرعت شغل پیدا کنند یا آموزش حرفه ای را شروع کنند. به همین منظور، دولت فدرال در سال 2019 قوانینی را برای ترویج آموزش و اشتغال برای خارجی ها ارائه کرده است. هر کسی که چشم انداز خوبی برای ماندن در کشور داشته باشد، اکنون می‏تواند با سرعت بیشتری شروع به کار کند. این قانون همچنین ارائه دوره های زبان و سایر خدمات ادغام را بهبود بخشیده است.

در سال 2019، دولت فدرال قوانین مربوط به مزایای پناهجویان را نیز تغییر داد. این تغییرات با هدف جلوگیری از ترک دوره های آموزشی یا دانشگاه به دلایل مالی توسط پناهندگان صورت می گیرد. دولت فدرال همچنین موانع بوروکراتیکی را که مانع از دسترسی به مراقبت های بهداشتی می شود را از بین برده است.

اقدامات داوطلبانه مردمی از طریق دوره ها و حمایت های روزانه در راستای موضوع ادغام به مهاجران و پناهندگان ارائه می شود، در این بین مهاجرانی که خودشان خدمات داوطلبانه ارائه می دهند نقش عمده ای در حمایت از ادغام دارد.

نگاهی به جامعه متنوع آلمان

نگاهی به جامعه متنوع آلمان

شیوه های مختلف زندگی

در جامعه آلمان اشکال جدید روابط و واحدهای خانوادگی وجود دارد. با این حال، علیرغم تغییر و تحولات گسترده در دنیای قرن بیست و یکم، خانواده همچنان نقش کلیدی را حفظ کرده است. طبق مطالعه و نظرسنجی که توسط موسسه دموسکوپی آلنزباخ[3] در سال 2019 انجام شد، بیش از سه چهارم جمعیت (77٪) اعلام کرده اند که خانواده آنها مهمترین چیز در زندگی شان است. در همان زمان، ایده ها در مورد اینکه خانواده به طور معمول چگونه به نظر می رسد در حال تغییر بوده است.

کمتر از نیمی از مردم آلمان به عنوان بخشی از یک خانواده زندگی می کنند. علیرغم کاهش ساختارهای سنتی خانواده، در سال 2021، زوج های متاهل با فرزندان زیر 18 سال رایج ترین شکل خانواده را تشکیل می دادند و حدود 70 درصد از واحدهای خانواده را تشکیل می دادند. در سال 2021 تعداد 357.800 طلاق وجود داشته است. یعنی از هر سه ازدواج بیش از یک مورد به طلاق منجر می شود. در سال 2021 حدود 42.000 ازدواج بین شهروندان آلمانی و خارجی رخ داده است.

تعداد فرزندان حاصل از زندگی مشترک والدینی که ازدواج رسمی انجام نداده اند به طور قابل توجهی در حال افزایش است و این افراد در سال 2019 حدود 10 درصد از 8.2 میلیون خانواده دارای فرزند زیر 18 سال را تشکیل می‌دادند که این رقم نسبت به سال 1999 دو برابر شده است. همچنین 2.6 میلیون والدین مجرد وجود دارند که بیشتر آنها زنان می باشند و در معرض خطر فقر هستند. حدود 38 درصد از والدین مجرد مزایای دولتی استفاده می کنند.

مشارکت بیشتر همجنس گرایان

در سال 2019، حدود 142.000 زوج همجنس گرا در آلمان با هم زندگی می کردند که در مقایسه با 10 سال قبل بیش از 50 درصد افزایش داشته است. در سال 2017، مجلس فدرال (بوندستاگ) قانونی با عنوان "ازدواج برای همه" را تصویب کرد. اکنون زوج‌های همجنس‌گرا حق ازدواج کامل و اعطای فرزندخواندگی را دارند. علاوه بر این، دولت فدرال در نظر دارد اصلی را با عنوان "جامعه های مسئولیت" معرفی کند. هدف از این کار این است که دو یا چند نفر مسئولیت یکدیگر را راحت تر بپذیرند.

در حالی که اشکال جدیدی از زندگی مشترک و زندگی خانوادگی در حال ظهور است، تعداد خانوارهای تک نفره نیز در حال افزایش می باشد. این پیشرفت از یک سو به دلیل تغییرات جمعیتی است که منجر به افزایش تعداد افراد مسن به تنهایی شده است، همچنین تعداد بیشتری از جوانان نیز به تنهایی زندگی می کنند. طبق پیش بینی اداره آمار فدرال، در سال 2040 از هر چهار نفر در آلمان یک نفر تنها زندگی می کند.

ازدواج برای همه

در ژوئن 2017 قانونی در آلمان به اجرا درآمد که به زوج های همجنس گرا اجازه ازدواج می داد. پیش از این، زوج های همجنس فقط مجاز به ثبت مشارکت مدنی بودند که مشابه ازدواج بود. این قانون، ازدواج را برای زوج‌های همجنس‌گرا در آلمان به رسمیت شناخت و یک گام بزرگ رو به جلو در برابری حقوق همجنس‌گرایان را رقم زد. از زمان معرفی قانون "ازدواج برای همه" تا پایان سال 2021 حدود 65.600 زوج همجنس گرا در آلمان ازدواج کرده اند.

آزادی ادیان

نگاهی به جامعه متنوع آلمان

قانون اساسی آلمان آزادی مذهب را تضمین می کند. در اصل چهارم قانون اساسی آمده است: «آزادی عقیده و وجدان و آزادی اظهار عقیده دینی یا فلسفی از تعرض مصون است».

چشم انداز مذهبی آلمان به طور فزاینده ای توسط تنوع و سکولاریزاسیون شکل می گیرد. حدود 51 درصد از جمعیت آلمان می گویند که به یکی از فرقه های اصلی مسیحی تعلق دارند. کلیسای کاتولیک رومی در آلمان با 27 اسقف در قالب کنفرانس اسقف های آلمان سازماندهی شده است. در حالی که کلیساهای پروتستان به کلیساهای منطقه ای زیر نظر سازمان کلیسای پروتستان در آلمان[4] سازماندهی می شوند. کلیسای کاتولیک رومی با بیش از 21 میلیون عضو در 9900 محله، متعلق به کلیسای جهانی است که در راس آن پاپ قرار دارد. سازمان کلیسای پروتستان انجمنی از 20 کلیسای لوتری است که به صورت مستقل و منطقه ای عمل می کنند. در آلمان، مسیحیان پروتستان چیزی در حدود 20 میلیون عضو دارند.

حدود 41 درصد از جمعیت آلمان به هیچ فرقه مسیحی تعلق ندارند.

اهمیت روزافزون اسلام

مهاجرت، اسلام را به بخش مهمی از زندگی مذهبی تبدیل کرده است. تعداد مسلمانان در آلمان بین 5.3 تا 5.6 میلیون تخمین زده شده است که از 50 کشور مختلف می باشند. جوامع بزرگ مسلمان در بسیاری از شهرها رشد کرده اند. کنفرانس اسلام آلمان[5] در سال 2006 تأسیس شد و چارچوبی رسمی برای تعامل بین مسلمانان و دولت آلمان را فراهم نموده است. دانشگاه های آلمان نیز برنامه های آموزشی برای روحانیون مسلمان (امامان) ارائه می دهند و دولت فدرال در نظر دارد این خدمات را گسترش دهد.

زندگی یهودیان در آلمان، که تقریبا در جنگ جهانی دوم و موضوعاتی مانند هولوکاست به طور کامل نابود شد، یک بار دیگر ریشه محکمی در آلمان گسترده است. در حال حاضر حدود 225.000 یهودی در آلمان زندگی می‏کنند. تقریباً 92.000 عضو در حدود 100 جماعت یهودی با مذاهب متعدد در آلمان زندگی می کنند. آنها توسط شورای مرکزی یهودیان در آلمان، که در سال 1950 تأسیس شد، نمایندگی می شوند.

مشارکت بین دولت و جوامع مذهبی

آلمان کلیسای تاسیسی به عنوان نهاد حاکمیتی ندارد. در عوض، دولت با جوامع مذهبی به عنوان شریک همکاری می کند. دولت به مهدکودک ها و مدارسی که توسط جوامع مذهبی حمایت می شوند کمک مالی می‏کند. کلیساها مالیات کلیسا را دریافت می کنند که توسط دولت برای تأمین مالی خدمات اجتماعی، پزشکی و سایر خدمات جمع آوری می شود. مدارس باید آموزش دینی را به عنوان بخشی از برنامه درسی استاندارد خود ارائه دهند، اگرچه محدودیت هایی برای این امر در برلین و برمن اعمال می شود.

آموزش اسلام به عنوان بخشی از آموزش دینی در حال گسترش است. معلمان دیگری در نقش مکمل در حال آموزش هستند تا اطمینان حاصل شود که به کودکان مسلمان و جوانانی که در آلمان به مدرسه می روند می‏توانند آموزش دینی ارائه دهند.

دولت رفاه پر رونق

سیستم رفاهی آلمان یکی از جامع ترین سیستم ها در جهان است. مخارج دولت رفاه در سال 2020 حدود 1.19 تریلیون یورو بوده است که معادل 33.6 درصد تولید ناخالص داخلی می باشد.

پیشینه سیستم رفاه دولتی به عصر صنعتی شدن آلمان در نیمه دوم قرن نوزدهم باز می گردد و با صدراعظم وقت رایش، اتو فون بیسمارک مرتبط است. تحت صدارت او بود که بیمه درمانی اجباری برای اولین بار در سال 1883 معرفی شد. در سالهای بعد، قوانینی گسترش یافت که اصول اساسی دولت رفاه را تشکیل می داد. طبق قانون اساسی، ضروری است که رهبران سیاسی باید پیوسته با جامعه در تعامل باشند و دولت رفاه را با توجه به نیاز های مردم به روز رسانی کند.

حفاظت جامع به لطف بیمه

اشکال مختلف بیمه های پایه برای سلامت، بازنشستگی، حوادث، مراقبت های پرستاری و بیکاری، شبکه ای محکم را فراهم می کند که از افراد جامعه در برابر خطراتی که جنبه های حیاتی زندگی آنها را تهدید می کند محافظت می کند. شبکه حمایت رفاهی شامل درآمد پایه برای مستمری بگیران و کسانی که به طور دائم قادر به کار نیستند، همراه با مزایای مالیاتی مانند کمک هزینه عائله مندی است. همچنین خانواده ها هر ماه کمک هزینه کودک را دریافت می کنند.

بسته بازنشستگی که در سال 2014 اجرایی شد و در بهبود وضعیت سالمندان بسیار ماثر بوده است. یکی از مهمترین موضوعاتی که در این مجموعه قوانین و اصلاحات انجام شده است، بازنشستگی با دریافت حقوق کامل در 63 سالگی برای مادران می باشد که اصطلاحا به آن "مستمری مادر" می گویند. این بازنشستگی برای زنانی است که پیش از سال 1992 فرزندی به دنیا آورده و تربیت کرده اند و از امکاناتی که امروزه در اختیار خانواده ها است بهره مند نشده اند و فرصت کمتری برای ارتقای شغلی داشته اند. این کار به نوعی جبران و قدردانی از تلاش آنها برای تربیت فرزندان می باشد. از سال 2014 به حقوق سالانه بازنشستگی حدود 9.5 میلیون زن (و تعداد کمی از مردان) به ازای هر فرزند 300 یورو در سال اضافه شده است.

خانواده و برابری

آلمان به لطف مرخصی والدین، کمک هزینه والدین و خدمات مراقبت از کودکان، خانواده ها را حمایت می کند و باعث می شود تا والدین بتوانند به طور مساوی در زندگی کاری شرکت کنند. سیاست نیز همگام با تغییرات اجتماعی است. در طول دهه گذشته، نسبت مادران شاغل حدود 5 درصد افزایش یافته است و در سال 2020 به حدود 75 درصد رسیده است. بیش از دو سوم زنان دارای فرزند به صورت پاره وقت کار می کنند. مرخصی که در سال 2007 برای والین معرفی شد و باعث شده است آنان بتوانند بین خواسته های تشکیل خانواده و توسعه حرفه خود تعادل برقرار کنند. این طرح به هر دو شریک اجازه می دهد تا حداکثر سه سال از حرفه خود فاصله بگیرد. در این دوره از والدین نیز در برابر بیکار شدن محافظت می شود. کمک هزینه والدین[6] برای جبران زمانی که والدین به دلیل مراقبت از کودکان درآمد خود را از دست می دهند، طراحی شده است و بسته به درآمد قبلی آنان، بین 300 تا 1800 یورو ارزش دارد. این حمایت برای هر دو والدین در مجموع تا 14 ماه در دسترس است. اگر هر دو والدین در مراقبت از فرزندان خود سهیم باشند، هر یک از آنها می توانند بین 2 تا 12 ماه این حمایت بهره مند شوند.

نگاهی به جامعه متنوع آلمان

بازگشت به کار زودهنگام باعث ایجاد تفاوت می شود

با این وجود، هنوز هم این مادرانی هستند که برای مدت نسبتاً طولانی پس از تولد فرزندان خود در خانه می‏مانند. برنامه کمک هزینه مضاعف برای والدین[7] در سال 2015 معرفی شد تا ارزش بازگشت زودهنگام والدین به کار را بیشتر کند. این طرح به والدینی که به صورت پاره وقت کار می کنند تا 28 ماه کمک هزینه مضاعفی را پرداخت می کند. از سال 2013 کودکان پس از رسیدن به سن یک سالگی، از حق قانونی مهد کودک برخوردارند. بیش از 2.6 میلیون کودک سه ساله یا بالاتر تا زمان شروع مدرسه در مهدکودک حضور می یابند. در سال 2021 حدود 34 درصد از کودکان زیر 3 سال در آلمان به مهد کودک رفته اند.

برابری جنسیتی

مرخصی والدین، حمایت مالی و دسترسی آسان تر به خدمات مراقبت از کودک، برابری حقوق زنان را مطابق قانون اساسی تقویت کرده است. در برخی مناطق، زنان از مردان در آموزش پیشی گرفته اند. به عنوان مثال، زنان 52 درصد از دانشجویان سال اول را در ترم زمستانی 2021 – 2022 را تشکیل می دادند. با این وجود، در زمینه کسب درآمد و مشاغل، نابرابری جنسیتی وجود دارد. حتی در جایی که زنان دارای صلاحیت ها و ویژگی‏های مشابهی هستند، باز هم به طور متوسط 6 درصد کمتر از مردان درآمد دارند. زنان هنوز در نقش های مدیریتی کمتر حضور دارند. دولت فدرال فعالانه برای رفع این نابرابری ها تلاش می کند. برنامه‌هایی همچون کمک هزینه والدین، اعطای سهمیه پست های مدیریتی برای زنان و قوانین ارتقای شفافیت حقوق و دستمزد با هدف ایجاد برابری جنسیتی در همین راستا ایجاد شده است. دولت فدرال همچنین در سطح بین المللی به طور فعالانه در جهت ترویج برابری جنسیتی فعالیت می کند.

جامعه مدنی فعال

حدود 29 میلیون نفر در آلمان (کمی کمتر از 40٪ کل جمعیت) در اوقات فراغت خود فعالیت هایی را به طور داوطلبانه در زمینه موضوعات اجتماعی بر عهده می گیرند. این رقم در طول 20 سال گذشته که حدود 31 درصد بوده است تا کنون رشد قابل توجهی داشته است. بر اساس نظرسنجی از داوطلبان آلمانی که در سال 2021 منتشر شد؛ حدود 60 درصد از پاسخ دهندگان تا 2 ساعت در هفته و 17 درصد به مدت 6 ساعت یا بیشتر را به کار داوطلبانه اختصاص می دهند. این فعالیت های داوطلبانه اشکال مختلفی دارد و طیف وسیعی از گروه ها از آن سود می برند. بیشتر داوطلبان در زمینه های ورزشی کمک می کنند و پس از آن در موضوعات فرهنگی و هنری، مطالعات اجتماعی و آماری و همچنین در زمینه مدارس و مهدکودک ها فعالیت می کنند. این گونه فعالیت های اجتماعی بخشی از دولت یا یک حزب سیاسی نیست، بلکه به صورت داوطلبانه و عمومی برای اقدام در مورد مسائل اجتماعی و سیاسی می باشد که امروزه بیش از 620.000 باشگاه و انجمن خیریه را شامل می شود. نهاد هایی همچون: کلیساها، تعاونی ها، سازمان های کمک رسانی، سازمان های غیرانتفاعی و بخش های خصوصی، محور اصلی فعالیت های اجتماعی را تشکیل می دهند.

نگاهی به جامعه متنوع آلمان

بنیادهای خیریه در حال ایجاد تفاوت

بنیادهای خیریه در آلمان به طور فزاینده ای در حال رشد هستند و تا کنون بیش از 25.000 بنیاد خیریه به در این کشور به ثبت رسیده است. تنها در سال 2021، بیش از 800 بنیاد جدید راه اندازی شده است. برای کل جمعیت آلمان، به طور متوسط به ازای هر 100.000 نفر، 29 بنیاد وجود دارد. بیش از نیمی از بنیادهای آلمان (51.8٪) به حمایت از اهداف اجتماعی می پردازند. همچنین حمایت بنیادها از آموزش و مراقبت از کودکان (34.5٪) و هنر و فرهنگ (31.6٪) می باشد. پنج بنیاد خیریه بزرگ در آلمان عبارتند از:

بنیاد   [8] SRH-  بنیادRAG  [9]  -  بنیاد انجیلی آلستردورف  -  بنیاد فولکس واگن  -  بنیاد محیط زیست فدرال آلمان

منبع: 

https://www.tatsachen-ueber-deutschland.de


[1] https://www.bamf.de/EN/Startseite/startseite_node.html

[2] https://www.oecd.org

[3] https://www.ifd-allensbach.de

[4] https://www.ekd.de

[5] https://www.deutsche-islam-konferenz.de/DE/Startseite/startseite_node.html

[6] Elterngeld

[7] Elterngeld Plus

[8] https://www.srh.de/de

[9] https://www.rag-stiftung.de

کد خبر 15980

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =