مطالعهای که توسط مرکز آلمانی تحقیقات ادغام و مهاجرت (DeZIM) انجام و منتشر شد، نشان میدهد افرادی که در آلمان مورد تبعیض نژادی قرار میگیرند، به طور قابل توجهی بیشتر با خطر فقر روبرو هستند. این موضوع حتی زمانی که افراد مورد تبعیض نژادی تحصیلات بالا دارند و شاغل هستند نیز صدق میکند. محققان این مطالعه میگویند: «در حالی که احتمال زندگی زیر خط فقر برای افراد شاغل تمام وقت کمتر است، اما همچنان تفاوتهای قابل توجهی بین افراد با علائم نژادی و بدون علائم نژادی وجود دارد.» در حالی که خطر فقر برای مردان و زنان آلمانی شاغل تمام وقت بدون سابقه مهاجرت به ترتیب 5 درصد است، این احتمال برای مردان مسلمان شاغل تمام وقت با 21 درصد قابل توجه است. زنان سیاهپوست شاغل تمام وقت با 22 درصد، بسیار بیشتر در معرض خطر فقر قرار دارند. خطر فقر برای افراد متولد شده در آلمان با سابقه مهاجرت که تحصیلات خود را در داخل کشور گذراندهاند، اگرچه از مهاجرانی که مدارک خود را در خارج از کشور به دست آوردهاند کمتر است، اما فرصتهای آنها برای کسب درآمد خوب همچنان کمتر از آلمانیهایی است که سابقه مهاجرت ندارند و سطح تحصیلات مشابهی دارند. این مطالعه بر اساس نظرسنجی از «مانیتور ملی تبعیض و نژادپرستی» است که توسط موسسه DeZIM انجام شده است. در این نظرسنجی که از سال 2022 آغاز شده است، حدود 13000 نفر به طور منظم مورد پرسش قرار گرفتند. این نظرسنجی به صورت آنلاین و تصادفی انجام شد تا نگرشها و تجربیات گروههای مختلف جمعیتی را شامل شود. در این نظرسنجی از شرکتکنندگان پرسیده شد که آیا خود را جزو یکی از این گروهها، سیاهپوستان، آسیاییها، مسلمانان میدانند. طبق گفته نویسندگان این مطالعه، خطر فقر برای پناهندگان سوری و افغانستانی که از سال 2013 به آلمان آمدهاند به طور خاص بالا است.
نائیکا فوروتان، رئیس DeZIM، تأکید کرد که برخی از مشاغل، به ویژه در بخش دولتی، فقط برای متقاضیانی که تابعیت آلمان را داشته باشند، در دسترس است. به گفته نویسندگان این مطالعه، سیاستمداران باید اقدامات هدفمندی را برای مبارزه با فقر و ترویج برابری فرصت برای گروههای محروم اتخاذ کنند. به عنوان مثال، مدارک تحصیلی و حرفهای که در خارج از کشور به دست آمدهاند باید سریعتر به رسمیت شناخته شوند. همچنین باید به دسترسی به دورههای زبان و ادغام بهتر کمک کرد.
فقر روز افزون مهاجران در آلمان
در آلمان با افزایش هزینه های زندگی، شمار افراد نیازمند که بخش قابل توجهی از آن ها را مهاجران تشکیل می دهند افزایش یافته است. در چنین وضعیتی، چندین دکان دونرفروشی با غذاهای مجانی از نیازمندان حمایت می کنند.
طی چند سال گذشته و با افزایش هزینه های زندگی و قیمت اجناس، شمار افراد نیازمند به خصوص در میان مهاجران و افرادی که پس زمینه مهاجرت دارند، افزایش یافته است. در چنین وضعیتی چند دکان دونرفروشی در آلمان با ارائه غذاهای مجانی از افراد فقیر حمایت می کنند.
فقر در میان مهاجرانی که مدت طولانی تری است در آلمان زندگی می کنند، در اغلب موارد بیشتر از حد متوسط است. بنا به گزارش اداره فدرال آمار در آلمان، در سال ۲۰۲۱ خطر دچار شدن به فقر در میان افراد مهاجرتبار تقریبا ۲۹ درصد بود و میانگین کلی فقر در میان همه اقشار جامعه آلمان به حدود ۱۷ درصد می رسید.
بنا به تحلیل بنیاد تحقیقات اقتصادی (DIW) از سال ۲۰۲۰، تقریبا بیش از یک سوم از افرادی که از امکانات بانک غذایی «تافل» استفاده می کنند، مهاجرتبار هستند.میزان استفاده از «تافل» در میان اشخاصی که پس زمینه مهاجرت دارند (یعنی آن هایی که در خارج متولد شده اند) بالاتر از حد متوسط است. اما وضعیت اشخاص مهاجرتبار در نسل های دوم و سوم متفاوت است. میزان مراجعه این گروه به «تافل» با وجود نرخ بالاتر فقر بیشتر از گروه های بومی در آلمان نیست.
ماگدالنا نویکا، دانشمند جامعه شناس و رئیس بخش ادغام در مرکز ادغام و مهاجرت آلمان (DeZIM) که در برلین مستقر است، می گوید: «یک دلیل آن ممکن است شرم باشد، یا ترس از اینکه دیگران فرد نیازمند را یک مفت خور بدانند». به گفته او به این خاطر بسیاری از مهاجران سعی می کنند از افرادی کمک بطلبند که با آن ها فرهنگ و زبان مشترک دارند.
این دانشمند جامعه شناس به خاطر شمار زیاد افراد نیازمند در میان مردم آلمان نیز اظهارنگرانی کرده است و گفته: «این که دو سوم از افرادی که از تافل استفاده می کنند، آلمانی هستند نگران کننده است. زیرا وضعیت آن ها باید از نظر ساختاری بهتر باشد». همچنین به گفته او در برخی موارد اشخاصی هم که کار می کنند به حمایت «تافل» نیاز دارند و این نیز نگران کننده است.
منبع: Islamiq - evangelisch
نظر شما