• دانشکده  "اسماعیل یوسف " بمبئی و بخش فارسی آن

    دانشکده "اسماعیل یوسف " بمبئی و بخش فارسی آن

    دانشکده اسماعیل یوسف،که امروزه به «College I Y » نیز شناخته می شود، چهارمین دانشکده قدیمی بمبئی است که توسط دولت ماهاراشترا اداره می گردد. این دانشکده قدیمی در منطقه جوگشوری در سمت شمال و غرب بمبئی واقع شده است. احداث این دانشکده در سال ۱۹۲۴ با حضور سر لزلی اورم ویلسون فرماندار و نماینده…

  • کتاب : * خواهیم دید * «عدالت برای یک مسلمان در این کشور، به آرزویی آرمان‌شهری تبدیل شده است»

    کتاب مصور با عنوان"خواهیم دید" با الهام از شعری از شاعر اردو زبان، "فیض احمد فیاض"، که بعدها بصورت شعاری برای جنبش اعتراض به " قانون اصلاح شهروندی" درآمد، توسط "آصف مجتبی" و "محمد مهربان" گردآوری و مستند سازی شده است. اعتراضاتِ شاهین باغ در حومه دهلی علیه قانون اصلاح شهروندی بیش از ۱۰۰ روز…

  • شباهت ها و تفاوت های مودی و ترامپ

    شباهت ها و تفاوت های مودی و ترامپ

    ترامپ و مودی، علی‌رغم شباهت ها و تفاوت ها، موج جدیدی از رهبری پوپولیستی و ناسیونالیستی را ارائه می‌دهند. هر دو آنها، نمادی از یک تغییر جهانی گسترده تر به سمت سیاست هستند، مستقیماً به توده ها متوسل می شوند، رسانه های سنتی و محدودیت های نهادی را دور می زنند و اهداف ملی گرایانه را بر چندجانبه…

  • یوتیوب بستر افراط گرایی در هند

    یوتیوب بستر افراط گرایی در هند

    ویپول کومار در مقاله ای با عنوان«سوپر چت:چگونه یوتیوب و کاربران آن با ایجاد نفرت کسب درآمد می کنند»، به مکانیسم های درآمدزایی یوتیوب، به ویژه سوپرچت و رابطه آن با محتوای افراطی و سخنان تنفرانگیز در این پلتفرم، بانگاهی انتقادی می پردازد و نشان می دهد که  سوپرچت همراه با اجرای ملایم سیاست‌های…

  • دانشگاه مومبای

    دانشگاه مومبای

    دانشگاه بمبئی که امروزه همگان آن را به نام دانشگاه مومبای می شناسند، دانشگاه دولتی با قدمت بیش از صد و پنجاه سال در کلانشهر مومبای پایتخت اقتصادی هند واقع شده است. دانشگاه مومبای یکی از بزرگترین دانشگاه های بزرگ جهان می باشد که بیش از پانصد و چهل و نه هزار دانشجو و دارای ۷۱۱ دانشکده می باشد.

  • زندگی پیچیده زوج های هندو-مسلمان در هند

    زندگی پیچیده زوج های هندو-مسلمان در هند

    «آشیس روی»، نویسنده کتاب «صمیمیت در بیگانگی: مطالعه روانکاوانه روابط هندو و مسلمان»، زندگی ظریف و اغلب چالش برانگیز زوج های هندو-مسلمان را در چشم انداز اجتماعی-سیاسی هند بررسی می کند. این روابط اغلب به عنوان نوعی«خیانت مذهبی» اغلب تحت عنوان تحقیرآمیز«جهاد عشق»، قرار می‌گیرد. هدف او این است…

  • "هند محوری" کردن آموزش

    "هند محوری" کردن آموزش

    آپورواناند در مقاله ای با عنوان« دینانات باترا: کارشناس آموزشی که علیه دانش جنگید» می نویسد او از طریق ایجادکمپین‌هایی برای تبدیل آموزش «هند محور» به شدت بر چشم‌انداز آموزشی هند تأثیر گذاشت. البته رویکرد او بیشتر در مورد «سانسور ایدئولوژیک» بود تا «غنی سازی آموزشی».

  • بسط میراث استعماری با وحشیگری سیستماتیک در غزه

    بسط میراث استعماری با وحشیگری سیستماتیک در غزه

    «وایشنا روی»، سردبیر مجله انگلیسی زبان فرانت لاین هند در سرمقاله ای با عنوان«ارواح غزه» رنج مداوم فلسطینی‌ها را بسط میراث استعماری بیان و خشونت علیه آنها را با ابعاد نسل‌کشی، بازتاب وحشیگری سیستماتیک و «بربریت» اسرائیل بیان می کند که از طریق کنترل بر روایت، «واقعیتی» را می سازد که در آن اعمالش…

  • نظارت گسترده بر مدارس اسلامی در ایالت اوتار پرادش

    تحقیق از ۴۲۰۰ مدرسه اسلامی و پیشنهاد تعطیلی ۸۴۴۹ مدرسه غیر رسمی در ایالت اوتار پرادش

    نظارت گسترده بر مدارس اسلامی در ایالت اوتار پرادش

    ایالت اوتار پرادش تحقیقاتی در مورد نزدیک به ۴۲۰۰ مدرسه ابتدایی اسلامی یا مکتب که عمدتاً در نزدیکی مرز نپال هستند، آغاز کرده است. این تحقیقات جدید به دنبال تحقیقات قبلی توسط یک تیم تحقیقاتی ویژه است که سوء استفاده احتمالی از بودجه خارجی توسط مدارس را بررسی کرده بود. همچنین، پیشنهاد تعطیلی ۸۴۴۹…

  • تفکیک خدمات مبتنی بر جنسیت در هند

    تفکیک خدمات مبتنی بر جنسیت در هند

    کمیسیون زنان ایالت اوتار پرادش، در تلاشی برای بهبود ایمنی زنان، تدابیر مختلفی را پیشنهاد کرده است، از جمله منع خیاط‌های مرد از اندازه‌گیری زنان و محدود کردن مردان از آموزش زنان در باشگاه‌ها و مراکز یوگا. پیشنهادهایی که در جلسه کمیسیون در 28 اکتبر مورد بحث شد، مورد حمایت همه اعضا قرار گرفت.

  • پیروزی ترامپ با پلتفرم ایلان ماسک

    پیروزی ترامپ با پلتفرم ایلان ماسک

    فیلیپس استدلال می کند که یکی از عوامل اصلی در تسلط ترامپ بر رسانه ها، استفاده ایلان ماسک از پلتفرم خود،ایکس X (توئیتر سابق) به عنوان یک «ماشین انتخاباتی» بود. منافع مالی ماسک با برنامه‌های جناح راست ترامپ همسو شد و با استفاده از ایکس برای گسترش تئوری‌های توطئه‌ای که تشویش عمومی را تشدید کرد…

  • مقایسه انتخاباتی مودی و ترامپ

    مقایسه انتخاباتی مودی و ترامپ

    شیخار گوپتا در مقاله ای با عنوان «فرمول ۳ ماده ای برای انتخابات فراگیر» برای موفقیت سیاسی در دموکراسی های مدرن ارائه می دهد که نمونه آن کمپین های دونالد ترامپ و نارندرا مودی است. این فرمول بر سه مولفه استوار است: ناسیونالیسم، پیروزی گرایی، و بدبینی.

  • ترامپیسم نمایی از آمریکای دهه پنچاه میلادی

    ریشه های ترامپیسم

    ترامپیسم نمایی از آمریکای دهه پنچاه میلادی

    کریشنا بوز در در مقاله با عنوان «ریشه های ترامپیسم: نمایی از آمریکای اواخر دهه ۱۹۵۰» تحلیل لایه‌ای از ترامپیسم را با پایه‌گذاری آن در نسخه‌ای اسطوره‌شده از دهه ۱۹۵۰ آمریکا ارائه می‌کند. او آن را به‌عنوان دوره ای «بت‌آلود» توصیف می‌کند که از تحولات اجتماعی که بعداً با جنبش حقوق مدنی، اعتراضات…

  • سیاست استفاده از ترقه در جشنواره های مذهبی

    سیاست استفاده از ترقه در جشنواره های مذهبی

    شایام در مقاله ای با عنوان« سیاست استفاده از ترقه در جشنواره های مذهبی» به مشکلات ترقه و آتش‌بازی در جشنواره های مذهبی کرالا می پردازد و آن را  مشخصه یک مخمصه سیاسی می داند که در چنبره احزاب سیاسی قرار گرفته است.

  • لبیک مسلمانان هند به فراخوان نجات قانون اساسی

    لبیک مسلمانان هند به فراخوان نجات قانون اساسی

    در بحبوحه مخالفت فزاینده با اصلاحیه لایحه وقف هند2024، طی فراخوانی از سوی مولانا ارشد مدنی، رئیس جمعیت علمای هند برای نجات قانون اساسی هند، 13 آبان ماه(سوم نوامبر) مسلمانان در استادیوم سرپوشیده ایندیرا گاندی دهلی نو گردهم آمدند تا مخالفت شان را با این لایحه اعلام کنند.

  • دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بمبئی

    دپارتمان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بمبئی

    بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مومبای در سال ۱۹۶۴ میلادی فعالیت خود را با افتتاح بخش زبان فارسی در محیط دانشگاهی کالینا کلانشهر بمبئی یکی از دو محیط دانشگاهی خود دانشگاه مومبای آغاز کرد و در سال جاری شصتمین سال خود را با برگزاری «جشن بهار» با همت و همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران جشن…

  • کتاب " فناوری و ناسیونالیسم در هند"

    کتاب " فناوری و ناسیونالیسم در هند"

    «روهیت چوپرا» با نگارش کتاب «فناوری و ناسیونالیسم در هند: مذاکرات فرهنگی از استعمار تا فضای مجازی»، مفهوم «ناسیونالیسم فناورانه هندو» را معرفی می کند. یک پدیده مدرن که در آن از پلتفرم های دیجیتال برای ترویج ایدئولوژی های ملی گرای هندو در میان جوامع جهانی هند استفاده می شود.

  • معماری منحصر به فرد مسجد جامع بمبئی

    معماری منحصر به فرد مسجد جامع بمبئی

    مسجد جامع بمبئی، مسجدی به شکل مکعب نما با مساحتی بیش از هزار متربع مربع و به صورت دو طبقه در خیابان جانجیکار واقع شده است که توسط تراست مسجد جامع بمبئی اداره می گردد. در این مسجد کتابخانه نیز وجود دارد که در سال ۱۷۷۵ میلادی ساخته شده و دارای کتابخانه ای دیجیتال با نسخه های خطی کمیاب که از…

  • جشن یک روزه «کاروا چهوت»

    جشن یک روزه «کاروا چهوت»

    «کاروا چهوت» جشنی یک روزه است، که سالانه توسط زنان متأهل هندو برگزار می گردد. زنان متاهل هندو در این روز خجسته از طلوع آفتاب تا روئیت ماه در آسمان شب روزه می گیرند. بانوان روزه خود را با روئیت ماه در آسمان شب و دیدن صورت همسر و خوردن میوه های تازه و نوشیدن آب از دست شوهر افطار و برای رفاه و…

  • بحران فارغ التحصیلان هند در عصر AI

    بحران فارغ التحصیلان هند در عصر AI

    «سوجوی چاکراوارتی» در مقاله ای با عنوان «بحران فارغ التحصیلان هند در عصر هوش مصنوعی» به معضل  بحران فارغ التحصیلان می‌پردازد و می نویسد که برنامه‌های درسی منسوخ، آموزش با بودجه کم و پیشرفت سریع هوش مصنوعی طوفانی از بی‌کاری برای فارغ‌التحصیلان جوان هند ایجاد می‌کند.

  • تبدیل سود جمعیتی هند به فاجعه جمعیتی

    تبدیل سود جمعیتی هند به فاجعه جمعیتی

    «وایشنا روی» سردبیر مجله فرانت لاین هند در یادداشتی با عنوان «سود جمعیتی هند» بر فرصت‌های از دست رفته در استفاده از سود جمعیتی خود به دلیل برنامه‌ریزی ضعیف سیاست‌گذاری و گسست مداوم بین آموزش و اشتغال تأکید می‌کند.

  • بیگانه سازی مسلمانان هند

    بیگانه سازی مسلمانان هند

    رسانه‌های راست‌گرا و جناح‌های تندرو هندوتوا، شهروندان مسلمان هند را هدف قرار داده و آنها را به عنوان افراد بیگانه نشان می‌دهند و شبکه های اجتماعی با ایجاد کمپین های هماهنگ، ساختارها و مشاغل مذهبی مسلمانان هند را مورد هدف قرار می دهند. این مقاله چندین موضوع و موضوعات به هم پیوسته از جمله افزایش…

  • غزه همان هیروشیما است  

    غزه همان هیروشیما است  

    ماونگ زارنی در مقاله ای با عنوان «مقایسه برنده صلح نوبل از غزه با هیروشیما» مقایسه قانع کننده و غم انگیزی را بین بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی و رنج امروزی در غزه ارائه می دهد.

  • دیدار مودی و شی در بریکس مصرف سیاسی دارد

    دیدار مودی و شی در بریکس مصرف سیاسی دارد

    پراوین ساهنی نویسنده کتاب «آخرین جنگ: چگونه هوش مصنوعی رویارویی نهایی هند با چین را شکل خواهد داد» در مقاله ای به بررسی این موضوع می‌پردازد که چرا اعتماد متقابل بین هند و چین با وجود ژست‌های دیپلماتیک اخیر، همچنان مبهم باقی خواهد ماند.

  • جوانان هندی در عصر مخرب دیجیتال

    جوانان هندی در عصر مخرب دیجیتال

    «پیتر رونالد دسوزا» در مقاله ای با عنوان «بیشتر از سود جمعیتی: بررسی برآمدگی جوانان هند» تحقیق ظریفی از چالش‌های پیش روی جوانان هند را ارائه می‌کند که با تحول دیجیتال سریع و پویایی‌های اجتماعی مشخص شده است. او به این موضوع می پردازد که چگونه دنیای دیجیتال، تحت سلطه مدرنیته غربی، جوانان هندی…

  • زوال حافظه فرهنگی با اشباع دیجیتالی

    زوال حافظه فرهنگی با اشباع دیجیتالی

    مقاله «گوتام بهاتیا» با عنوان«رمان‌های ChatGPT و CG Mona Lisas: سیل دیجیتالی هنر متوسط، آثار با کیفیت را تهدید می‌کند» بازتابی انتقادی بر وضعیت فرهنگ مدرن و آفرینش هنری در عصر دیجیتال ارائه می‌کند. آیا «افزایش بی‌نظیر» هنر فوری، حافظه فرهنگی ما را پاک می‌کند؟ یا شاهد مرگ هنرمند گرسنه هستیم؟

  • خدمات پارسی‌ها به هند بیش از دیگر اقلیت‌ها بوده است

    خدمات پارسی‌ها به هند بیش از دیگر اقلیت‌ها بوده است

    پارسی ها یک اقلیت بسیارکوچکی در هند هستند با این حال، سه نفر از ۱۰ میلیاردر برتر کشور هند  پارسی هستند. پارسیان، هند را موطن اصلی خود می دانند و پس از استقلال هند نیز با جامعه هماهنگ شدند و توانستند بسیاری از سمت های مهم و گوناگون را بدست آورند و علاوه بر آن در کارهای خیریه همچون احداث بیمارستان…

  • «جوهرخونی» روایتی تلخ از کتابخانه اقبال در هند

    «جوهرخونی» روایتی تلخ از کتابخانه اقبال در هند

    «جوهرخونی» روایتی تلخ درباره کتابخانه اقبال در شهر بوپال هند است و تأملی درباره شکننده بودن نهادهای فرهنگی و اهمیت حفظ میراث ادبی. سانجانا چودری نویسنده مقاله از طریق توصیف‌های واضح و بافت تاریخی، کتابخانه، خواننده را دعوت می‌کند تا درباره چیزهایی که از دست می‌رود فکر کنند؛ نه فقط یک کتابخانه،…

  • چرا مردم عدالتخواه باید مخالف اسرائیل و حامی فلسطین باشند؟

    چرا مردم عدالتخواه باید مخالف اسرائیل و حامی فلسطین باشند؟

    ما مردمی را مخاطب قرار می دهیم که عدالت را دوست دارند. کسانی که چشم و ذهن خود را می بندند و بر اساس قدرت و یا بر اساس باورهای رایج در جامعه و رسانه ها طرف خود را در نبرد بین عدالت و بی عدالتی انتخاب می کنند، این پست را نخوانند. امروز، هزاران مایل دورتر از ما در غزه، اسرائیل صهیونیستی وحشیانه…

  • رئالیسم کم عمق بالیوود

    رئالیسم کم عمق بالیوود

    رئالیسم سینمای هندی ترسو است و از درگیر شدن با مسائل واقعی طبقه و قدرت پرهیز می کند. خط سیر کنونی سینمای هندی خطر از بین بردن آزادی را که زمانی بالیوود را تعریف می‌کرد، می‌گیرد و آن را با نسخه‌ای توخالی از رئالیسم جایگزین می‌کند که فاقد جامعیت یا عمق واقعی است.