رد تحریم‌ جامع‌ ایران و تروریستی خواندن سپاه در مجلس آلمان

پارلمان آلمان تحریم‌های جامع‌تر اتحادیه اروپا و قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم را رد کرد. این پیشنهاد را اتحادیه أحزاب دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان داده و بازنگری در سیاست در قبال ایران شدند.

فراکسیون پارلمانی اتحادیه احزاب دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحی آلمان خواستار اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تری نسبت به جمهوری اسلامی و بازنگری در سیاست نسبت به ایران شده بود. اما دو پیشنهاد این اتحادیه روز پنجشنبه شش اردیبهشت ( ۲۵ آوریل) در پارلمان آلمان رای نیاورد و سایر احزاب با آن مخالفت کردند.

اتحادیه خواستار بازنگری در سیاست ایران شد

دکتر. یوهان دیوید وادفول (CDU/CSU) ، یکی از نمایندگان این فراکسیون با اشاره به حملات حزب‌الله و حماس به اسرائیل مدعی شد که این اقدامات با حمایت مالی و مادی، تغذیه و تجهیز توسط ایران انجام شده است. او از این که آلمان همچنان بزرگ‌ترین شریک تجاری اتحادیه اروپا با ایران است انتقاد کرد و آن را «بن‌بست سیاست آلمان در قبال ایران» دانست.

دکتر نیلس اشمیت، نماینده حزب سوسیال دمکرات در واکنش به انتقادهای این فراکسیون گفت: «قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریسم نه میخ تابوت بر رژیم تهران خواهد بود و نه بقای آن به تجارت با آلمان بستگی دارد و تاکید کرد که دیپلماسی همچنان مسیر درست برای برنامه هسته‌ای ایران است. یکی از کلیدهای ثبات منطقه نیز تقویت دولت همسایگان عرب است.«لامیا کادور» از حزب‌سبزها مدعی شد ایران عامل اصلی بی ثباتی در خاورمیانه است اما اتهام مماشات با ایران را رد کرد و از ۱۰ بسته تحریمی علیه این کشور از سال ۲۰۲۲، احضار سفیر ایران و ارجاع پرونده جمهوری اسلامی به شورای حقوق بشر سازمان ملل سخن گفت.

انتقاد AfD از خواسته­های نمایشی

بئاتریکس فون استورچ (AfD) نیز در پاسخ به درخواست مطرح شده، اتحادیه را به خواسته های نمایشی متهم کرد که به مدت 15 سال هیچ کاری علیه حزب الله انجام نداده است و تنها در سال 2020 خواستار ممنوعیت فعالیت های این سازمان در آلمان شد.

FDP برای استراتژی جدید ایران در اتحادیه اروپا

رناتا آلت (FDP)، حملات موشکی ایران به اسرائیل را مانند حمله روسیه به اوکراین یک نقطه عطف دانست. او به تحریم‌های متعدد اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۱ اشاره کرد و گفت: مشکل این است که ایران این تحریم‌ها را دور می‌زند. بیش از نیمی از صادرات ایران به چین و ترکیه است. او از ضرورت و فوریت یک استراتژی جدید برای ایران در سراسر اتحادیه اروپا سخن گفت .درخواست های مطرح شده حزب دموکرات مسیحی که توسط پارلمان آلمان رد شد به شرح زیر است:

پیشنهاد اول CDU/CSU

گروه پارلمانی اتحادیه احزاب دمکرات مسیحی و سوسیال مسیحی در اولین پیشنهاد خود از دولت آلمان خواست تا پیش‌نویس بسته تحریمی جامعی علیه ایران در چارچوب اتحادیه اروپا ارائه کند. نمایندگان این فراکسیون تاکید کردند که اروپا تا رسیدن به این هدف هنوز راه طولانی در پیش دارد. آنها گفتند که دولت آلمان به جای انتقاد کردن از جمهوری اسلامی در پلتفرم ایکس باید پیشتاز اقداماتی تاثیرگذار علیه آن در اتحادیه اروپا باشد.

این فراکسیون همچنین از دولت خواست با قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی در اتحادیه اروپا حمایت کند. بنا بر این خواست اعضای سپاه پاسداران و سایر سرویس‌های امنیتی ایران باید مشمول ممنوعیت ورود به کشورهای اتحادیه اروپا شوند و دارایی‌های آنها مسدود گردد. این پیشنهاد می‌گوید تحریم‌ علیه اشخاص حقیقی باید به ابعاد مشابهی مانند کانادا و آمریکا برسد.

پیشنهاد دوم CDU/CSU

فراکسیون اتحادیه در طرح دوم خود از دولت فدرال خواست تا مسیر قاطع تری در قبال ایران در پیش گیرد. دولت فدرال علیرغم وعده‌های کامل ، نتوانسته سیاست خود در قبال ایران را در دوازده ماه گذشته با واقعیت‌های جدید در کشور تطبیق دهد. تحریم‌های تجاری بیشتر، دشوارتر کردن تأمین مالی سپاه پاسداران و رویکرد سخت‌گیرانه‌تر به انتقال فناوری و همچنین تعطیلی مرکز اسلامی هامبورگ به‌عنوان مرکزی برای عملیات سپاه پاسداران در آلمان، موارد دیگری است که در این پیشنهاد آمده بود.

 منبع: Bundestag.de

کد خبر 19777

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =