از لغو کنفرانس درباره جنگ غزه تا ممنوعیت تحصن حامیان فلسطین مقابل دفتر صدراعظم

آلمان به عنوان یکی از کشورهای حامی تمام قد اسرائیل این هفته نیز شاهد خبرهای گوناگونی در این رابطه بود. رئیس‌جمهور آلمان در اقدامی جدید، این هفته میزگرد برنامه‌ریزی‌شده درباره جنگ غزه در اقامتگاه رسمی خود در برلین را به دلیل انتقاد از اینکه هیچ صدای فلسطینی برای شرکت در آن دعوت نشده بود، لغو کرد و پلیس تحصن مقابل دفتر صدراعظم آلمان را ممنوع کرد.

در مراسمی به نام «چگونه در مورد جنگ در خاورمیانه صحبت کنیم؟» که در ابتدا در کاخ بلویو برای پنجشنبه برنامه‌ریزی شده بود،فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان، قصد داشت به همراه سه مهمان، مرون مندل، مدیر مرکز آموزشی آن فرانک، روزنامه‌نگار تیلو یونگ و ملودی سوچارویچ، کارشناس روابط آلمان و اسرائیل، سخنرانی کند و درباره این موضوع بحث کند اما به نوشته روزنامه زوددویچه تسایتونگ، منتقدان در روزهای اخیر فقدان صدای فلسطینی را در این پنل مطرح کردند.

دفتر ریاست جمهوری آلمان تصمیم خود برای لغو این رویداد را توجیه کرد و گفت که «به این نتیجه رسیده است که این میزگرد برنامه‌ریزی شده، هدف تقویت صلح اجتماعی در شرایط متشنج کنونی را تامین نمی‌کند؛ بنابراین این رویداد در حال حاضر برگزار نخواهد شد. به گفته دفتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان از آغاز جنگ غزه میزبان چندین میزگرد بوده است. در این بیانیه آمده است که هدف این نشست مقابله با یهودستیزی، نفرت و خشونت، باز کردن فضا برای درد همه طرف‌ها، تسهیل گفتگو و تقویت صلح اجتماعی بود. برای این منظور از شرکای گفتگو با مواضع، دیدگاه‌ها و پیشینه‌های مختلف دعوت شده است.

پلیس تحصن مقابل دفتر صدراعظم آلمان را ممنوع کرد

از حدود سه هفته پیش شماری از فعالان حامی فلسطینی‌ها مقابل ساختمان صدر اعظم آلمان چادر زده بودند. پلیس آلمان این تحصن را ممنوع و بساط معترضان را برچید. بر اساس گزارش رسانه‌های آلمان روز جمعه ۲۶ آوریل پلیس  چادرهای فعالان حامی فلسطین را از مقابل ساختمان محل کار اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان برچید.

گفته می‌شود که پس از اعلام ممنوعیت تحصن مقابل دفتر صدراعظم آلمان، شمار زیادی از فعالان حامی فلسطین محل را ترک کردند، اما شماری نیز در برابر این ممنوعیت مقاومت کردند که با برخورد پلیس روبرو شدند. پلیس برلین می‌گوید که در مجموع ٧۵ نفر را به دلیل سرپیچی از قانون آزادی تجمعات دستگیر کرده است.

همزمان سخنگوی پلیس برلین اعلام کرد که این فعالان نمی‌توانند در مکان دیگری از پایتخت تجمع کنند و برپایی کمپ اعتراضی را تا اواسط ماه مه به کلی ممنوع شده است. شماری از فعالان حامی فلسطینی‌ها از روز هشتم آوریل مقابل ساختمان دفتر صدراعظم آلمان تحصن کرده بودند و خواستار پایان حمایت تسلیحاتی آلمان از ارتش اسرائیل بودند.

عفو بین‌الملل خواستار توقف ارسال تسلیحات آلمان به اسرائیل

سازمان عفو بین‌الملل در گزارش سالانه خود انتقاد شدیدی به سیاست‌های دولت فدرال آلمان در قبال اسرائیل و جنگ غزه وارد کرده و از برلین خواست ارسال تسلیحات به اسرائیل را متوقف کند. این سازمان همچنین آلمان را به اعمال استانداردهای دوگانه در مناقشه خاورمیانه متهم می کند. «جولیا دوکرو»، دبیرکل شعبه آلمان عفو ​​بین‌الملل، در مراسم ارائه گزارش سالانه این سازمان غیردولتی گفت: اگر خطر وقوع جنایات جنگی یا نقض حقوق بشر وجود داشته باشد، نباید به اسرائیل و سایر کشورهای درگیر تسلیحات ارسال کرد. او با اشاره به اوکراین افزود که صادرات تسلیحات برای محافظت از مردم غیرنظامی در برابر حملات تحت تأثیر قرار نمی گیرد. دوکرو گفت: «عملیات نظامی نیروهای مسلح اسرائیل در نوار غزه حد و اندازه خود را از دست داده است. این شامل جنایات جنگی و نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه است.

وی تاکید کرد: با این حال، دولت فدرال آلمان از نام بردن جنایات جنگی ارتش اسرائیل خودداری می کند. دولت فدرال آلمان باید برای آتش بس و آزادی گروگان ها در درگیری غزه تلاش کند اما در عوض به طور فزاینده‌ای تسلیحات به اسرائیل عرضه می کند. عفو بین‌الملل در رابطه با مناقشه خاورمیانه، دولت آلمان را به «استفاده از استانداردهای دوگانه» متهم کرده و تاکید کرد که این امر همچنین به استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر آسیب می رساند. این سازمان همچنین از دخالت در آزادی تجمعات در ارتباط با مناقشه خاورمیانه از طرف دولت آلمان انتقاد کرده واعلام کرد که بسیاری از رویدادهای همبستگی در طرفداری از فلسطینی ها به عنوان یک اقدام پیشگیرانه ممنوع شد. در این گزارش سالانه آمده است: گزارش‌هایی در رسانه‌ها از استفاده غیرضروری و بیش از حد از زور توسط پلیس، صدها دستگیری و افزایش نژاد پرستی علیه افرادی که تصور می‌شد عرب یا مسلمان هستند، وجود داشت.

جولیا دوکرو، دبیرکل عفو بین‌الملل در آلمان، با ارائه گزارش سالانه این سازمان، گفت که دولت آلمان با سکوت در مورد جنایات جنگی ارتش اسرائیل به «فرسایش نظم بین‌المللی» کمک می‌کند. دوکرو خطاب به دولت فدرال گفت:شما اعتبار خود را از دست می دهید. «استانداردهای دوگانه» با سیاست خارجی مبتنی بر حقوق بشر که آنالنا بئربوک، وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد، سازگار نیست.

این گزارش همچنین آلمان را متهم می کند که به اندازه کافی از مهاجران در برابر اعمال خشونت محافظت نمی کند. بر این اساس تعداد جنایات افراط گرایان راست و جنایات ناشی از نفرت نیز به میزان قابل توجهی افزایش یافته است. اما موارد اقدامات ضد یهود و مسلمانان نیز افزایش یافته است.دوکرو همچنین گفت: آلمان نژادپرستی ساختاری را به اندازه کافی به رسمیت نمی شناسد و برای محافظت از مردم در برابر جنایات نفرت کم کاری می کند. بر این اساس حملات و جنایات با انگیزه سیاسی، از جمله توهین و حمله به کسانی که به دنبال حمایت و اسکان پناهندگان هستند، در سال 2023 نسبت به سال قبل بیشتر افزایش یافته است.گزارش سالانه عفو بین‌الملل به بررسی روند حقوق بشر در 155 کشور می پردازد. این سازمان به ویژه چهار نکته منفی را برای سال 2023 برجسته می کند: آسیب پذیری فزاینده غیرنظامیان در درگیری های مسلحانه، عقب ماندگی در برابری جنسیتی، حمله به فعالان حقوق بشر و خطرات ناشی از استفاده از هوش مصنوعی و فناوری های نظارتی.عفو بین‌الملل در این گزارش سالانه هشدار دهنده همچنین نقض جدی حقوق بشر در سراسر جهان را محکوم کرده است. این سازمان در هنگام ارائه گزارش سالانه خود در روز سه شنبه گفت: «حکومت قانون و حقوق بشر در سراسر جهان بیش از چندین دهه در معرض تهدید قرار دارند.این سازمان همچنین نسبت به افزایش نقض حقوق بشر از طریق استفاده از هوش مصنوعی هشدار می دهد. لنا رورباخ، کارشناس حقوق بشر در عصر دیجیتال از این سازمان حقوق بشری می‌گوید: «هوش مصنوعی می‌تواند برای تبعیض، اطلاعات نادرست و تفرقه استفاده شود. نرم‌افزاری مانند ChatGPT که متون ایجاد می‌کند، می‌تواند سخنان نفرت‌انگیز در خط مونتاژ تولید و گسترش دهد.عفو بین‌الملل به ویژه استفاده از تشخیص چهره را محکوم کرد. رورباچر گفت که دولت فدرال آلمان هنوز به وعده خود مبنی بر ممنوعیت تشخیص چهره در فضاهای عمومی عمل نکرده است. استفاده از هوش مصنوعی در حال حاضر هم در مسابقات قهرمانی فوتبال اروپا در آلمان و هم در بازی های المپیک پاریس مورد بحث است. رورباچر گفت: این ترس وجود دارد که این به طور دائم گسترش یابد.

دیوان بین‌المللی دادگستری مستقر در شهر لاهه جمعه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) اعلام کرد که سه‌شنبه آتی در مورد اتهامات نیکاراگوئه علیه آلمان با عنوان همدستی در نسل‌کشی اسرائیل در غزه رای صادر خواهد کرد. بررسی اتهامات وارده به دولت آلمان از سوی نیکاراگوئه مبنی بر مشارکت در نسل‌کشی در غزه از روز دوشنبه ۸ آوریل ۲۰۲۴ در دادگاه بین‌المللی کیفری لاهه آغاز شد. نیکاراگوئه آلمان را به دلیل ارسال سلاح به اسرائیل و توقف کمک‌های مالی به اونروا (صندوق کمک سازمان ملل به پناهندگان فلسطینی) به مشارکت در نسل‌کشی  در غزه متهم و سفارت خود در برلین را به طور کامل و قطعی تعطیل کرد.در واکنش به این موضوع، سباستین فیشر، سخنگوی وزارت خارجه آلمان ضمن رد اتهام‌ها از سوی نیکاراگوئه تصریح کرد که برلین کنوانسیون مربوط به نسل‌کشی و قوانین بین‌المللی بشردوستانه را نقض نکرده است. با این حال نیکاراگوئه خواهان اجرای پنج اقدام اضطراری تا زمان اعلام تصمیم نهایی دادگاه لاهه شد؛ از جمله توقف ارسال تسلیحات از آلمان به اسرائیل و سایر حمایت‌های برلین از این کشور و همچنین از سرگیری کمک‌های مالی به اونروا.

آلمان کمک‌رسانی به آنروا را از سر گرفت

دولت آلمان پس از وقفه سه ماهه، حمایت مالی از نهاد امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی «آنروا» را از سر می گیرد. دولت آلمان روز چهارشنبه پنج اردیبهشت اعلام کرد که پس از توقف موقت، حمایت خود از سازمان آنروا (UNRWA) را از سر خواهد گرفت. وزارت خارجه آلمان امروز در بیانیه ای اعلام کرد که با ادامه همکاری با آنروا، از نقش حیاتی و در حال حاضر غیرقابل جایگزین این نهاد در ارائه کمک به مردم غزه حمایت می کنیم. در این بیانیه تاکید شده است که سایر سازمان های کمک رسانی بین المللی نیز در حال حاضر به ساختارهای عملیاتی آنروا در غزه وابسته هستند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که «کاترین کولونا»، وزیر امور خارجه سابق فرانسه تحقیقات در مورد اینکه آیا برخی از کارمندان آنروا در حمله ۷ اکتبر به اسرائیل نقش داشته اند را به پایان رساند و از آنها رفع اتهام کرد.گزارش کولونا نشان داد که طرف اسرائیلی هنوز باید شواهد تأییدکننده‌ای در مورد اتهامات خود مبنی بر همکاری کارکنان آنروا با حماس ارائه کند و افزود که آنروا به طور مرتب فهرست کارمندان خود را به اسرائیل ارائه می‌کرده است. دولت آلمان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد به زودی به همکاری خود با آنروا در غزه ادامه خواهد داد، همانطور که استرالیا، کانادا، سوئد و ژاپن پیش از این انجام داده اند و از نزدیک با نزدیک‌ترین شرکای بین المللی خود برای پرداخت بودجه بیشتر هماهنگ خواهد کرد. اسرائیل آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی موسوم به آنروا که بزرگترین نهاد امدادرسان در غزه محسوب می‌شود را متهم به دست داشتن در حمله هفتم اکتبر کرد. همین امر کافی بود تا کشورهای غربی کمک‌های خود به این آژانس را قطع کنند؛ موضوعی که در نهایت فلسطینیان را در خطر گرسنگی قرار داده است.

منبع : Newarab - reuters - frtagesschau

کد خبر 19660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =