گزارش جدید از ۲۲۰۰ مورد آزار جنسی در کلیساهای پروتستان آلمان

نتایج تحقیق جدید شبکه تحقیقاتی میان رشته‌ای « ForuM» که به سفارش کلیسای پروتستان (EKD) انجام شده نشان داد که در جریان آزارهای جنسی در کلیساهای پروتستان حاکی از آن است که ابعاد آزار جنسی در کلیسای پروتستان به مراتب فراتر از برآوردهای پیشین است و دست‌کم ۲۲۲۵ نفر هدف آزار قرار گرفته‌اند و ۱۲۵۹ تن نیز در ارتکاب آن دخیل بوده‌اند.

(EKD) این مطالعه را در سال 2020 آغاز کرد. هدف تجزیه و تحلیل ساختارهای پروتستانی بود که خشونت و سوء استفاده از قدرت را ترویج می کنند. محققان قادر به ارزیابی پرونده های شخصی همه کشیش ها و شماس ها نبودند، بلکه در درجه اول پرونده های انضباطی را ارزیابی کردند.تحقیقات جامع در مورد خشونت جنسی در کلیسای پروتستان و سازمان خیریه «دیاکونی» متعلق به آن در آلمان، حاکی از آن است که این عدد تنها «قله کوه یخ» است. یکی از نمایندگان افراد آسیب‌دیده، این گزارش را یک «زلزله» توصیف کرده و دیگری خواستار مداخله دولت شده است.

اسقف کیرستن فرز، یکی از مقامات کلیسای پروتستان با اشاره به این که از این گزارش "عمیقا شوکه" شده است و با پذیرش واقعیت این گزارش افزود که این نهاد، در صدمه زدن به افراد زیادی مقصر بوده است و ساختارهایی دارد که از مجرمان محافظت می‌کند و آشکارا در حمایت از قربانیان کوتاهی کرده است. این نخستین بررسی جامع در خصوص خشونت جنسی در کلیسای پروتستان محسوب می‌شود. در جریان این بررسی، اگرچه پرونده‌های شخصی همه کشیش‌ها ارزیابی نشده است اما کارشناسان در وهله اول، تعدادی از پرونده‌های انضباطی را ارزیابی کردند.موضوع آزار جنسی در کلیسا دست‌کم به مدت ۱۴ سال در افکار عمومی آلمان، به ویژه در مورد کلیسای کاتولیک مورد توجه بوده است. اینک این پرسش طرح شده که چرا این موضوع در خصوص کلیسای پروتستان تا این حد دیر شروع شده است. نویسندگان این تحقیقات اکنون تلاش می‌کنند تا میزان واقعی سوء‌استفاده‌ها را تعیین کنند. به گفته آن‌ها تا کنون ۱۲۵۰ متهم در این پرونده‌ها پیدا شده‌اند که ۴۰ درصد آن‌ها کشیش و تقریبا همه آن‌ها مرد هستند.

این بررسی تنها در یکی از ۲۰ کلیسای منطقه‌ای که کارشناسان امکان بررسی پرونده‌های انضباطی و همچنین پرونده‌های پرسنلی را داشتند، نشان داد که ۵۷ درصد از متهمان و ۷۴ درصد از قربانیان اساسا در کمیته‌های انضباطی حاضر نمی‌شوند.با تعمیم این آمار به کل کلیسای پروتستان در آلمان، می‌توان نتیجه گرفت که در حدود  ۳۵۰۰ متهم و بیش از ۹۳۰۰ قربانی وجود دارد. اگرچه که کارشناسان می‌گویند که این پیش‌بینی‌ها باید با احتیاط زیاد مورد بررسی قرار گیرند.یکی از نمایندگان افراد آسیب دیده می‌گوید: «این توهم که موارد گسترده خشونت جنسی تنها در کلیسای کاتولیک رخ می‌دهد از امروز دیگر قابل تحمل نیست.»در این بررسی، علاوه بر گردآوری داده‌ها از طریق بررسی پرونده‌ها، گفتگوهای زیادی نیز با افراد آسیب دیده صورت گرفت.مارتین واتسلاویک از هانوفر، که سرپرستی این پروژه تحقیقاتی را بر عهده داشت به کلیسای پروتستان توصیه کرد که صادقانه به خود نگاه کند و کمتر در روایت کمال‌گرایانه از خود باقی بماند.

واتسلاویک با انتقاد از ساختار کلیسای پروتستان افزود که این نهاد برای مدت طولانی خود را فریب می‌داد که مشکل عمده‌ای از سوء استفاده وجود ندارد او افزود برخی از ساختارها در کلیسای پروتستان، از جمله تقسیم فدرال به کلیساهای منطقه‌ای، که مسئولیت را پنهان می‌کند و استانداردهای یکسان را دشوارتر می‌کند مشکل‌ساز است.پیش از این دادگاهی در شهر کلن، اسقف‌نشین کلیسای کاتولیک در غرب نوردراین-وست‌فالن آلمان را در یک پرونده آزار و تجاوز جنسی دهه هفتاد میلادی مجرم شناخته و به پرداخت ۳۰۰ هزار یورو محکوم کرده بود.

هیچ ارتباط مستقیمی بین تجرد و کودک آزاری وجود ندارد

طبق این مطالعه، مگنوس استریت، الهی‌دان، چالش‌های بیشتری را برای کلیسای کاتولیک می‌بیند. رئیس کمیسیون بازنگری اسقف نشینی کاتولیک فرایبورگ گفت: «وحشت سوء استفاده در خانواده های پروتستان و مؤسسات دیاکونی نباید منجر به برداشتن فشار از کلیسای کاتولیک شود. استریت گفت که این مطالعه تایید می کند که هیچ ارتباط مستقیمی بین تجرد اجباری کشیش های کاتولیک و کودک آزاری وجود ندارد. زیرا در کلیسای پروتستان تجرد وجود ندارد و با این حال موارد سوء استفاده فراوان است. استریت تأکید کرد، با این حال، هنوز یک ارتباط غیرمستقیم وجود دارد. زیرا تجرد همچنین مردانی را که پدوفیل هستند یا با تمایلات جنسی خود مشکل دارند به سمت کشیش جذب می کند.

برخی کارشناسان موج خروج شهروندان از کلیساها را با انتشار خبرهای تعرض جنسی مرتبط می‌دانند. بر اساس گزارش کنفرانس اسقف‌های آلمان (DBK)، در سال ۲۰۲۲، بیش از نیم میلیون نفر کلیسای کاتولیک را ترک کردند.به گفته توماس شولر، کارشناس قوانین کلیسایی، در این موج خروج، علل متعددی نقش دارند از جمله پرونده آزار جنسی کلیسای کلن که به گفته او در تلاطم آن، همه اسقف‌ها و حتی کلیساهای انجیلی منطقه‌ای نیز درگیر شده‌اند.

منبع : Tagesschau - euronews

کد خبر 18647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =