موزه باستان‌شناسی حیدرآباد هند با امضای تفاهم نامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی ایالت تلنگانا و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور ایران، با هنر و توان ایرانیان جانی دوباره خواهد گرفت.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد هند با امضای تفاهم نامه‌ای بین سازمان میراث فرهنگی ایالت تلنگانا و مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور ایران، با هنر و توان ایرانیان جانی دوباره خواهد گرفت. این تفاهم نامه در حضور خانم شایلاجا رامایر قائم مقام وزیر جوانان و گردشگری ایالت تلنگانا، خانم باهارتی هولیکاری مدیر سازمان میراث فرهنگی این ایالت و مهدی خواجه پیری رئیس مرکز بین‌المللی میکروفیلم نور به امضا رسید.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد با بیش از ۳۰ هزار اثر نفیس، از جمله نسخه‌های خطی بی‌نظیر، نقشه‌های کهن، کتیبه‌ها، سکه‌ها، مینیاتورها و اسناد، گنجینه‌ای بی‌مانند از تاریخ و فرهنگ را در خود جای داده است. این موزه با برنامه‌ای جامع، به همت مرکز بین المللی میکروفیلم نور و کارشناسانی از ایران مرمت، فهرست‌نویسی و دیجیتال‌سازی خواهد شد.

مجموعه کم‌نظیر آثار موزه حیدرآباد، که شامل بزرگترین مجموعه سکه‌های جهان و همچنین مومیایی ۲۵۰۰ساله شاهزاده نایشو از فراعنه مصر می‌شود، حکایت‌گر دوره‌های مختلف تاریخی از جمله مغول، بهمنی و تغلق است. این گنجینه گرانبها، یادگار آخرین نظام حیدرآباد، میر عثمان علی‌خان بود و برای حفظ و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تلنگانا سپرده شده است.

مرکز میکروفیلم نور پیش از این با ۵۱ کتابخانه در هند همکاری داشته و طرح‌های مرمت، بازسازی، دیجیتال‌سازی و فهرست‌نویسی را به انجام رسانده است. خواجه‌پیری رئیس مرکز میکروفیلم نور در این مراسم گفت امضای این تفاهمنامه، نویدبخش همکاری‌های ارزشمند بین ایران و هند در زمینه حفظ و احیای میراث فرهنگی مشترک دو کشور است و بدون شک، تبادل دانش و تخصص در این زمینه، به حفظ گنجینه‌های زبان فارسی برای نسل‌های آینده کمک خواهد کرد.

باهارتی هولیکاری، مدیر سازمان میراث فرهنگی نیز گفت فارسی و سانسکریت، دو زبان باستانی با شباهت‌های فراوان، نقش مهمی در تاریخ و فرهنگ ایالت تلنگانا ایفا کرده‌اند. حفظ این گنجینه‌های فرهنگی به معنای حفظ میراث مشترک و انتقال آن به نسل‌های آینده است.وی افرود: این تفاهم‌نامه نه‌تن‌ها هویت فرهنگی ایالت تلنگانا را حفظ و نگهداری می‌کند، بلکه پل ارتباطی میان ایران و هند نیز خواهد بود و فرصتی برای تقویت روابط فرهنگی و گردشگری بین ایران و هند ایجاد می‌کند.

موزه باستان‌شناسی حیدرآباد هند همچنین با داشتن ۲۵۰ هزار سکه بزرگ‌ترین مجموعه سکه‌های تاریخی جهان را داراست که از این مجموعه نزدیک به ۴۰ هزار سک، ه سکه‌های نقره و طلا می‌باشد که قدیمی‌ترین آن از زمان بوداست. مرکز میکروفیلم نور، در راستای حفظ و نگهداری اسناد تاریخی ارزشمند، دو پروژه بزرگ دیجیتال‌سازی را هم اکنون در دست دارد. این پروژه‌ها شامل ۳۳ میلیون سند فارسی از موسسه تحقیقاتی آرشیو تلنگانا و مجموعه دو هزار نسخ خطی فارسی و عربی انجمن ترقی اردو است.

تاکنون، سه میلیون و ۶۰۰ هزار سند از آرشیو ایالت تلنگانا دیجیتال‌سازی شده و ۴۱۲ هزار سند نیز مرمت و ۲۶ جلد فهرست از آن به چاپ رسیده است.

منبع:


https://www.iribnews.ir/00HjZn

کد خبر 19401

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 5 =